Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 17 - 23 Αυγούστου!
Ο Δίας λοιπόν, στο ζώδιο της Παρθένου, λειτουργεί στο γήινο πεδίο της ύλης και της ανάλυσης. Μεθοδικά, πρακτικά, αναλυτικά, οργανώνει τα βήματά μας.

Zwdia

Δίας στην Παρθένο από 12 Αυγούστου

Οι ευκαιρίες στο μικροσκόπιο!

Από την Λίλιαν Σίμου

Δίας, ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού, πλανήτης ευκαιριών και δάσκαλος

Σημαντικός και ιδιαίτερα αγαπητός, δείκτης ευημερίας κάποιες φορές, υπερβολής και σπατάλης δυνάμεων κάποιες άλλες φορές…

Συνήθως συνδυάζεται με την τύχη, την προστασία και την χαρά. Είναι μία αισιόδοξη νότα, που βέβαια δεν πρέπει να μας κάνει να επαναπαυτούμε.

Πόσες φορές στη ζωή δεν αναζητήσαμε την ευκαιρία;

Πόσες φορές ελπίσαμε η τύχη να μας βοηθήσει;

Σε ένα κόσμο γεμάτο αντιφάσεις και εμπειρίες μέσα από αντιξοότητες, υπάρχει η ανάγκη να αισθανθούμε προστατευμένοι, ευνοημένοι, ίσως πιο…τυχεροί… Κι αυτό προκύπτει μέσα από την επεκτατική δύναμη του Δία.

Ο Δίας εγκαταλείπει το ζώδιο φωτιάς του Λέοντα, όπου για έναν περίπου χρόνο έκανε το ταξίδι του.

Περνά στις 12 Αυγούστου στο ζώδιο της Παρθένου και βρίσκεται πλέον σε ένα περιβάλλον όπου λειτουργεί σε αδυναμία. Καθώς η θέση κυριαρχίας του είναι στο απέναντι ζώδιο των Ιχθύων, περιορίζεται η άνεση, η πληθωρικότητα και η αισιόδοξη πτυχή του Δία.

Αυτό σημαίνει πως οι ευκαιρίες μας θα είναι περιορισμένες; Όχι φυσικά…

Η θέση ενός πλανήτη σε αδυναμία, μπορεί να σημαίνει πως απλά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα. Συχνά, η καθυστέρηση βοηθά στην κατανόηση των αδυναμιών, που φυσικά υπάρχουν και στην περίοδο της άνεσης ή της χαλάρωσης, δεν αντιλαμβανόμαστε.

 

Ο Δίας λοιπόν, στο ζώδιο της Παρθένου, λειτουργεί στο γήινο πεδίο της ύλης και της ανάλυσης. Μεθοδικά, πρακτικά, αναλυτικά, οργανώνει τα βήματά μας.

Η χρονιά με τον Δία στην Παρθένο απαιτεί προσπάθεια, υπομονή, επιμονή, ελαστικότητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Αγαθά που θα προκύψουν από αυτή την στάση ζωής, θα μας δικαιώσουν.

Δεν είναι όμως πάντα ευχάριστη η προσπάθεια και η προσήλωση σε ένα στόχο. Ωστόσο, στο ζώδιο αυτό, φαίνεται πως πρέπει να υπηρετήσουμε το έργο μας, να καλλιεργήσουμε και να δρέψουμε καρπούς των κόπων μας. Η προσωπική μας εργασία με μόχθο και λογική, συνθέτει το παζλ και ολοκληρώνει τον στόχο.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος, η γνώση τίθεται σε εφαρμογή, η πειθαρχία και η σωστή οργάνωση, είναι απαραίτητα εφόδια.

Το πομπώδες και το εγωιστικό στοιχείο, δεν επικρατούν. Αντίθετα, η σύνεση, η ταπεινότητα, η διακριτική συμπεριφορά, το έργο και όχι τα περιττά λόγια, θα ανταμειφθούν.

Το λιτό και απέριττο αρέσει και επικρατεί.

 

Υπηρεσία προς τους άλλους και το περιβάλλον

Ο Δίας στην Παρθένο οδηγεί στο να υπηρετήσουμε ένα στόχο, αλλά και να προσφέρουμε την στήριξή μας σε αδυνάτους, ανθρώπους που έχουν περιορισμένες ευκαιρίες και αδεξιότητα.

Επίσης, μας στρέφει προς την φυσική ζωή, αξίες και σεβασμό προς το περιβάλλον, τη φύση και τα ζώα.

