Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος: Αποτελέσματα και Liveblogging
Μαζί θα παρακολουθήσουμε τις εκλογές 2015 Σεπτεμβρίου και τα αποτελέσματα!

neolaia-ekloges-2015-share

(Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα)

Δείτε live εικόνα:

Αποτελέσματα Εκλογές 2015: Live από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Αποτελέσματα Εκλογές 2015: Live από τα γραφεία της ΝΔ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Αποτελέσματα Εκλογές 2015: Αναλυτικά ανά περιφέρεια!

Βουλή 2015:

18:10. Δείτε live την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού

17:00. «Ξεκινούν οι διαδικασίες πλέον σχηματισμού κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Δευτέρας.

Είπε ότι «εντός της ημέρας απ’ ό,τι φαίνεται θα ορκιστεί ο Πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αύριο ή την Τετάρτη το πρώι θα ανακοινωθεί και η κυβέρνηση».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι «θα είναι μια κυβέρνηση προοδευτική, που θα συνεχίσει το έργο που ξεκινήσαμε αυτούς τους έξι μήνες». Είπε πως ελπίζει «οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του ελληνική λαού για εθνική ομοψυχία -εμείς κόμματα από διαφορετικούς χώρους, στην προοδευτική βέβαια κατεύθυνση, το αποδείξαμε- και ελπίζω να στηρίξουν την κυβέρνηση αυτή, που είναι κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός».

Τσίπρας: «Έχουν διαψευστεί όσοι έφτιαξαν σενάρια παρένθεσης»

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «το πιο σημαντικό είναι ότι τώρα έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε σε βάθος χρόνου».

«Έχουν διαψευστεί όσοι έφτιαξαν σχέδια επί χάρτου και σενάρια παρένθεσης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «απεδείχθη ότι η επιθυμία του ελληνικού λαού είναι να κάνουμε μια τομή με όσα συνέβησαν και να προχωρήσουμε μπροστά».

«Τώρα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία με σταθερά βήματα και σε ένα βάθος τετραετίας να υλοποιήσουμε τη βασική μας δέσμευση που είναι να δώσουμε τον έντιμο αγώνα και να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει άλλο», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση του ότι «θα το πετύχουμε πολύ πιο σύντομα», καθώς όπως πρόσθεσε το βασικό είναι να έρθει η σταθερότητα. Τόνισε ότι άμα επιτευχθεί γρήγορα η σταθερότητα και έρθει η ελπίδα στον ελληνικό λαό, τα πράγματα θα είναι πιο γρήγορα απ’ ό,τι τα περιμένουμε.

Υποδεχόμενος αρχικά τον κ. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας σχολίασε με χιουμοριστική διάθεση ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, μετά από 7 μήνες, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να συμπληρώνει στο ίδιο πνεύμα πως ελπίζει να είναι μετά από τέσσερα χρόνια πάλι.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον επικεφαλής του Ποταμιού.

11:30. Ο κ. Τσίπρας θα ορκιστεί Πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα προς βράδυ, και το βράδυ της Τρίτης θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. Καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει δηλώσει δημόσια ότι στηρίζει και άρα υπάρχει πλειοψηφία, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η διερευνητική εντολή θα μετατραπεί ουσιαστικά σε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Νωρίτερα, σήμερα το μεσημέρι, περίπου στη μία, ο κ. Τσίπρας θα έχει κομματική συνεδρίαση.

Την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, όπου θα εκπροσωπήσει και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως του ζήτησε κατά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα που του έκανε, καθώς θα βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Ενόψει της Συνόδου, ο κ. Τσίπρας είχε εκτενή ενημερωτική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα. Ο κ. Τσίπρας θα κινηθεί στην Σύνοδο στην ίδια γραμμή που κινήθηκε και στις προηγούμενες συνόδους, στην λογική της θεσμοθέτησης του relocation και του επιμερισμού των βαρών.

 

00:47. Ο τσολιάς της “Ελληνοφρένειας” σχολιάζει τα αποτελέσματα των εκλογών

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

00:40. Τη σύνθεση της νέας Βουλής που προκύπτει από τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής θα παραδώσει στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνης Μανιτάκης.

Στη συνέχεια – όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών – η κυρία Κωνσταντοπούλου θα τα ανακοινώσει η ίδια τα αποτελέσματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του θα έχει και ο κ. Μανιτάκης.

00:10. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, προσθέτοντας ότι προσβλέπει στον ταχύ σχηματισμό νέας κυβέρνησης με ισχυρή εντολή για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στην Ελλάδα.

