To Trumbo είναι μία συναρπαστική, αληθινή βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Jay Roach με συμπρωταγωνιστές τους Diane Lane, John Goodman, Helen Mirren και την Elle Fanning.

O εξαιρετικός Bryan Cranston (Χρυσή Σφαίρα για την τηλεοπτική σειρά Breaking Bad) ενσαρκώνει έναν ρόλο κομμένο και ραμμένα στα μέτρα του, πρωταγωνιστώντας ως διάσημος σεναριογράφος και μυθιστοριογράφος που βρέθηκε στη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ το 1947 και κατάφερε παρ’ όλα αυτά να απογειώσει την καριέρα του. To Trumbo είναι μία συναρπαστική, αληθινή βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Jay Roach (Austin Powers, Meet the Parents) με συμπρωταγωνιστές τους Diane Lane (Unfaithful), John Goodman (Τhe Big Lebowski), Helen Mirren (The Queen) και την Elle Fanning (Maleficent).

Σύνοψη

Το 1940, o Dalton Trumbo (Bryan Cranston) είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους σεναριογράφους του κόσμου. Θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής του Χόλιγουντ και είναι ένας ακτιβιστής που υποστηρίζει τα εργατικά συνδικάτα, την ισοτιμία στους μισθούς και τα πολιτικά δικαιώματα. Όταν καλείται στο δικαστήριο μαζί με άλλους συναδέλφους του για να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Ενεργειών, ο Trumbo αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις και καταλήγει σε μια ομοσπονδιακή φυλακή, ενώ εξασφαλίζει την αιώνια έχθρα της ισχυρής αντικομμουνίστριας κοσμικογράφου Hedda Hopper (Helen Mirren).

Για τα επόμενα 13 χρόνια, όλα τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ αρνούνται να προσλάβουν τον Trumbo από φόβο μήπως συνδεθούν με τις ριζοσπαστικές πολιτικές του αντιλήψεις. Ο Trumbo αναγκάζεται να πουλήσει το σπίτι του, ενώ οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι γείτονες τον αποφεύγουν.

Ο Trumbo όμως δεν πτοείται και συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει σενάρια, είτε χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο είτε με την υπογραφή άλλων σεναριογράφων. Καταφέρνει να κερδίσει 2 Όσκαρ, για το The Brave One και το Roman Holiday (το οποίο του απονεμήθηκε μετά θάνατον, αφού το είχε υπογράψει ο Ian McLellan Hunter).

Διάρκεια: 124’

Από τις 11 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

[Δελτίο Τύπου]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
1'
78 - 68
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
2'
16 - 11
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;