Εβδομαδιαίες προβλέψεις 15 - 22 Φεβρουαρίου!
Θεραπεύοντας παλιές πληγές

Zwdia

Θεραπεύοντας παλιές πληγές

Από την Λίλιαν Σίμου

Σημαντικός συνδυασμός για την εβδομάδα που διανύουμε, είναι η αντίθεση του Χείρωνα στους Ιχθείς προς τον Δία ανάδρομο στην Παρθένο. Αντίθεση που συνέβη ήδη μία φορά, όταν ο Δίας ήταν σε ορθή φορά, το φθινόπωρο.

Ως ανάδρομος, εμβαθύνει στα προβλήματα και  μπορεί να ανακαλέσει μνήμες που έχουν θαφτεί προ πολλού. Είναι σε θέση να ασχοληθεί και με την καρμική μας αποφόρτιση.

Ο Δίας στην Παρθένο όπως είδαμε στο σχετικό άρθρο, φέρνει αγαθά που θα προκύψουν με προσπάθεια, επιμονή και υπομονή,  και θα μας δικαιώσουν.

Δεν είναι όμως πάντα ευχάριστη η προσπάθεια και η προσήλωση σε ένα στόχο. Ωστόσο, στο ζώδιο αυτό, φαίνεται πως πρέπει να υπηρετήσουμε το έργο μας, να καλλιεργήσουμε και να δρέψουμε καρπούς των κόπων μας. Η προσωπική μας εργασία με μόχθο και λογική, συνθέτει το παζλ και ολοκληρώνει τον στόχο.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος, η γνώση τίθεται σε εφαρμογή, η πειθαρχία και η σωστή οργάνωση, είναι απαραίτητα εφόδια.

Θετική εξέλιξη  θα είναι η πρόκληση από τον θεραπευτή Χείρωνα που μπορεί να μας πληροφορεί για θεραπείες, αλλά και για διδασκαλίες που έχουν σαν στόχο να θεραπεύσουν την ανθρωπότητα από τον πόνο της πλάνης και της αδικίας.

Για όλα αυτά θα αναφερθούμε διεξοδικά την κατάλληλη εποχή. Προς στιγμήν, ας κατανοήσουμε πως εκφράζει μία πραγματικότητα που πρέπει να αισθανθούμε κι όχι να δούμε.

Είναι αυτό που έλεγε η αλεπού στον μικρό πρίγκιπα του Σαιντ-Εξυπερύ «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καθαρά, την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια…»

Προκαλεί συναισθήματα, αφού είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, προκειμένου να καταλάβουμε τις καταστάσεις μέσα από δονήσεις εσωτερικές. Προβάλλει μία εσωτερική πραγματικότητα. Γι’ αυτό και συνδέεται με την Τέχνη. Είναι η δόνηση μέσω του ήχου και των χρωμάτων, μέσω της μουσικής και της εικόνας.

Θα πρέπει να προσέχουμε όμως τις αντιδράσεις απέναντι σε ό,τι μας πληγώνει. Η φυγή από την πραγματικότητα, μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις. Δημιουργεί την απάτη και την υποκρισία, μαγνητίζει και παρασύρει με ένα γλυκό και ανώδυνο εξωτερικά τρόπο, αλλά παγιδεύει και αποπροσανατολίζει.

Ο Χείρωνας γίνεται θεραπευτής, μέσω της γνώσης, της δύναμης των ταλέντων που αναδεικνύει και της αγάπης στην ανώτερη μορφή της.

Η ευνοϊκή όψη του Άρη στον Σκορπιό, στηρίζει την ανάγκη να παλέψουμε με τον βαθύτερο εαυτό μας, να ανακαλύψουμε στις σκοτεινές πτυχές του ψυχισμού φοβίες, αγωνίες, ανασφάλειες και ένστικτα καταγεγραμμένα και να προσπαθήσουμε να τα θεραπεύσουμε.

Μπορούμε να βοηθηθούμε από την ψυχολογία, την εσωτερική φιλοσοφία, τον διαλογισμό, τις εναλλακτικές μεθόδους. Είναι η δεύτερη ευκαιρία και καλό θα ήταν να μην πάει χαμένη!

Η ψυχή μας ζητά το θεραπευτικό χάδι αγάπης και φροντίδας, το βάλσαμο για να απελευθερωθεί.

