Μειώνει ο καφές τον κίνδυνο του θανάτου;
Δείτε πόσο καφέ πρέπει να πίνετε σε καθημερινή βάση!

καφές

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας, ο καφές μειώνει τις πιθανότητες θανάτου λόγω καρδιοπάθειας, αναπνευστικών νοσημάτων, διαβήτη και όχι μόνο!

Οι ποικίλες βιοενεργές ουσίες που παρέχει ο καφές, όπως τα φαινολικά οξέα, η καφεΐνη και το κάλιο, δρουν προστατευτικά και εξασφαλίζουν μερικά επιπλέον χρόνια ζωής.

Ποσότητα ίση με τέσσερα έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα φάνηκε να παρέχει τα μεγαλύτερα οφέλη, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από παλαιότερη διεξαχθείσα μελέτη, που περιελάμβανε δείγμα 90.317 ενηλίκων, κανένας από τους οποίους δεν είχε διαγνωστεί με καρκίνο και δεν είχε ιστορικό καρδιοπάθειας.

Παρακολούθησαν την υγεία τους μεταξύ 1998 και 2009, καταγράφοντας την ημερήσια κατανάλωση καφέ, καθώς και άλλες πληροφορίες που αφορούσαν στην υγεία τους και στις διατροφικές τους συνήθειες.

Περίπου 8.700 συμμετέχοντες έχασαν τη ζωή τους έως το 2009. Οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν βασικούς παράγοντες κινδύνου για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων και στη συνέχεια συνέκριναν τον αριθμό των θανάτων μεταξύ όσων έπιναν συστηματικά καφέ και όσων δεν συνήθιζαν να πίνουν καφέ.

Οι αναλύσεις υπέδειξαν ότι όσοι έπιναν συστηματικά καφέ και μάλιστα αρκετό, περίπου τέσσερα με πέντε φλιτζάνια την ημέρα, φάνηκε να διατρέχουν το μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από ποικίλες αιτίες.

Παρόμοια ήταν τα αποτελέσματα και για όσους έπιναν συστηματικά καφέ χωρίς καφεΐνη (ντεκαφεϊνέ), κάτι που μάλλον σημαίνει ότι τα οφέλη του καφέ δεν προκύπτουν κυρίως από τη διεγερτική ουσία, αλλά από το σύνολο των βιοενεργών συστατικών του απολαυστικού ροφήματος.

Εσείς πόσο καφέ πίνετε καθημερινά;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;