Η ζωή σε ένα νησί - ηφαίστειο!
Δείτε φωτογραφίες από την απόκοσμη ομορφιά της νήσου Aogashima στην Ιαπωνία.

Aogashima

Μπορεί με σιγουριά να θεωρηθεί ένα από τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά νησιά στον κόσμο, το οποίο μάλιστα κατοικείται.

Πρόκειται για το Aogashima Island, ένα ηφαιστειακό νησί στην Ιαπωνία στη θάλασσα των Φιλιππίνων. Στην πραγματικότητα, το νησί, λόγω μιας παράξενης γεωλογικής ανωμαλίας, είναι από μόνο του ένα ηφαίστειο και μέσα του βρίσκεται ακόμη ένα μικρότερο ηφαίστειο. Θεωρείται δυνητικά ενεργό, καθώς η τελευταία γνωστή έκρηξή του έγινε στα τέλη του του 18ου αιώνα έχοντας μάλιστα σαν αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών κατοίκων. Περίπου 140 από τους 327 που κατοικούσαν τότε στο νησί σκοτώθηκαν, με αποτέλεσμα αυτό να εκκενωθεί από τους εναπομείναντες. Πενήντα χρόνια βέβαια αργότερα, κάτοικοι επέτρεψαν ξανά στο νησί και σήμερα αυτό κατοικείται σχεδόν από 200 άτομα.

Το νησί Aogashima βρίσκεται 350 περίπου χιλιόμετρα νότια του Τόκυο και διαθέτει μια εντυπωσιακή και άγρια ομορφιά. Μια μυστηριώδη γοητεία που το κάνει να μοιάζει σαν σκηνικό βγαλμένο από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Οι κάτοικοι του νησιού μένουν σε ένα τμήμα αυτού, σε δύο ουσιαστικά χωριουδάκια και απολαμβάνουν την εξαιρετική θέα, τα μπλε νερά της θάλασσας και τις ηφαιστειογενείς θερμές πηγές του, ενώ ασχολούνται κυρίως με την αλιεία.

Οι κάτοικοι ζουν στον δικό τους επίγειο παράδεισο, χωρίς να φαίνεται να τους απασχολεί ότι η τελευταία μεγάλη έκρηξη έγινε το 1785. Επιπλέον, κανείς επιστήμονας δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν και πότε ακριβώς θα γίνει η επόμενη. Το νησί που έχει ακόμη και το δικό του σχολείο ανήκει στην Ιαπωνία και αποτελεί κομμάτι του Τόκυο. Το νησί Aogashima είναι μάλιστα μέσα στα όρια του Εθνικού Πάρκου Φούτζι-Χακόνε-Ίζου.

Το πιο απολαυστικό πράγμα που μπορούν να κάνουν οι ελάχιστοι τουρίστες που φτάνουν στο νησί είναι να περπατήσουν στην μοναδική φύση, ενώ ο έναστρος ουρανός ανταμείβει όσους ξενυχτήσουν για να τον απολαύσουν. Ένα από τα πιο γνωστά σημεία του νησιού είναι ένα φυσικό spa, το οποίο τροφοδοτείται από ζεστό γεωθερμικό νερό. Κοντά σε αυτό πολλοί κάνουν πικ νικ χρησιμοποιώντας έναν… γεωθερμικό βραστήρα!

Σύμφωνα μάλιστα με το whenonearth κάποιοι κάτοικοι του νησιού συνεχίζουν να μαγειρεύουν εκεί χρησιμοποιώντας τη φυσική ενέργεια του νησιού, όπως δηλαδή έκαναν οι κάτοικοι για πολλά χρόνια, πριν από την εφεύρεση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από την απόκοσμη ομορφιά της νήσου Aogashima.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1