10 συμβουλές για να μείνετε ζεστοί τον χειμώνα!
Δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να μη κρυώνετε.

χειμώνας

Με τον χειμώνα να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι αναζητούν τρόπους για να διατηρούνται ζεστοί!

Διαβάστε εν συνεχεία δέκα πρακτικές συμβουλές από ειδικούς, που θα σας βοηθήσουν να κρατηθείτε ζεστοί τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

1. Να πίνετε ροφήματα χωρίς καφεΐνη

Σύμφωνα με τον δρ Έντι Χάλονερ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Lewisham, η καφεΐνη εμποδίζει την συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο κρύο, αλλά όταν τα αγγεία είναι διεσταλμένα, οι απώλειες θερμότητας από τον οργανισμό είναι ταχύτερες.

2. Μην ντρέπεστε να βάλετε σκούφο

Το 30% της απώλειας της σωματικής θερμότητας γίνεται από το κεφάλι. Έτσι μία από τις πάγιες συμβουλές των ειδικών για την προστασία από το κρύο είναι να φοράμε έναν σκούφο.

3. Αναπνοή από τη μύτη

Σύμφωνα με τους ειδικούς η μύτη και τα ιγμόρεια διηθούν και ζεσταίνουν τον αέρα που πηγαίνει προς τους πνεύμονες και έτσι νιώθουμε ζεστασιά. Όταν, όμως, αναπνέουμε από το στόμα, ο μηχανισμός θέρμανσης του αέρα δεν υπάρχει.

4. Βγάλτε τα χέρια από τις τσέπες

«Όταν τα χέρια ταλαντεύονται ελεύθερα στα πλάγια του σώματος, οι μύες γυμνάζονται, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ροή αίματος σε αυτά και να παράγεται σωματική θερμότητα», εξηγεί ο Τιμ Χάτσφουλ, από τη Βρετανική Χειροπρακτική Εταιρεία.

5. Φάτε φασολάδα και σούπα

Η πέψη των πρωτεϊνών και ακολούθως των υδατανθράκων παράγει περισσότερη θερμότητα απ’ ό,τι η πέψη των λιπών.

6. Αποφύγετε το αλκοόλ

Αντίθετα με όσα πιστεύουμε, το αλκοόλ όχι μόνον δεν θερμαίνει τον οργανισμό, αλλά προκαλεί διαστολή των αγγείων. Έτσι, λίγη ώρα μετά την κατανάλωσή του αρχίζει η αποβολή θερμότητας από τον οργανισμό και έτσι κρυώνουμε περισσότερο!

7. Προσοχή στη θερμοκρασία των κλειστών χώρων

Ο δρ Τζων Σκερ, αγγειοχειρουργός στο Νοσοκομείο του University College του Λονδίνου, συστήνει η θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων να μην ξεπερνά τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. Όταν η θερμοκρασία στους εσωτερικούς χώρους είναι μεγαλύτερη από αυτήν, η απότομη έκθεση στο κρύο του περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία του σώματος, οι οποίες με τη σειρά τους ανοίγουν τον δρόμο στο σύνδρομο Ρεϊνώ.

8. Να ζεσταίνετε τα παπούτσια σας

Τα πόδια είναι το σημείο του σώματος που θερμαίνεται πιο δύσκολα απ’ όλα, επειδή το σώμα μειώνει την ροή αίματος στα άκρα για να στέλνει περισσότερο στα ζωτικά όργανα.

9. Να περνάτε χρόνο με φίλους

Η κοινωνική απομόνωση εντείνει το αίσθημα του ψύχους, ενώ αντιθέτως οι κοινωνικές επαφές μάς κάνουν να νιώθουμε πιο ζεστοί.

10. Κάντε απλές ασκήσεις πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι

Αν το σπίτι σας είναι παγωμένο το πρωί, μην σηκωθείτε από το ζεστό κρεβάτι σας πριν κυκλοφορήσει καλά το αίμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;