Ο Ντεϊσελμπλούμ δήλωσε έτοιμος να συνεργασθεί στενά με τις ελληνικές αρχές και να συνεχίσει να συνοδεύει την ελλάδα στις φιλόδοξες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις.

23:41Τα καλύτερα του twitter #Greek_elections #ekloges2015_round2

23:11.  Βουλή 2015 Σεπτέμβριος: Οι 9 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων

23:09. Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα:

23:04. Έξοδος Α. Τσίπρα από την Κουμουνδούρου:


23:00. Δηλώσεις Σταύρου Θεοδωράκη

22:54. Τι ψήφισαν οι νέοι 18-24 ετών!

22:24. Δηλώσεις Β. Λεβέντη:

22:23. Λαϊκή Ενότητα Δηλώσεις:

22:22. Δηλώσεις Φ. Γεννηματά:

22:00 Δηλώσεις Π. Καμμένου

21:48. Στο 40% της επικράτειας:

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,49% και 15 έδρες, το Ποτάμι με 3,90% και 10 έδρες, οι ΑΝΕΛ με 3,72% και 10 έδρες και η Ένωση Κεντρώων με 3,49% και 9 έδρες.

Εκτός Βουλής φαίνεται να μένει η Λαϊκή Ενότητα με ποσοστό 2,82%.

Αναλυτικότερα, τα κόμματα λαμβάνουν (στην παρένθεση οι έδρες):

  • ΣΥΡΙΖΑ: 35,50% (145)
  • ΝΔ: 28,08% (75)
  • Χρυσή Αυγή: 7,14% (19)
  • Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ): 6,40% (17)
  • ΚΚΕ: 5,49% (15)
  • Το Ποτάμι: 3,9% (10)
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,72% (10)
  • Ένωση Κεντρώων: 3,49% (9)
  • Λαϊκή Ενότητα: 2,82% (-)

21:24. Ρεκόρ αποχής!

21:17. Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου αυτή τη τη στιγμή για το σχηματισμό Κυβέρνησης.

20:58 Τελική εκτίμηση Singular Logic;

Screen Shot 2015-09-20 at 8.57.24 PM

Screen Shot 2015-09-20 at 8.57.58 PM

20:45. Τι ψήφισαν οι άνεργοι!

eksi

20:40. Επικράτεια στο 21%

Screen Shot 2015-09-20 at 8.35.25 PM

20:30.Έδρες – αποτελέσματα εκλογές 2015

20:00. Τελικό exit poll!

Screen Shot 2015-09-20 at 8.07.14 PM Screen Shot 2015-09-20 at 8.06.49 PM

19:53. «Σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πρώτες εκτιμήσεις των εταιριών δημοσκοπήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα.

19:38. Πάνος Καμμένος:

Αφού οι “δημοσκόποι” μας πολέμησαν πρόστυχα όλο τον μήνα πάνε σιγά σιγά να διορθώσουν ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔ. Το 1.7% ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΤΕ;

19:00. Exit Polls Αποτελέσματα Αναλυτικά!

18:00. Έντονα ενοχλημένος και κάνοντας λόγο για πρωτοφανή παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την ανάρτηση που έκανε στο facebook ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος με την οποία καλεί όσους ψηφοφόρους «σκέφτονταν να ψηφίσουν μεταρρυθμιστικές δυνάμεις όπως το Ποτάμι να στηρίξουν τη ΝΔ».

Σε δική του ανάρτηση του στο facebook o κ. Θεοδωράκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η δημόσια έκκληση της ΝΔ να μην ψηφίσει Ποτάμι μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας είναι παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, είναι ντροπή για ένα κόμμα που θέλει να λέγεται δημοκρατικό και είναι έξω από κάθε πολιτική δεοντολογία.

»Ελπίζουμε οι Έλληνες πολίτες να δώσουν την δέουσα απάντηση. H ΝΔ από ότι φαίνεται δεν αλλάζει. Ακολουθεί τις ίδιες παλαιοκομματικές απόψεις που υπερασπιζόταν και τα χρόνια που κυβερνούσε».

17:00. Η… πρόβλεψη του Π. Καμμένου!

