Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το σύνδρομο της εργασιακής εξουθένωσης!
10 σημάδια που προμηνύουν το brownout.

burnout

Το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης, γνωστό και ως burnout, έχει γίνει πολύ «της μόδας» τελευταία και πλήττει όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Ακόμη περισσότεροι είναι όμως αυτοί που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα εργασιακής κόπωσης κι έτσι η προσοχή πλέον στρέφεται σε μια λιγότερο σοβαρή μορφή του συνδρόμου, το λεγόμενο brownout, το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει πτώση τάσης.

Το συγκεκριμένο σύνδρομο μπορεί να εξηγήσει την έλλειψη κινήτρων και την αδιαφορία των εργαζομένων. Αν και είναι πιο ήπιο από το burnout, το brownout μπορεί μακροπρόθεσμα να έχει σοβαρό αντίκτυπο για τη σωματική και ψυχική υγεία.

Δείτε εν συνεχεία 10 ενδείξεις που φανερώνουν «εργασιακή πτώση τάσης».

1. Εργάζεστε πολλές ώρες, χωρίς όμως να δείχνετε πραγματικό ενδιαφέρον για τη δουλειά σας. Η δουλειά μοιάζει βαρετή και δεν σαν διεγείρει πνευματικά.

2. Αισθάνεστε ότι η δουλειά ποτέ δεν τελειώνει και ότι πάντα υπάρχει κάτι ακόμη να κάνετε.

3. Η πορεία της καριέρας σας μοιάζει αβέβαιη και δεν παίρνετε πια σημαντικές αποφάσεις.

4. Συμβάλλετε ελάχιστα σε επαγγελματικές συναντήσεις και δεν σας ενδιαφέρουν νέες προτάσεις. Συχνά κρατάτε αρνητική στάση απέναντι στις νέες ιδέες συναδέλφων.

5. Ψάχνετε συνεχώς ευκαιρίες να μην πάτε στη δουλειά. Παρουσιάζετε έναν πονοκέφαλο ως ημικρανία και ένα ήπιο κρυολόγημα ως γρίπη.

6. Τσεκάρετε το e-mail σας αμέσως μόλις ξυπνάτε και πριν κοιμηθείτε. Είστε συνέχεια με το κινητό στο χέρι, ακόμη και στις διακοπές, τα σαββατοκύριακα ή σε κοινωνικές συγκεντρώσεις.

7. Το σώμα σας υποφέρει. Έχετε χάσει τη φόρμα σας, τρώτε πρόχειρα, δεν κοιμάστε αρκετά και δεν γυμνάζεστε.

8. Έχετε χάσει το χιούμορ και το κέφι σας και φέρεστε νευρικά. Όταν σας ρωτούν πώς πάνε τα πράγματα και αν είστε καλά, απαντάτε κοφτά και μονολεκτικά.

9. Παραμελείτε την οικογένεια. Προτιμάτε να βλέπετε τηλεόραση από το να ασχοληθείτε με τους υπόλοιπους ή να πάτε μια βόλτα με τον/την σύντροφο. Οι δεσμοί με τους φίλους έχουν χαλαρώσει και απέχετε πλέον από τα αγαπημένα σας χόμπι.

10. Δεν ξέρετε αν το αποτέλεσμα της δουλειάς σας είναι ικανοποιητικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;