Μεταπτυχιακά 2016: «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Υποβολή αιτήσεων έως 30 Απριλίου 2016.

μεταπτυχιακά 2016

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας οργανώνει και λειτουργεί για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων».

 Περιγραφή

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για Ολυμπιακές Σπουδές αποτελεί καινοτομία για το Ολυμπιακό Κίνημα σε διεθνές επίπεδο και στηρίζεται από την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται στους τρεις πυλώνες του Ολυμπιακού Κινήματος, την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό που αποτελούν τη βάση του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Παιδαγωγικής.

Φιλοσοφία

Η φιλοσοφία του προγράμματος συνάδει με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού Κινήματος για τη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους σε διεθνές επίπεδο, την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας σε Ολυμπιακά θέματα και την παγκόσμια και ισότιμη συμμετοχή.

Μεταπτυχιακός Τίτλος

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με τίτλο:

«Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων».

Αντικείμενο & Σκοπός

Αντικείμενο και Σκοπός του Προγράμματος:

  1. Η απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Ολυμπιακές Σπουδές.
  2. Η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας σε θέματα ολυμπιακής φιλοσοφίας και παιδείας, οργάνωσης και διαχείρισης Ολυμπιακών Αγώνων, μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων και γενικότερα ολυμπιακών και αθλητικών σπουδών
  3. Η παροχή στους φοιτητές εξειδικευμένων γνώσεων μεταπτυχιακού επιπέδου σε θέματα ολυμπιακών σπουδών, καθώς και άρτιας κατάρτισης για την ακαδημαϊκή, επαγγελματική και ερευνητική σταδιοδρομία τους
  4. Η δημιουργία εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού που θα οργανώνει και θα διευθύνει ολυμπιακούς και αθλητικούς θεσμούς
  5. Η πρωτοπορία στην τεχνογνωσία για την εκπόνηση προγραμμάτων Ολυμπιακής Παιδείας σε διεθνές επίπεδο και η αναζήτηση και υλοποίηση νέων εκπαιδευτικών στόχων για τη δημιουργία ενός επιστημονικού υποβάθρου για την ανάπτυξη και οργάνωση του αθλητισμού.

Κατηγορίες Πτυχιούχων

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Α.Ε.Ι. της ημεδαπής και της αλλοδαπής κατά προτίμηση όσοι είναι στελέχη Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών, Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και Επιτροπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Επίσης γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Σχολών Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Τμημάτων Φυσικής Αγωγής, ΜΜΕ, Οικονομικών Σχολών καθώς και άλλων Τμημάτων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Ο μέγιστος αριθμός πτυχιούχων που γίνονται δεκτοί κάθε έτος είναι σαράντα (40).

Διάρκεια Σπουδών

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή τίτλου ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα.

Ημερομηνίες παρακολούθησης μαθημάτων:

Πρώτο εξάμηνο: 15/9/2016-18/11/2016

Δεύτερο εξάμηνο: 6/4/2017-11/6/2017

Οι ημερομηνίες του δεύτερου εξαμήνου ενδέχεται να αλλάξουν.

 Τόπος Διεξαγωγής

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις όπου εδρεύει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία στην Ολυμπία και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη.

 

Πρόγραμμα Μαθημάτων

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος κρίνεται από την επιτυχία στις εξετάσεις και τις εργασίες κάθε μαθήματος καθώς και από τη Διπλωματική Εργασία.

Α’ Εξάμηνο

Υποχρεωτικά Μαθήματα

  1. Ιστορία και φιλοσοφία του αθλητισμού στην αρχαιότητα: η γέννηση του αθλητισμού και η εξέλιξή του
  2. Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες (Αναβίωση, ιστορική εξέλιξη θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων − Κοινωνικοπολιτικές και πολιτισμικές πτυχές των Ολυμπιακών Αγώνων − Ολυμπιακοί θεσμοί– Ολυμπιακό Δίκαιο)
  3. Ολυμπιακή Παιδαγωγική Ι: Εκπόνηση και εφαρμογή σχολικών προγραμμάτων Ολυμπιακής Παιδείας.
  4. Αθλητισμός και Ηθική − Ολυμπιακή Φιλοσοφία
  5. Μέθοδοι έρευνας στις Κοινωνικές και Ολυμπιακές Σπουδές

Β’ Εξάμηνο

Υποχρεωτικά Μαθήματα

  1. Ολυμπιακή Παιδαγωγική ΙΙ: Εκπόνηση και εφαρμογή σχολικών προγραμμάτων Ολυμπιακής Παιδείας
  2. Ολυμπιακοί αγώνες και μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις: Οργάνωση και Διαχείριση
  3. Αθλητικό μάρκετινγκ και ολυμπιακή χορηγία

Κατ’ επιλογή (2 από τα παρακάτω)

  1. Ολυμπιακό Κίνημα και Διεθνείς Σχέσεις
  2. Αθλητισμός κορυφαίων επιδόσεων: Αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων και διπλή καριέρα
  3. Στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων
  4. Οικονομική διαχείριση αθλητικών οργανισμών
  5. Ο ρόλος, η οργάνωση και λειτουργία των Ολυμπιακών μουσείων και βιβλιοθηκών.

Γ’ Εξάμηνο

Εκπόνηση και παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας Μάστερ.

Όλα τα μαθήματα γίνονται στην αγγλική γλώσσα. 