15:30. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα για τα exit polls

14:45. Αισιόδοξος για τις εκλογικές προοπτικές της Ένωσης Κεντρώων εμφανίστηκε, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο πρόεδρός της, Βασίλης Λεβέντης.
«Παρ’ ότι το τελευταίο δεκαήμερο εκτοξεύτηκε πολλή λάσπη εναντίον μου και εναντίον της Ένωσης Κεντρώων, νομίζω ότι ο λαός, ιδιαίτερα η νεολαία, θα μιλήσει. Προσδοκώ μεγάλο ποσοστό. Όχι 3% ή 4%, προσδοκών άνω του 5% – 6%», τόνισε.
Ο κ. Λεβέντης πρόσθεσε ότι «είναι η Μακεδονία που θα δώσει άνω του 15%, οπότε θα φέρει το πανελλαδικό ποσοστό γύρω στο 6%».

14:00.  Οι Έλληνες έμαθαν τώρα την αλήθεια, η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ασφάλεια. Ξέρουμε τι ψηφίζουμε», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από την Πύλο, όπου μετέβη για να ψηφίσει.

Στο 310ο εκλογικό τμήμα στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης ψήφισε λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ  Κώστας Καραμανλής.

Τον κ. Καραμανλή υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στο νομό Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Κατά την αποχώρησή του ο κ. Καραμανλής δεν έκανε κάποια δήλωση.

13:00. Πολιτικές και μη δηλώσεις από υπουργούς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

«Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για αυτό χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε ορισμένα παράπονα για το γεγονός ότι στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν δόθηκαν σάντουιτς και χυμοί, «στο πνεύμα της εποχής», όπως παρατήρισε, για να συμπληρώσει:

«Είναι μια ωραία μέρα. Περιμένουμε την αυριανή μέρα. Άλλοι θα πάνε στο γραφείο τους, άλλοι θα πάνε στο καινούργιο γραφείο τους, άλλοι δεν θα πάνε καθόλου.»

Ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε: «Ο λαός θα δώσει τη λύση και ελπίζουμε για το καλύτερο».

13:00. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι άλλο από την εκ βάθρων αλλαγή της Ελλάδας, «για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα κράτος λειτουργικό, Δημοκρατικό, δίκαιο, με αξιοκρατία, με διαφάνεια, που θα μπορεί να διασφαλίζει σιγουριά και ευημερία”» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε, στη Νέα Ερυθραία.

«Σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα δέσποσε η αντιπαράθεση γύρω από το ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής του μνημονίου», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι «θεωρώ πως μετά από πέντε χρόνια άγονης αντιπαράθεσης γύρω από τα μνημόνια ο κάθε Δημοκράτης πολίτης κατανοεί ότι δεν είναι αυτό το διακύβευμα». Επισήμανε την ανάγκη δε, από αύριο κιόλας, να σχηματιστεί μία πλατιά κοινωνική συμμαχία «εκείνων των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν τη βούληση να συγκρουστούν, να παλέψουν για μία διαφορετική Ελλάδα, δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και περηφάνιας».

«Αυτόν τον αγώνα θα κάνουμε και θα συνεχίσουμε», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

12:30. Να σταματήσει από σήμερα το βράδυ κιόλας η σύγκρουση του άγονου δικομματισμού, κάλεσε η Φώφη Γεννηματά, σε δηλώσεις της μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το κόμμα της επέλεξε να μην εμπλακεί σε άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις και το μήνυμα που έστειλε σε όλη την Ελλάδα, είναι πως «το αίμα νερό δεν γίνεται», καλώντας τους παλιούς ψηφοφόρους του κόμματος να επιστρέψουν στην «οικογένειά τους».

Όμως η ελπίδα απαιτεί συνεργασίες, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να είναι «εγγυητής για την σταθερότητα, για τη συνεργασία, με σχέδιο, με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις». Πρόσθεσε, δε, πως η χώρα χρειάζεται αύριο κιόλας μια σταθερή κυβέρνηση 4ετίας, που θα αφήσει πίσω οριστικά τα μνημόνια και την κρίση, χωρίς να συνθλίψουμε τον ελληνικό λαό.

11:43 Σε εκλογικό τμήμα στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου ψήφισε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής, μιλούν οι πολίτες με την ψήφο τους. Πιστεύω ότι θέλουν να διώξουν το γκρίζο, το ψέμα, τη μιζέρια, τους δήθεν. Θέλουν να φέρουν την αλήθεια και τους αυθεντικούς, να φέρουν ένα καλύτερο αύριο. Ένα καλύτερο αύριο για την οικογένεια, κυρίως για τον στυλοβάτη της, τη γυναίκα, τη μητέρα, τη γιαγιά, την αγρότισσα, την άνεργη», τόνισε εξερχόμενος από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

11:33. Ομαλή είναι η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε Εύβοια και Πελοπόννησο

11:01. Εκλογές 2015: Απίστευτο τρόλαραν τον Σταύρο Θεοδωράκη, δεν του έδωσαν ψηφοδέλτιο του Ποταμιού

10:42. Παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Εσωτερικών και τις πρωθυπουργού δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψουν οι ετεροδημότες με ανοιχτά διόδια στις εκλογικές τους περιφέρειες.