 

 

Κριός (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

 

Δύσκολος συνδυασμός για ένα εκφραστικό ζώδιο σαν το δικό σας.  Ο Δίας σας προσθέτει υποχρεώσεις για να αντιδράσετε άμεσα, αλλά ο Χείρωνας σας κάνει εσωστρεφείς. Άλλοτε θα είστε δραστήριοι, άλλοτε ονειροπόλοι και συχνά αυτό θα σας απογοητεύει. Διατηρήστε τις ισορροπίες σας και αποφύγετε θολές ιδέες, ή σκέψεις, όπως και βιαστικές αποφάσεις για ό,τι είναι παρασκηνιακό.

Θα σκεφθείτε θέματα πεποιθήσεων και πίστης, οραματισμών και εσωτερικής αναζήτησης. Μπορεί να ασχοληθείτε με πνευματικές πηγές και πνευματικούς δρόμους. Δρόμοι εναλλακτικοί σας εκφράζουν και σας βοηθούν. Θα ήταν καλό να έχετε και ενδιαφέρον για όσους είναι ταλαιπωρημένοι, αδύναμοι, μόνοι.

Στην καθημερινότητα οι δεσμεύσεις είναι πολλές, σας κουράζουν και ο περιορισμός διογκώνει τα προβλήματά σας. Ωστόσο, θα ήταν καλό να μάθετε να ζείτε με μεθοδικές κινήσεις και καλό προγραμματισμό. Είναι τουλάχιστον ένα σημαντικό βήμα για να γειώσετε ό,τι εισπράττετε μέσω της έμπνευσης και της ονειροπόλησης.  Η υπομονή καλλιεργείται και είναι δύναμη θεραπείας για σας.

 

Ταύρος (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

 

Φιλίες και στόχοι έχουν να σας προσφέρουν ιδανικά και να σας κάνουν να ξεπεράσετε την δέσμευση της ύλης, προς χάρη μίας πιο λεπτοφυούς ικανοποίησης. Ωστόσο, οι ομάδες που επιλέγετε θέλουν μεγάλη προσοχή, καθώς δεν θα έχουν πάντα καθαρούς στόχους και σκοπούς.

Να είστε περισσότερο προσεκτικοί επίσης με τους φίλους και να μην ακολουθείτε δίχως προσωπική σκέψη, τις συμβουλές τους. Θα έχουν την τάση να σας παραπλανούν. Φίλοι μπορεί να σας ανοίξουν πνευματικούς δρόμους, ή να σας παρασύρουν σε ολισθηρά μονοπάτια.

Σίγουρα μπορείτε να δώσετε βάση σε μία απτή δημιουργική απασχόληση, ένα χόμπι, ή την ανάπτυξη ενός ταλέντου. Στην προσωπική σας ζωή, ας μην έχετε πολλές απαιτήσεις ή ας αποφύγετε την κριτική σε κάθε λεπτομέρεια, ως προς τον σύντροφό σας. Η αγάπη γίνεται θεραπευτικό χάδι και θα ήταν καλό να την δώσετε απλόχερα, αλλά και να την υποδεχτείτε γενναιόδωρα από τους αγαπημένους σας.

 

Δίδυμοι (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

 

Προκλήσεις για τις επόμενες ημέρες στην καριέρα σας. Στο κοινωνικό σας προφίλ μπορείτε να προβάλλετε μία εικόνα αρκετά ελκυστική αλλά θα προκαλείτε και ένα παρασκήνιο σε βάρος σας, πιθανότατα από φθόνο. Προσοχή στις μεγάλες υποσχέσεις. Ίσως σας ενδιαφέρει ένα επάγγελμα της φύσης του Χείρωνα, για παράδειγμα στην διδασκαλία, στην θεραπευτική, στις εναλλακτικές μεθόδους, στην βοτανολογία.

Στις επιλογές για καριέρα, θα ήταν καλό να επιμείνετε σε σαφείς συμφωνίες και αποφάσεις. Δώστε βάση στην ευελιξία και την έμπνευση, για να διατηρήσετε την θέση σας ή να προωθήσετε το όνομά σας στον κοινωνικό σας χώρο.

Θα είναι λίγο δύσκολο να έχετε μία σειρά και τάξη στην οικογένειά σας, ή στον χώρο σας. Πολλές οι υποχρεώσεις που συσσωρεύονται αυτή την εποχή, δύσκολη η διαχείρισή τους. Ας περιμένετε καλύτερες ημέρες, ας αποφύγετε την επικριτική συμπεριφορά. Ωστόσο οι σχέσεις θεραπεύονται στα ευάλωτα σημεία τους, μέσω του διαλόγου και της υπομονής. Θα ήταν καλό να μη χάσετε την ευκαιρία.

