Δες τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις πιο έξυπνος!
Ποιοι άνθρωποι έχουν πιο ανεπτυγμένο εγκέφαλο;

έξυπνοι άνθρωποι

Οι περισσότεροι άνθρωποι μεγαλώνουν με τις νουθεσίες του οικογενειακού περιβάλλοντος να είναι προσεκτικοί και να σκέφτονται καλά πριν πάρουν μια απόφαση.

Πρόκειται, ωστόσο, για μια συμπεριφορά που, σύμφωνα με τα νεώτερα επιστημονικά ευρήματα, δεν είναι και η πιο έξυπνη. Αντίθετα, οι άνθρωποι που παίρνουν ρίσκα έχουν πιο ανεπτυγμένο εγκέφαλο από τους επιφυλακτικούς!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Turku στη Φινλανδία χρησιμοποίησαν απεικονιστικές τεχνικές προκειμένου να καταγράψουν πώς η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά επηρεάζει τη δραστηριότητα και τη δομή του εγκεφάλου και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που παίρνουν ρίσκα έχουν καλύτερα ανεπτυγμένο νευρωνικό δίκτυο.

Υποστήριξαν δε ότι οι αλλαγές που προκαλούνται στον εγκέφαλο από την υιοθέτηση τέτοιων συμπεριφορών οφείλονται στο γεγονός ότι οι δραστήριοι άνθρωποι, που κυνηγούν τις προκλήσεις, διεγείρουν τον εγκέφαλό τους.

Επιπλέον, οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι ριψοκίνδυνοι άνδρες έχουν και περισσότερη λευκή ουσία, το δίκτυο των νευρικών ινών που βρίσκεται κάτω από το εξωτερικό στρώμα της φαιάς ουσίας και επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;