8 διάσημα comics που άφησαν εποχή!
Η "ένατη" τέχνη!

#Lucky Luke

Η ένατη, όπως συχνά αποκαλείται, αυτή μορφή οπτικής τέχνης, που περιλαμβάνει εικονογραφημένα κείμενα με σκοπό να πληροφορήσουν και να τέρψουν, έχει στιγματίσει με τον καλύτερο τρόπο τα παιδικά χρόνια των περισσότερων παιδιών στον κόσμο, συντροφεύοντάς τα στις ατίθασες και απεριόριστες σκέψεις του μυαλού τους. Υπερήρωες και άνθρωποι ξεχωριστοί, ομιλούντα ζώα, έξυπνα παιδιά και πανέξυπνες υποθέσεις κοσμούν τις ιστορίες τους, συστατικά της επιτυχίας, που επέφερε και μία πρωτόγνωρη ανάπτυξη και εξάπλωση τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Η αφηγηματική αλληλουχία μεταξύ των εικόνων τα διαφοροποιεί από τις γελοιογραφίες και τα κατατάσσει υψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου. Εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε, ή σας υπενθυμίζουμε, 8 comics που άφησαν εποχή με την παρουσία τους και κατέκτησαν μία θέση στην καρδιά εκατομμύρια αναγνωστών.

1. Σούπερμαν.

# Superman

Πρόκειται για τον πιο διάσημο υπερήρωα και φανταστικό χαρακτήρα comic, που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο περιοδικό “Action Comics” το 1938, όντας η επινόηση δύο μαθητών λυκείου που ζούσαν στο Κλίβελαντ, στο Οχάιο των Η.Π.Α. το 1933. Οι ιστορίες αυτού του υπερανθρώπου σημείωσαν τεράστια επιτυχία, γεγονός που οδήγησε και στη δημιουργία και άλλων υπερηρώων από διάφορες εταιρείες, ενώ πολλές από αυτές μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

2. Τεντέν.

#Tintin

Ο διάσημος ήρωας της ομώνυμης σειράς comics εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 10 Ιανουαρίου του 1929 στο παιδικό ένθετο “Le Petit Vingtième” της εφημερίδας “Le XXe Siècle” (ο 20ος αιώνας), με το τελευταίο τεύχος του να κυκλοφορεί το 1983. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα comics παγκοσμίως, με περισσότερες από διακόσια εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ έχει μεταφραστεί και σε 58 γλώσσες! Πάνω στις περίεργες και παράξενες περιπέτειές του, έχουν γυριστεί και τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες.

3. Λούκυ Λουκ.

#Lucky Luke

Ο μοναχικός και φτωχός καουμπόι του Βέλγου Morris πρωτοεμφανίστηκε στο περιοδικό Σπιρού στις 7 Δεκέμβρη του 1946 και γνώρισε ιδιαίτερη ακμή μετά το 1955, όπου σεναριογράφος του ήταν ο Ρενέ Γκοσινί. Μετά το θάνατο του Morris, το 2001, ο Γάλλος σχεδιαστής Achdé συνέχισε την σχεδίαση των νέων ιστοριών σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Laurent Gerra.

4. Μαφάλντα.

# Mafalda

Οι ιστορίες αυτού του comic, που είναι δημιούργημα του Αργεντινού σκιτσογράφου Κίνο, χαρακτηρίζονται από την ενήλικη αντίληψη της Μαφάλντας, μαζί με μια παιδική αφέλεια και περιέργεια. Συχνά θίγονται προβλήματα του κόσμου, όπως ο πόλεμος και η πείνα, ενώ άλλες φορές εκφράζεται ειρωνεία για τα προβλήματα της χώρας, τις κακές υποδομές και την κακή οικονομία της. Συχνά μάλιστα, η Μαφάλντα προσπαθεί να βρει τρόπο να αποφύγει να φάει την σούπα που τόσο σιχαίνεται και συνεχώς φτιάχνει η μητέρα της…

5. Συλβέστρος.

# Sylvester-Tweety

Ο ξεχωριστός αυτός γάτος προσπαθεί διαρκώς και ακαταπαύστως να φάει τον μικρό Τουίτι, αλλά παρά τα μηχανορραφίες που χρησιμοποιεί, η γιαγιά τον “τσακώνει” πάντα τελευταία στιγμή και του χαλάει τα όνειρα… Το comic αυτό αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τα μικρά παιδιά και έγινε και κινούμενο σχέδιο.

6. Ντόναλντ Ντακ.

# Donald Duck

Δημιούργημα του Walt Disney που αγαπήθηκε από τον κόσμο τόσο ως comic, όσο και ως κινούμενο σχέδιο. Ο Ντόναλντ, είναι ένας αιώνιος γκαντέμης που σπάζεται ακόμα περισσότερο, όταν έχει απέναντί του τον τυχεράκια ξάδελφό του Γκαστόνε. Ιστορίες με πολλά ευτράπελα που χαρίζουν άφθονο γέλιο σε μικρά αλλά… και μεγάλα παιδιά.

7. Κογιότ.

# Road Runner

Ζει για να κυνηγάει αποκλειστικά και μόνο τον “Μπιτ Μπιτ”. Έχει δοκιμάσει τα πάντα, αλλά ακόμα και οι νόμοι της φυσικής είναι εναντίον του! Το Road Runner αποδεικνύεται πάντα πιο έξυπνο από αυτό, παρά το γεγονός ότι το Κογιότ χρησιμοποιεί κάθε λογής μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, για να πετύχει το στόχο του, και να “τσακώσει” το ταχύτατο και… αυθάδες πτηνό.

8. Αρκάς.

# Arkas

Ελληνικής παραγωγής comic, τον δημιουργό του οποίου δεν γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα… Η πρώτη δημοσίευση έγινε το 1981 στο περιοδικό “Βαβέλ” και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Το έργο αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Πολλές ιστορίες του έχουν μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα). Το πραγματικό του όνομα δεν είναι γνωστό, παρόλο που έχει αναφερθεί το όνομα Αντώνης Ευδαίμων και στα Κόμικς “Χαμηλές Πτήσεις” αναφέρεται το όνομα Γεράσημος Σπανοδημήτρης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;