 

Καρκίνος (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

 

Ευτυχής η συγκυρία με τον Δία σε αντίθεση προς τον Χείρωνα, για σας. Από τώρα και για τις επόμενες ημέρες, θα εμπλουτίσει τις ήδη υπάρχουσες δυνατότητές σας με έμπνευση, χαρά, δημιουργία και πολλές δυνατότητες προόδου.

Καθώς είστε άτομα με διαισθητικό χάρισμα, μπορεί να εξελιχθείτε, αν σας ενδιαφέρει, στον τομέα αυτό. Θα αναπτύξετε τις ψυχικές σας δυνάμεις και θα μπορείτε να κάνετε μία ενασχόληση με ανώτερες σπουδές, ειδικά σε τομείς όπως η ιατρική, η θεραπευτική, η χημεία, θα μπορούσατε να έχετε επιτυχία. Μεγάλα ταξίδια και νέοι ορίζοντες σας περιμένουν.

Η παρουσία του Δία στην Παρθένο, θα προσδώσει σύνεση, μεθοδικότητα, καλό συντονισμό και προσεκτικές κινήσεις σε ό,τι δομείτε από τώρα και στο εξής. Οι συζητήσεις αποφέρουν βοήθεια και αποτέλεσμα, ιδέες και λύσεις. Ίσως πρέπει να αποφύγετε φυσικά την κριτική ως υπερβολή και να μην χάνετε την ουσία, για την λεπτομέρεια.

lilian

 

Λέων (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

 

Δεν θα ήταν χρήσιμο να ασχοληθείτε με επενδύσεις (επειδή όμως αυτό είναι πολύ γενικό, το ατομικό ωροσκόπιο θα εξηγήσει λεπτομέρειες για όλα αυτά τα χρόνια). Σχέσεις με το χρήμα, τα αποκτήματα, θα είναι περίεργες και αρκετά επισφαλείς. Για τον λόγο αυτό, η επίγνωση των ορίων, είναι σημαντική για σας.

 

Σε προσωπικό επίπεδο, μπορείτε να είστε πιο εσωστρεφείς αναζητώντας απαντήσεις στο μυστήριο της ζωής και του θανάτου. Ενώ σε μία προσωπική σχέση, ο ρομαντισμός θα παίζει ένα ρόλο για την ομαλή της ροή, ακόμη και στον ερωτικό τομέα. Θα πρέπει να δένεστε με ένα ονειρικό σχεδόν τρόπο, με το ταίρι σας.

Κάποιες υποχρεώσεις σας κάνουν να περιορίζετε την γενναιοδωρία σας. Ωστόσο μαθαίνετε να διακρίνετε το απτό και αληθινό, από εκείνο που απλά προσφέρει ωραία εικόνα. Κατανοείτε τις αξίες εξ αρχής, εστιάζοντας στο λιτό και ουσιαστικό. Θα ήταν σημαντικό να κατορθώσετε να απλουστεύσετε τη ζωή σας και να επιδιώξετε κέρδη που προέρχονται από καλό μεθοδικό υπολογισμό και αξιοποίηση ταλέντων σας.

 

Παρθένος (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος).:

 

Οι σχέσεις είναι πρωταρχική σας μέριμνα. Θα είναι αρκετά δύσκολο να είστε σαφείς ή να έχετε σαφείς ενδείξεις για τις επιλογές σας. Αν άλλα στοιχεία στην ατομική σας προδιάθεση και στην συναστρία ευνοούν, ο ρομαντισμός και η ευαισθησία, θα σας κάνουν να θεωρήσετε την σχέση σας αυτή ως μοναδική. Αν όντως στηρίζεται σωστά, χαρείτε τη!

Μία γνωριμία, ή ο σύντροφός σας, γίνονται βασικό δώρο για σας.  Είναι δάσκαλος, θεραπευτής και στηρίζει την αυτογνωσία σας. Μην δέχεστε να παραμένετε με εκείνους που σας προκαλούν πόνο και θλίψη. Η περίοδος αυτή σας διδάσκει να είστε αρκετά πιο ανοιχτοί και να κάνετε το καλύτερο δυνατόν για τις σχέσεις σας, διατηρώντας όμως την άποψή σας, τα όριά σας.

