Πόσο μας επηρεάζουν οι κακές παρέες;
Κανένας από εμάς δε μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος του!

kidsalcohol.jpg

Κανένας από εμάς δε μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος του! Κανείς δε μπορεί να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο των συναναστροφών του, όσο διαφορετικός κι αν νομίζει ότι είναι! Όσο δυνατός κι αν είναι κάποιος απέναντι στα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχεται, η πεποίθηση του ότι μπορεί να παραμείνει ανεπηρέαστος αποτελεί απλά και μόνο ψευδαίσθηση!

Γενικά η επιρροή του περιβάλλοντος μας λειτουργεί σε δυο επίπεδα, μακροπρόθεσμα και υποσυνείδητα, και καθορίζει τη ζωή μας μέσα από τις επιλογές και τις συμπεριφορές που φαινομενικά ανεπηρέαστα εφαρμόζουμε.

Δείξε μου το φίλο σου…

Η ρήση «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» αποτυπώνει ξεκάθαρα αυτό που η επιστήμη αποκαλεί «ψυχολογική αντιστοιχία». Σύμφωνα με αυτή κάθε ένας από εμάς ανεξάρτητα από το πώς νοιώθει, υιοθετεί εν τέλει την ψυχολογία του συνόλου που τον περιβάλλει. Έτσι αν κάποιος συναναστρέφεται με άτομα ευτυχισμένα, θετικά και επιτυχημένα ακόμα κι αν αντιμετωπίζει δυσκολίες μπορεί να μπει στην ψυχολογία του συνόλου στο οποίο ανήκει και να δει τα πράγματα πιο θετικά και να εφαρμόσει πιο θετικές και πιο λειτουργικές συμπεριφορές!
Αντίθετα εάν ένα θετικό και αισιόδοξο άτομο περιβάλλεται από αρνητικούς, μίζερους και απαισιόδοξους ανθρώπους αργά ή γρήγορα θα επηρεαστεί αρνητικά από την ψυχολόγια της ομάδας και θα εφαρμόσει στη ζωή του αντίστοιχες αρνητικές συμπεριφορές ανεξάρτητα από το προσωπικό δυναμικό του ή την ιδιοσυγκρασία του!

Οι κακές παρέες…

Οι κακές παρέες είναι σε κάθε περίπτωση κακή επιρροή. Η συνύπαρξη με ανθρώπους γκρινιάρηδες, μίζερους, αρνητικούς, καταθλιπτικούς και μη δημιουργικούς έχει αποδεδειγμένα μακροπρόθεσμα καταστροφικά αποτελέσματα!

Εμείς οι άνθρωποι είμαστε το δημιούργημα του περιβάλλοντος μας! Για αυτό είναι πολύ σημαντικό ανεξάρτητα από το που έχουμε ζήσει ή το που έχουμε γεννηθεί … μεγαλώνοντας να επιλέξουμε να ζήσουμε στο περιβάλλον εκείνο που θα θρέψει τα όνειρα και τους στόχους μας! Είναι πολύ σημαντικό πριν ακόμα γίνουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε, να ζήσουμε στο περιβάλλον εκείνων των ανθρώπων που τα έχουν καταφέρει να πετύχουν ή που προσπαθούν να επιτύχουν τα όνειρα τους.

Αντίθετα αν ονειρευόμαστε να αλλάξουμε τη «μοίρα μας» αγωνιζόμενοι σε ένα περιβάλλον αρνητικών προτύπων, μιζέριας και αποτυχίας, το πιο πιθανό είναι ότι μάλλον θα αποτύχουμε! Διότι η αρνητική επιρροή λειτουργεί ακόμα κι αν δε γίνεται αντιληπτή!

Κόψε τις κακές επιρροές

Στο δρόμο για μια ευτυχία φρόντισε να μείνεις μακριά έχθρες , γκρίνιες και κακές παρέες!
Και γενικά προώθησε αυτές τις συμβουλές:

  • Μην ακούς ποτέ κανέναν, αν δε θέλεις να γίνεις σαν αυτόν!
  • Χρειάζεσαι μόνο ένα άτομο να πιστεύει σε σένα, τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!
  • Μην αφήνεις τους άλλους να σου λένε τι δε μπορείς να κάνεις!
  • Ό,τι θέλεις μπορείς!
  • Μη ζεις τη ζωή που οι άλλοι θέλουν για σένα!
  • Μην προσπαθήσεις να αλλάξεις τους άλλους!
  • Κάνε αλλαγές μόνο στον εαυτό σου!

Ειρήνη Μεσσήνη
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Irinimessini@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
101 - 88
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 4 
 1