ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Δωρεάν σπιρομετρικός έλεγχος στις 22/10
Στο παράρτημα στο Μεσολόγγι!

σπιρομετριση

Είσαι φοιτητής στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας; Κάνε LIKE στην σελίδα “Φοιτητές ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας” για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Γίνεται γνωστό στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, Σπουδαστές, Σπουδάστριες, Εκπαιδευτικό, Ειδικό τεχνικό εργαστηριακό Προσωπικό και Διοικητικό Προσωπικό, ότι ύστερα από ενέργειες της Διοίκησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω της Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας θα διενεργήσει δωρεάν προληπτικό σπιρομετρικό έλεγχο των Πολιτών της Δυτικής Ελλάδας με στόχο τη διερεύνηση κυρίως αποφρακτικών διαταραχών του αναπνευστικού (Άσθμα και Χρόνια Βρογχίτιδα ) και απώτερο σκοπό τη συνολική βελτίωση των δεικτών υγείας και ευημερίας του πληθυσμού της περιοχής.

Η Σπιρομέτρηση είναι μια απλή εργαστηριακή εξέταση που αποσκοπεί να καταμετρήσει (να «φωτογραφήσει») την ανεμπόδιστη η μη διαδρομή που θα διανύσει ο αέρας μέσα στους Βρόγχους κατά την πλήρη αναπνοή.

Με την εξέταση αυτή μετριούνται όγκοι, ροές και χωρητικότητες του αναπνευστικού συστήματος σε συνάρτηση με τον χρόνο. Μας επιτρέπει δηλαδή να ανιχνεύουμε και να διαγνώσουμε κυρίως αποφρακτικές (άσθμα-ΧΑΠ), περιοριστικές, και μεικτές διαταραχές της αναπνοής.

Πρέπει να γίνει γνωστό ότι ο πληθυσμός θα ωφεληθεί από την συχνότερη πραγματοποίηση σπιρομετρήσεων και ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η μείωση της νοσηρότητας των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος.

Στο σπιρομετρικό έλεγχο μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες εκτός της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Πού και πότε

Η δράση αυτή με τον προληπτικό σπιρομετρικό έλεγχο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στην είσοδο του Κεντρικού Αμφιθέατρου του Τ.Ε.Ι στο Μεσολόγγι, από 9π.μ έως 1μ.μ.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, προκειμένου να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Στο σπιρομετρικό έλεγχο μπορούν να συμμετέχουν και μη καπνιστές.

Πληροφορίες: Σβώλου Μαρία
Η Νοσηλεύτρια Περίθαλψης & Κοινωνικής Μέριμνας του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας (Μεσολόγγι)
Τηλέφωνο:2631058421
e-mail: msvolou[papaki]teimes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;