Αποφύγετε να είστε χωρίς ειλικρίνεια με τους συνεργάτες σας και επιδιώξτε την ισορροπία στα βάρη της συνεργασίας. Νομικές διαδικασίες και αντιπαραθέσεις δεν θα είναι θετικές, ας τις αποφεύγετε όσο το δυνατόν.

 

Ζυγός (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος)

 

Ευαισθησίες και ανησυχίες για την υγεία, μπορεί να σας απασχολούν, κυρίως αν είστε αμελείς ή αντίθετα, είστε υποχόνδριοι. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα χημικά, την ανθυγιεινή διατροφή και να στραφείτε σε εναλλακτικές μεθόδους. Ή να κάνετε τακτικά διαλογισμό για να ηρεμείτε.

Στις υποχρεώσεις είναι ίσως δύσκολο να είστε συνεπείς, ή θα συσσωρεύονται πολλά και θα εξιδανικεύετε κάθε σας ασχολία. Προσπαθήστε να είστε καθαροί στις επαγγελματικές σας συναλλαγές και να ακολουθείτε το ιδανικό σας με πίστη και υπομονή. Η μουσική ή η τέχνη θα σας ξεκουράζουν.

Αν είστε δημιουργικοί, η έμπνευση αυτή την εποχή θα είναι στο απόγειό της!

Ωστόσο, θα ήταν καλό θα βρείτε μία λύση για να κατευνάσετε εσωτερικές αγωνίες, άγχη και αναστάτωση που καλύπτετε επιτυχώς, αλλά απαιτείται η θεραπεία τους. Θα ήταν καλό να αγκαλιάσετε τον εαυτό σας με αγάπη και να αποφύγετε να διατηρείτε ενοχές ή αυστηρή κριτική.

 

Σκορπιός (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

 

Πολύ όμορφος ο συνδυασμός για σας, αφού ο Χείρωνας θα σας προσφέρει πρόσφορο έδαφος για δημιουργική έρευνα και για ανακαλύψεις που θα έχουν να κάνουν με ένα χόμπι ή ένα ευχάριστο τρόπο διασκέδασης. Καθώς θα μπορείτε να ασχοληθείτε με  τις τέχνες, επιλέξτε εκείνη που θα σας ανακουφίζει και θα σας ανανεώνει.

Στις αισθηματικές σας σχέσεις, ονειροπολείτε αλλά και επιδιώκετε να είστε ευαίσθητοι, ρομαντικοί, δοτικοί και να βρίσκετε ώρες γαλήνης κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα. Αποφύγετε όμως τα τυχερά παιχνίδια, εκτός κι αν το ατομικό σας ωροσκόπιο, ευνοεί.

Η ζωή σας φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που ασκούν καλοπροαίρετη κριτική στο έργο σας. Ενδέχεται όμως να σας μπερδεύουν και να θολώνουν την κρίση. Έχετε την δύναμη να αποφασίσετε για κάθε τι, σύμφωνα με τη δική σας φιλοσοφία. Δεν αποκλείεται να συμμετέχετε σε μία ομάδα που έχει στόχο την υπηρεσία σε αδύναμες  ή ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων γύρω σας.

 

Τοξότης (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος)

Δυσκολίες μπορεί να προκύψουν για ένα ακίνητο. Επιδιώξτε να μην επενδύσετε τα όνειρά σας εκεί, ή να μην κάνετε μία ιδιαίτερα απαιτητική αγορά, αν δεν είστε σίγουροι για τις δυνατότητές σας

Με την οικογένεια ή τους οικείους σας, μπορεί να υπάρχουν εμπλοκές και προβλήματα. Καλό θα ήταν να μην ανακατεύονται στο χώρο σας. Αν πάλι είστε σε μία κατάλληλη ατμόσφαιρα, χαλαρώνετε στον προσωπικό σας χώρο με μουσική και ώρες γαλήνης.

Οι επαγγελματικοί σας στόχοι είναι ολοένα και πιο απαιτητικοί. Δεν αποκλείεται να είστε στην κατάλληλη εποχή για να λυθούν προβλήματα και περίπλοκες καταστάσεις που έχετε δημιουργήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Οι απαιτήσεις διογκώθηκαν και φυσικά είναι δύσκολο να βρεθεί άμεση διέξοδος.

Ωστόσο, η παρουσία του Χείρωνα μας επισημαίνει πως υπάρχει θεραπευτικός δρόμος, κι ίσως η λύση είναι πιο απλή από αυτή που φαντάζεστε. Αποστασιοποιηθείτε του θέματος, και προσπαθήστε αντικειμενικά να κάνετε κάποια σημαντική αλλαγή.

