ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για 254.000 άνεργους μέχρι το τέλος του 2016

ΟΑΕΔ

Από αυτές, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου οριοθέτησε ότι οι 104.000 θέσεις θα δημιουργηθούν τους επόμενους έξι μήνες και οι υπόλοιπες 150.000 θέσεις εργασίας θα προκύψουν από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου.

Βασική προϋπόθεση των νέων προγραμμάτων που θα εκπονηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι ότι ένα ποσοστό των ανέργων που θα συμμετάσχει σε αυτά θα συνεχίζει να εργάζεται και μετά τη λήξη τους. Επίσης, θα παρέχουν  στοχευμένη κατάρτιση και  συμβουλευτική στον άνεργο ή το νέο επιχειρηματία, όση χρειάζεται και όταν χρειάζεται. Η κα Αντωνοπούλου θεωρεί ότι τα προγράμματα αυτά θα καταστεί δυνατό να οδηγούν σε πιστοποίηση γνώσεων και σε «εφοδιασμό» των ανέργων με τα απαραίτητα προσόντα ώστε να μπορεί να ενταχθεί στην αγορά εργασίας και όχι να  επιστρέφει  στην ανεργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika.gr, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας προανήγγειλε τον σχεδιασμό ολοκληρωμένων χωρικών παρεμβάσεων σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Οι παρεμβάσεις θα στηρίζονται, αφενός στους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας που έχουν τοπικά μεγαλύτερη βαρύτητα και δυναμική, αφετέρου στο διαθέσιμο παραγωγικό δυναμικό κάθε περιοχής.  Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται  ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων επιστημόνων, που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό.

Ειδική αναφορά έγινε από την κα Αντωνοπούλου στον ΟΑΕΔ και στο στόχο που έχει τεθεί να απλοποιηθούν οι συναλλαγές των ανέργων και των εργοδοτών με τις υπηρεσίες του Οργανισμού. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ενισχυθούν τα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση, με εργασιακούς συμβούλους, οι οποίοι θα παρέχουν, άμεσα εξατομικευμένη υποστήριξη στους ανέργους.  Αναβαθμίζονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού και εκσυγχρονίζεται το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, ώστε να σταματήσει η καθυστέρηση  στην επεξεργασία των αιτήσεων και στην ανάρτηση των ονομάτων του δικαιούχων των προγραμμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;