ΤΕΙ Θεσσαλίας: Ελπίδες για παραμονή του τμήματος Δασοπονίας στην Καρδίτσα
Θετικό χαρακτηρίζεται το αποτέλεσμα της προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποίησαν στην Αθήνα, βουλευτές του νομού Καρδίτσας και τοπικοί φορείς με την Αναπληρώτρια Υπουργό

φοκ

Θετικό χαρακτηρίζεται το αποτέλεσμα της προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποίησαν στην Αθήνα, βουλευτές του νομού Καρδίτσας και τοπικοί φορείς με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κα Σία Αναγνωστοπούλου.

Αντικείμενο της σύσκεψης που επακολούθησε ήταν το μείζον ζήτημα διατήρησης της λειτουργίας του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθώς με το περιβόητο σχέδιο «Αθηνά», το εν λόγω Τμήμα την 31/10/2018 καταργείται και εντάσσεται στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Παναγιώτης Γούλας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Βραχνάκης Μιχαήλ, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Μπίρτσας Περικλής, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας κ.κ. Λάππας Σπυρίδων και Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Φώτης Αλεξάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Παντής Ιωάννης και ο σύμβουλος της Αναπληρώτριας Υπουργού κ. Ερρίκος Βεντούρας.

Στη συζήτηση τέθηκε υπόψη η σκοπιμότητα της διατήρησης της λειτουργίας του Τμήματος Δασοπονίας στην Καρδίτσα, με τους βουλευτές και τον Δήμαρχο Καρδίτσας να υποστηρίζουν θερμά την κατάργηση των άδικων διατάξεων των προεδρικών διαταγμάτων που προσδιορίζουν τη μεταφορά του Τμήματος στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Καρπενήσι και τονίστηκε ιδιαίτερα η βούληση της τοπικής κοινωνίας της Καρδίτσας για συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος με την υφιστάμενη μορφή του.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΑΣ

Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι το Τμήμα Δασοπονίας περιλαμβάνει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις επιφάνειας 4.300 τ.μ. με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, αμφιθέατρα, βιβλιοθήκη, λέσχη φοιτητών, γραφεία διοίκησης ενώ η πολύχρονη ύπαρξή του είναι συνδεδεμένη με σημαντική προσφορά στο φυσικό περιβάλλον της Θεσσαλίας.

Επιπρόσθετα, τονίστηκε ότι το Τμήμα Δασοπονίαςπληρεί τα ακαδημαϊκά κριτήρια που θέσπισε η ΑΔΙΠ και διαθέτει υψηλού κύρους Εκπαιδευτικό Προσωπικό, το οποίο έχει αναπτύξει συνέργειες με συναδέλφους από άλλα ομοειδή Τμήματα με επιστημονικά αντικείμενα του πρωτογενούς τομέα που υπάγονται στο ΤΕΙ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις όλων των υποστηρικτικών ομάδων (Προέδρου του ΤΕΙ, βουλευτών, δημάρχου και λοιπών) και εκφράστηκε θετικά για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει το Τμήμα Δασοπονίας.

Στη συνέχεια, τέθηκαν υπόψη της Αναπληρώτριας Υπουργού τα θέματα χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων του ΤΕΙ Θεσσαλίας για φοιτητικές εστίες, σίτιση φοιτητών, επιδότηση ενοικίου σε φοιτητές καθώς και το θέμα της πρόσληψης μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η κα Σία Αναγνωστοπούλου έκρινε λογικά τα εν λόγω αιτήματα του Ιδρύματος αλλά διατύπωσε την επιφύλαξή της για τα ζητήματα που ρυθμίζονται κατά κύριο λόγο από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, για άμεση προκήρυξη πρόσληψης 500 μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας.

Τέλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός δέχτηκε με ιδιαίτερη προθυμία πρόσκληση του Προέδρου του ΤΕΙ για επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Πληροφορίες από eleftheria.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;