10:40. Την ευχή το αποτέλεσμα των εκλογών να δικαιώσει τις θυσίες λαού και νεολαίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού.

Ο πρώτος πολίτης της χώρας σημείωσε ακόμη ότι η Ευρώπη έχει ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι «το βασικό της μέγεθος και κριτήριο πρέπει να είναι ο άνθρωπος».

10:38Τι θα συμβεί αν δεν πάω να ψηφίσω;

10:21Εκλογές 2015: Οι οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών

10:20. Το πρακτορείο Reuters γράφει ότι οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για το αν θα δώσουν μία νέα ευκαιρία στην Αριστερά. Ο Έλληνας αριστερός πρωθυπουργός, ο οποίος έχασε την πικρή μάχη με την Ευρώπη για τον τερματισμό της οικονομικής λιτότητας στη χώρα του, επιδιώκει την επανεκλογή του ένα μήνα μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

Αυτές οι εκλογές παρακολουθούνται στενά εκτός Ελλάδας επειδή ο νικητής θα πρέπει να επιβλέπει τις βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμοστούν για το τρίτο πακέτο στήριξης, ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να οργανώσει μία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της χώρας και την αποκλιμάκωση της κατάστασης από τα capital controls της χώρας που επιβλήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο για να αποτραπεί η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Είναι η τρίτη φορά φέτος που οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες , σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Οι Έλληνες προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, γράφει το βρετανικό δίκτυο BBC, επισημαίνοντας ότι , σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ θα δώσουν σκληρή μάχη.

10:10. Αποφασισμένος για μικρούς δίκαιους συμβιβασμούς ώστε να δημιουργηθεί βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα εμφανίστηκε από τα Χανιά της Κρήτης, όπου και ψήφισε, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ελπίζω να έχουμε μικρή αποχή, ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει για το μέλλον των παιδιών του, να πάμε μπροστά, η Ελλάδα μπορεί. Πρέπει να κάνουμε άλμα στο μέλλον, η Κρήτη και τα Χανιά δείχνουν τον δρόμο», ανέφερε. Κάλεσε δε να ξεχαστεί η προεκλογική αντιπαράθεση, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ σημείωσε ότι φιλοδοξία του Ποταμιού είναι να γίνει «η μηχανή των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων».

10:00. Για κυβέρνηση τετραετίας, αλλά και μάχης, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει «εντολή συνέχειας και προοπτικής», για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε «ο τόπος να ανασάνει» και η Ελλάδα να γίνει ξανά ισχυρός και ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη.

«Θα προχωρήσουμε μπροστά, ανοίγοντας δρόμους, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τους ανοίγουμε κι εκεί που δεν υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

09:40. Στον Κορυδαλλό ψήφισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ε. καλώντας τους νέους ψηφοφόρους και τους πολίτες να πουν «όχι» στα μνημόνια και τη λιτότητα

09:30. Στη Ν. Σμύρνη ψήφισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συνεργασιών

09:00. Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε, λίγο πριν τις 08:00 το πρωί της Κυριακής, σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σημαντικές πληροφορίες:

Καλημέρα, μαζί θα παρακολουθήσουμε όλη την εκλογική διαδικασία και τα αποτελέσματα για τις βουλευτικές εκλογές 2015.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται στις 21.30.

 

Σημαντικά άρθρα που πρέπει να δεις πριν πας να ψηφίσεις

Πού ψηφίζω; Βρες το εκλογικό σου κέντρο μέσω Ίντερνετ και μέσω τηλεφώνου

Το τηλέφωνο για να μάθεις που μπορείς να ψηφίσεις, είναι το 2131361500.

Οι ώρες εξυπηρέτησης είναι από Δευτέρα έως Σάββατο τις ώρες από 09:00 έως και 19:00 ενώ την Κυριακή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν από τις 07:00 έως τις 19:00.

  1. Πως μπορώ να ψηφίσω αν δεν έχω ταυτότητα επάνω μου;
  2. Πως ψηφίζω στις εκλογές 2015;
  3. Τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων για τις εκλογές 2015!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;