 

Αιγόκερως (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος)

Θετική η παρουσία του Χείρωνα στους Ιχθείς, καθώς  σχηματίζει με το ζώδιό σας καλή γωνία και το ίδιο συμβαίνει με τον Δία στην Παρθένο. Θα έρθει το όραμα στη ζωή σας να σας προσφέρει ουσία, νόημα και έμπνευση.

Ακολουθείστε το ένστικτό σας και προσπαθήστε να κάνετε κάθε όνειρο, να υλοποιηθεί. Καθώς θα είστε παρατηρητικοί, μπορείτε να γίνετε εμπνευστής ιδεών που θα αναδομήσουν το σαθρό οικοδόμημα της κοινωνίας και του ήδη φθαρμένου κατεστημένου μας.

Δημιουργικές ιδέες, γνώση, νέοι πνευματικοί ορίζοντες, σας φέρνουν στο προσκήνιο και μπορεί να καθοδηγήσετε και να εμπνεύσετε.

Δεν θα ήταν καλό να περιμένετε να σας βοηθήσουν οι άλλοι. Ξέρετε να δίνετε την μάχη της επικράτησης. Εδώ όμως τα όπλα σας θα είναι καθαρά η εμπειρία και η γνώση. Επομένως θα είστε νικητές στο τέλος. Κάποιες λεπτομέρειες που σας διαφεύγουν ακόμη, θα διορθωθούν.

Υδροχόος (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος)

Απαλλαγμένοι από πιέσεις που σας δημιούργησαν έως πρότινος προβλήματα στις σχέσεις κυρίως, έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσετε εκ νέου τις αξίες σας και να θέσετε νέες ιδέες βάση αξιών. Αν και δεν είναι εύκολο να συνέλθετε άμεσα, θα είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα περιμένετε να δείτε την αλήθεια να εκφράζεται, μέσα από πρακτικούς τρόπους στη ζωή σας.

Θα μπορείτε να γίνετε ευρηματικοί και να προσφέρετε με τη γνώση σας, προοπτική και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Αρκεί, να είστε λογικοί, αλλά όχι υλιστές.

Το χρήμα δεν είναι ο θεραπευτής για κάθε σας πρόβλημα. Σίγουρα όμως βοηθά να στηριχτείτε στις δικές σας δυνάμεις. Αρκεί να υπάρχει μέτρο στις απαιτήσεις προς τους άλλους.

Αν έχετε ένα συνεταιρισμό, επιδιώξτε να κάνετε ένα συμβιβασμό, να φέρετε εις πέρας κάποια εκκρεμούσα κατάσταση, ή να διορθώσετε τους όρους των απολαβών σας. Θα είναι απαραίτητο να υπάρχει σαφήνεια και ειλικρίνεια στις συναλλαγές.

 

Ιχθείς (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος)

Ο Χείρωνας σ το ζώδιό σας, μετά από πολλά χρόνια, φέρνει γνώση, σοφία και συνειδητοποίηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αισθάνεστε πάντα με τον ίδιο τρόπο, αφού οι συναισθηματικές σας διακυμάνσεις εντείνονται.

Τώρα, ο ιδεαλισμός σας γίνεται αναμφισβήτητος και θα είστε γεμάτοι έμπνευση και ιδέες.  Αλλά μπορεί παράλληλα να σκέπτεστε τρόπους φυγής και αυτό να σας παρασύρει εκτός πραγματικότητας. Πρέπει να μείνετε γειωμένοι και συνεπείς με τις υποχρεώσεις σας. Βρείτε ένα προσωπικό σκοπό, μία αποστολή, αλλά με πρακτικές εφαρμογές.

Υπηρετώντας ένα έργο, θα είναι απαραίτητο να κάνετε μία νέα αρχή σε μία σημαντική σχέση. Τα όρια και οι ισορροπίες στο «δούναι και λαβείν» θα είναι σημαντικό να τεθούν εξ αρχής και αν τα αφήσετε «στην τύχη», θα αντιμετωπίσετε παραβίασή τους από τον σύντροφο ή τον συνεργάτη.

Ασχοληθείτε με τον «εσωτερικό δρόμο». Μία βαθύτερη προσέγγιση των αναγκών σας, σας βοηθά να αναγνωρίσετε δυσκολίες και αδυναμίες που εμποδίζουν την εναρμόνιση με το ταίρι σας ή ένα συνεργάτη

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;