Δίδακτρα και Έξοδα Διαμονής

Τα δίδακτρα για τη συμμετοχή στο ΠΜΣ ανέρχονται σε 3.000,00 ευρώ (κόστος ανά φοιτητή) για τα τρία εξάμηνα, τα οποία  καταβάλλονται σε δύο δόσεις, πριν από την έναρξη του πρώτου και δεύτερου εξαμήνου. Το υπόλοιπο κόστος του προγράμματος καλύπτεται από τη Δ.Ο.Α. και από χορηγούς και περιλαμβάνει: έξοδα διαμονής και διατροφής για εννιά εβδομάδες σε κάθε εξάμηνο (διάρκεια  μαθημάτων), έξοδα μεταφοράς από την Αθήνα στην Αρχαία Ολυμπία και τη Σπάρτη και έξοδα ταξιδίου για τις εκπαιδευτικές εκδρομές (διαμονή, διατροφή, μεταφορά, επισκέψεις μουσείων) στην Πελοπόννησο (4 ημέρες) καις τη Βόρεια Ελλάδα (4 ημέρες). Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για τη χορήγηση υποτροφιών από άλλα ιδρύματα, π.χ. Ολυμπιακή Αλληλεγγύη. Όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για υποτροφία μπορούν να το δηλώσουν στην αίτηση συμμετοχής και να επικοινωνήσουν με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της χώρας τους για περισσότερες πληροφορίες.

Διαδικασία αίτησης – Δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι  οφείλουν να υποβάλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά, επικυρωμένα όπως περιγράφεται ακολούθως:

  • Αίτηση συμμετοχής στο Π.Μ.Σ.
  • φωτοαντίγραφο πτυχίου (ή πτυχίων) Α.Ε.Ι. της Ελλάδας ή του εξωτερικού που να αποδεικνύει σπουδές πλήρους φοίτησης διάρκεια τουλάχιστον τριων ετών
  • φωτοαντίγραφο βεβαίωσης αναλυτική βαθμολογίας προπτυχιακών μαθημάτων
  • φωτοαντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου (τίτλων) σπουδών, εφόσον υπάρχουν
  • Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο να αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η επαγγελματική εμπειρία και η επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητα του υποψηφίου.
  • Φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού κατοχής ξένων γλωσσών α) στην αγγλική γλώσσα και β) σε κάθε άλλη γλώσσα (εφόσον υπάρχει), αποδεικνύοντας καλή γνώση
  • Δύο (2) συστατικές επιστολές από τις οποίες η μία τουλάχιστον να προέρχεται από Καθηγητή Πανεπιστημίου. Άλλες συστατικές επιστολές και κυρίως όσες προέρχονται από Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες ή Επιτροπές ή από άλλες αθλητικές οργανώσεις θα ληφθούν επίσης υπόψη.
  • Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή αστυνομικής ταυτότητας (η ταυτότητα ισχύει μόνο για τις ευρωπαϊκές χώρες)
  • Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες διαβατηρίου στις οποίες να αναγράφεται και το όνομα του υποψηφίου.
  • Αντίτυπα ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, αντίγραφα συγγραφικού έργου κ.λ.π. εφόσον υπάρχουν.

Επικύρωση δικαιολογητικών

Για Έλληνες υποψήφιους:

α) Έγγραφα από δημόσιες υπηρεσίες

Απλά, ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων που έχουν εκδοθεί από τις δημόσιες υπηρεσίες ή επικυρωμένων αντιγράφων αυτών

β) Ιδιωτικά έγγραφα

Απλά, ευκρινή φωτοαντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο ή από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση (π.χ. απολυτήριο ιδιωτικού λυκείου που φέρει τη θεώρηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Για αλλοδαπούς υποψήφιους:

Ευκρινή φωτοαντίγραφα εγγράφων, τα οποία έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί πρωτίστως από ελληνική Πρεσβεία/ ελληνικό Προξενείο ή με τη Σφραγίδα της Χάγης (APOSTILLE)  ή από Έλληνα δικηγόρο (όλες οι σφραγίδες πρέπει να είναι ευδιάκριτες). Όλα τα άλλα έγγραφα θα πρέπει να είναι επικυρωμένα από επίσημη αρχή. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου και αναλυτικής βαθμολογίας γίνεται ακόμη δεκτό εφόσον εκδοθεί από ΑΕΙ και αποσταλεί σε επίσημα σφραγισμένο φάκελο με το λογότυπο του Ιδρύματος.

Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι θα περάσουν από συνέντευξη μέσω skype.

Οι υποψήφιοι για υποτροφία θα πρέπει να στέλνουν τα έγγραφά τους και ηλεκτρονικά.
Τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν έως 30 Απριλίου 2016 στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΠΜΣ για Ολυμπιακές Σπουδές

Υπόψη Διευθυντή ΠΜΣ κου Κ. Γεωργιάδη

Λεωφ. Δημητρίου Βικέλα 52

152 33 Χαλάνδρι, Αθήνα

Πληροφορίες

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία του ΠΜΣ στα τηλ.: 210-6878952, 26240-23181, fax: 210-6878840 ή μέσω e-mail στο: master@ioa.org.gr

Μπορείτε να βρείτε  την προκήρυξη όπου περιγράφεται η διαδικασία αίτησης και τη φόρμα της αίτησης (http://olympicmaster.uop.gr)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;