Φτιάξε Τούρτα Fererro Rocher με μους και γκανάς σοκολάτας
Μια συνταγή για μια υπέροχη τουρτίτσα με μους και γκανάς σοκολάτας με γέμισηκαι γαρνίρισμα με σοκολατάκια Ferrero Rocher.

Capture2-595x350

Μια συνταγή για μια υπέροχη τουρτίτσα με μους και γκανάς σοκολάτας με γέμισηκαι γαρνίρισμα με σοκολατάκια Ferrero Rocher. Αφράτο, πεντανόστιμο γλύκισμα για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση σοκολάτας:
  • 220 γρ. μπισκότα σοκολάτας
  • 75 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση μους σοκολάτας:
  • 3 κ.γ. ζελατίνη
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 10 σοκολατάκια Ferrero Rocher θρυμματισμένα + 6 ολόκληρα
  • κακάο σε σκόνη [προαιρετικά]
  • Για τη σοκολάτα ganache:
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 19-20 εκ. περίπου, με αποσπώμενο πάτο ή ένα κοινό ταψάκι στρωμένο με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος. Θρυμματίζετε σε κομματάκια τα 10 ferrero rocher και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε, σε multi, το μπισκότα σε σκόνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο στα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Στρώστε και “πατήστε” ισομερώς” το μείγμα στη βάση του ταψιού και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ να παγώσει.
  3. Για τη γέμιση μους σοκολάτας: Λιώνετε, ανακατεύοντας, σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας και γάλακτος. Μόλις λιώσει κατεβάζετε τη λιωμένη σοκολάτα και την αφήνετε σε θερμοκρασία σοκολάτας να μισοκρυώσει.
  4. Εν τω μεταξύ, σιγοβράζετε σε κατσαρολάκι 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση το κατεβάζετε από τη φωτιά. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε 2 κ.σ. κρύο νερό για 4 λ μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε τη μουλιασμένη ζελατίνη μέσα στη καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να διαλυθεί τελείως. Αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώνει.
  5. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε τις λιωμένες σοκολάτες και το μείγμα κρέμας γάλακτος-ζελατίνης, χτυπάτε  μόνο για 1 δευτερόλεπτο και αφήνετε το μίξερ.
  6.  Συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια πλαστική σπάτουλα ή μαρίζ, απαλά, κυκλικά, από κάτω προς τα επάνω, ρίχνοντας σταδιακά και τα θρυμματισμένα ferrero rocher μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  7. Ρίχνετε το μείγμα μους σοκολάτας πάνω από τη βάση μπισκότου, την ισιώνετε στην επιφάνειά της με μια μαρίζ ή την ανάποδη ενός κουταλιού. Τη πασπαλίζετε [προαιρετικά] με λίγη σκόνη κακάου, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες μέχρι να παγώσει και “σφίξει”.
  8. Για τη ganache σοκολάτας: Βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει “βράση” την αποσύρετε από τη φωτιά και τη χύνετε στο μπολ με τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα. Την αφήνετε να κρυώσει.
  9. Μόλις κρυώσει τελείως η γκανάς, τη χτυπάτε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και σφίξει. Σε ένα κορνέ η σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζετε την αφράτη γκανάς σοκολάτας και κάνετε με μεγάλο ακροφύσιο, 6 σχέδια πάνω στη κρύα πλέον μους σοκολάτας. Προσθέτετε από πάνω  από πάνω τα 6 σοκολατάκια Ferrero Rocher.

Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;