22 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό
Δες εδώ το background της ημέρας!

Σήμερα, 22 Οκτωβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό!

Ως Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε το 1998, κατόπιν πρωτοβουλίας του ακτιβιστή  κι Μάικλ Σούγκαρμαν. Σταδιακά υιοθετήθηκε από τις παγκόσμιες οργανώσεις για τον τραυλισμό όπως την ELSA, την ISA, και την IFA.

Σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, η ενημέρωση των γονέων και των προσώπων που τραυλίζουν σχετικά με το θέμα, αλλά και για τη θεραπείας του. Πρόκειται για μια διαταραχή για την οποία πρέπει να έχουν πλήρη ενημέρωση οι εκπαιδευτικοί, οι θεραπευτές, οι παιδίατροι, καθώς και εκείνοι που ασκούν επαγγέλματα ψυχικής υγείας.

Τι είναι ο τραυλισμός;

Ο τραυλισμός αποτελεί δυσκολία στη ροή της ομιλίας. Είναι μία σύνθετη διαταραχή που συνήθως χαρακτηρίζεται από διακοπτόμενη ροή ομιλίας λόγω επαναλαμβανόμενων κολλημάτων, επαναλήψεων ή επιμηκύνσεων ήχων στην αρχή, ή τη μέση της λέξης. Συχνά συνοδεύονται από αντανακλαστικές συσπάσεις του προσώπου, ή του σώματος και σε ορισμένες περιπτώσεις από απώλεια βλεμματικής επαφής και απώλεια ελέγχου του ρυθμού της αναπνοής. Τα λεκτικά συμπτώματα συσχετίζονται με αρνητικά συναισθήματα όπως είναι ο φόβος για λεκτική επικοινωνία, ή ένα αίσθημα επικοινωνιακής ανεπάρκειας και ανασφάλειας και με συμπεριφορές αποφυγής όπως είναι η αποφυγή λέξεων, προσώπων, ή επικοινωνιακών περιστάσεων. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως μεταξύ του δεύτερου και του πέμπτου έτους ηλικίας ενός παιδιού. Είναι 3 φορές συχνότερος σε οικογένειες με ανάλογο κληρονομικό ιστορικό, και 4 φορές συχνότερος στα αγόρια από ότι στα κορίτσια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;