ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.: Αποχή από τα μαθήματα το εκπαιδευτικό προσωπικό στο τμήμα Η.Μ
Διαβάστε περισσότερα!

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Συνέλευση του Τµήµατος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τοµέα, εµπρός στην σηµερινή κατάσταση και τα επερχόµενα µέτρα, αποφασίζει την αποχή του εκπαιδευτικού προσωπικού του Τµήµατος από το εκπαιδευτικό έργο την Τρίτη 10 Νοεµβρίου, ως ένδειξη διαµαρτυρίας στη συνεχιζόµενη, και µε διαρκώς αυξανόµενη ένταση, προσπάθεια πλήρους απαξίωσης της τριτοβάθµιας εκπαίδευσης στη χώρα.

Συγκεκριμένα η απόφαση:

Η Συνέλευση του Τµήµατος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τοµέα στη συνεδρίαση στις 22/10/2015, καταλήγει στη διαπίστωση ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οικονοµικής εξαθλίωσης που οδηγούν σε πλήρη αναίρεση των χαρακτηριστικών της ανώτατης εκπαίδευσης, το Τµήµα αδυνατεί να πραγµατοποιήσει το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο. Η µείωση του προϋπολογισµού για την ανώτατη εκπαίδευση για 5η συνεχόµενη χρονιά έχει αναγκάσει το ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τοµέα και τα άλλα ανώτατα ιδρύµατα να λειτουργούν εντελώς οριακά µε αποδεκατισµένο διδακτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Οι συνέπειες στην ποιότητα της διδασκαλίας και της έρευνας, και στη φοιτητική µέριµνα είναι προφανείς. Νέες προκηρύξεις θέσεων διδακτικού προσωπικού δεν γίνονται, ούτε καν για τις θέσεις όσων συνταξιοδοτούνται.

Υπάρχει καθυστέρηση στους διορισµούς εκλεγµένων µελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) και Εργαστηριακού ∆ιδακτικού Προσωπικού (Ε∆ΙΠ) από το 2007. Ελλείψει δε διδακτικού προσωπικού συνάπτονται συµβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου µε µη ικανοποιητικούς όρους εργασίας (Πανεπιστηµιακοί Υπότροφοι) µε τις οποίες δεν καλύπτονται οι ανάγκες µας, µε συνέπεια την παραβίαση της αναλογίας Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΠ) προς τον αριθµό των σπουδαστών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει να υπερασπισθεί την ουσιαστική ∆ηµόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση και να διεκδικήσει κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισµό, διορισµούς µελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΠ) και διοικητικού-τεχνικού προσωπικού, και γενναία αύξηση των δηµόσιων δαπανών µε ισότιµη χρηµατοδότηση της έρευνας από το ΥΠΕΠΘ, για όλες τις επιστήµες και για όλα τα µέλη ∆ΕΠ και ΕΠ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;