Μεταπτυχιακά 2016:
Αιτήσεις έως 29 Φεβρουάριου 2016.

μεταπτυχιακά

Το Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης (ΘΙΣΤΕ) της ΑΣΚΤ ανακοινώνει τη λειτουργία, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης» (ΜΕΘΙΣΤΕ) το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΛΕ) (Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθ. 140883/Β7/8.9.2014, ΦΕΚ 2485/Β72014).

Σε ποιους απευθύνεται

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής με γνωστικό αντικείμενο συναφές προς το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ. Επί της αποδοχής υποψηφιοτήτων που προέρχονται από Τμήματα με γνωστικό αντικείμενο μη συναφές προς το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ, αποφαίνεται η Επιτροπή Επιλογής Εισακτέων συνεκτιμώντας συνολικά τα προσόντα του υποψηφίου. Υποψήφιοι μπορεί να είναι και τελειόφοιτοι οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις σπουδές τους κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για παρακολούθηση του Προγράμματος.

Δικαιολογητικά

  • Αίτηση σε ειδικό έντυπο (βλ. παρακάτω) με μία φωτογραφία.
  • Επικυρωμένο/α αντίγραφο/α πτυχίου/τίτλων σπουδών. Εάν τίτλος σπουδών έχει χορηγηθεί από ΑΕΙ εξωτερικού, θα πρέπει να φέρει νόμιμη θεώρηση και να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση και από έγγραφα που να πιστοποιούν την αναγνώρισή του σύμφωνα με σχετική βεβαίωση του ΔΟΑΤΑΠ.
  • Βεβαίωση περάτωσης σπουδών για τους τελειόφοιτους/ες υποψήφιους/ες (σε επικυρωμένο αντίγραφο).
  • Επικυρωμένα αντίγραφα πιστοποιητικών ξένων γλωσσών συνοδευόμενα από επίσημη μετάφραση. Απαιτείται πολύ καλή (ΓΙ/Cl) γνώση μίας ξένης γλώσσας (κύρια), μεταξύ των εξής γλωσσών: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά. Η γνώση διαφορετικής κύριας ξένης γλώσσας πέραν των προαναφερόμενων θα συνεκτιμηθεί σε σχέση με το κείμενο επιστημονικών προθέσεων του υποψηφίου (βλ. παρακάτω). Είναι επιθυμητή και θα συνεκτιμηθεί η καλή τουλάχιστον (Β2) γνώση μίας δεύτερης ξένης γλώσσας. Εάν ο υποψήφιος δεν κατέχει πιστοποιητικό γνώσης της κύριας ξένης γλώσσας, η Επιτροπή Επιλογής Εισακτέων δύναται να τον υποβάλει σε γραπτή εξέταση γλωσσικών δεξιοτήτων και να τον βαθμολογήσει αντιστοίχως. Ολοκληρωμένες σπουδές σε ομοταγές εκπαιδευτικό Ίδρυμα άλλης χώρας αποτελούν επαρκή απόδειξη για την απαιτούμενη γνώση της γλώσσας στην οποία έγιναν οι σπουδές. Για τους αλλοδαπούς υποψηφίους απαιτείται, επιπλέον, η καλή και πιστοποιημένη γνώση της ελληνικής γλώσσας.
  • Φάκελος ο οποίος περιλαμβάνει:

α) Επικυρωμένο/α πιστοποιητικό/ά αναλυτικής βαθμολογίας

β) Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο αναφέρεται και τυχόν ερευνητική / επιστημονική δραστηριότητα, σε γνωστικά αντικείμενα συναφή με το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ, η οποία διεξήχθη παράλληλα με τις προπτυχιακές σπουδές ή αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους και πρέπει να τεκμηριώνεται βάσει προσκομιζόμενων εγγράφων.

β) Σύντομο κείμενο επιστημονικών προθέσεων και κινήτρων επιλογής του ΠΜΣ [έκτασης το πολύ 700 (επτακοσίων) λέξεων].

γ) Γραπτή επιστημονική εργασία σε θέμα σχετικό με το αντικείμενο του ΠΜΣ που έχει συγγραφεί στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος. Μπορεί επιπλέον να προσκομισθεί οποιαδήποτε άλλη επιστημονική εργασία, σε θέμα σχετικό με το αντικείμενο του ΠΜΣ, αδημοσίευτη ή δημοσιευμένη. Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης του παρόντος κριτηρίου (μη ύπαρξη επιστημονικής εργασίας) η Επιτροπή Επιλογής Εισακτέων δύναται κατά περίπτωση και κατά την κρίση της να αναθέτει στον υποψήφιο συγγραφή μικρής έκτασης εργασίας με θέμα της επιλογής της. Η εργασία θα πρέπει να παραδοθεί εντός τακτής προθεσμίας την οποία ορίζει η Επιτροπή. Η ανωτέρω επιστημονική εργασία δεν απαιτείται προκειμένου για υποψηφίους υποτρόφους του ΙΚΥ ή άλλων φορέων.

  • Απλή φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Αριθμός Εισακτέων

Ο αριθμός των εισακτέων στο ΠΜΣ ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε δεκαπέντε (15). Η αίτηση και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων υποβάλλονται σε έντυπη μορφή κατά τις ημέρες και ώρες εξυπηρέτησης κοινού (Δευτέρα και Πέμπτη, 11.00 – 13.00) ή αποστέλλονται ταχυδρομικώς στη Γραμματεία του ΠΜΣ, υπόψη κ. Π. Τσαμόπουλου (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πατησίων 42, 106 82 Αθήνα).

Υποβολή Αιτήσεων

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ξεκινά από τις 10 Δεκεμβρίου 2015 και λήγει στις 29 Φεβρουάριου 2016.

Πληροφορίες

Ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΠΜΣ είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης (vvww.aht.asfa.gr).

Στη Γραμματεία του ΠΜΣ (κ. Π. Τσαμόπουλος, τηλ.: 2103897132, e-mail: tsamop@asfa.gr). Έντυπα αιτήσεων παρέχονται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ. είναι δε διαθέσιμα προς εκτύπωση και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;