 

Υγεία και ευεξία

 

Καθώς η Παρθένος συνδέεται με την διατροφή και την υγεία, είναι η περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να φροντίσουμε την φυσική μας υγεία. Οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν και η στροφή προς πιο φυσικές επιλογές είναι συχνή. Τα λαχανικά, τα όσπρια, τα φρούτα, οι καρποί της γης, είναι βασικά στην καθημερινότητά μας. Επίσης, θα ήταν σημαντικό να ενδιαφερθούμε για την πέψη και να προτιμάμε ό,τι μπορεί να μας θρέψει ωμό, ή με ένα ελαφρύ τρόπο μαγειρέματος.

Το πνεύμα μας χρειάζεται να «τραφεί» επίσης και ασχολίες νοητικές θα είναι ένα από τα ενδιαφέροντά μας. Μπορούμε να προσθέσουμε στο πρόγραμμά μας ένα νοητικό χόμπι, όπως το σκάκι, το σταυρόλεξο, ομαδικά παιχνίδια που απαιτούν έξυπνες λύσεις και φυσικά ένα χόμπι δεξιοτεχνίας.

Στα θέματα υγείας, ας προστεθεί το θέμα του άγχους, αλλά και ευαισθησία στον κοιλιακό χώρο, στο εντερικό σύστημα και στην πέψη.

 

Ο Δίας στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας

Ο Δίας στην Παρθένο στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, θα προσδώσει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα σε ό,τι μπορεί να αφορά την δημιουργία και την χαρά. Καθώς δεν είναι σε ένα ενθαρρυντικό ζώδιο, αντιλαμβανόμαστε πως τα βήματα είναι διστακτικά και ενίοτε αργά.

Ενεργοποιεί εξ αρχής τον ωροσκόπο της χώρας, όπου μπορεί να λειτουργήσουμε με υπερβολή είτε λόγω άγχους και ανασφάλειας, είτε λόγω αντίδρασης, ως λαός. Απαιτείται σύνεση και υπομονή για να κρίνουμε σωστά.

Στην πορεία θα φανεί πως μας προκαλούν οι «ξένοι» που επεμβαίνουν ή παρεμβαίνουν στην χώρα. Κάποιες φορές θα υπάρξει υπερ-ανάλυση των παρεμβάσεων αυτών και δεν αποκλείεται να χάνουμε την ουσία και το μήνυμα.

Σημαντικό θα είναι το χρονικό διάστημα που θα αγγίζει τον Β. Δεσμό της χώρας ο Δίας, αλλά και την Μαύρη Σελήνη, σχηματίζοντας παράλληλα τετράγωνο προς την Σελήνη στους Διδύμους.

Εμμονή και φοβίες, εμποδίζουν ή καθυστερούν την πρόοδο μέσω δημιουργικών ταλέντων και την ανάπτυξη μέσω της γνώσης. Ας εστιάσουμε στην λεπτομέρεια και στις δεξιότητές μας, αφού θα γίνουν όπλα για να ξεπεράσουμε την κρίση και να νικήσουμε κάθε φόβο και ανασφάλεια!

Έχουμε υπομονή και επιμονή, η περίοδος αυτή είναι ευμετάβλητη και απαιτεί λογική, πρακτικές λύσεις, εργατικότητα και τεχνογνωσία. Δεν ευνοεί φυσικά τις εύκολες λύσεις, αλλά την ικανότητα και την κατάρτιση του καθενός μας. Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να αποδείξουμε αυτό που αξίζουμε!

 

Όσοι έχετε γεννηθεί με τον Δία στην Παρθένο, θα έχετε την χαρά να ξεκινήσετε ένα μεγάλο δημιουργικό κύκλο ευκαιριών, που θα σας προσφέρει δυνατότητες εξέλιξης για τα επόμενα δώδεκα χρόνια.

 

Αρνητικά στοιχεία

Αυτά είναι η σχολαστικότητα, η υπερβολή στην κριτική και αυτοκριτική, μία ατολμία ασυνήθιστη (αν συναινεί το γενέθλιο ωροσκόπιο), δισταγμός, έλλειψη φαντασίας, το άγχος, η δυσκολία σε συγκέντρωση, η εμμονή. Πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από την υποχόνδρια εμμονή προς τα θέματα υγείας και ευεξίας.

 

Η πληθωρική του διάθεση, μπαίνει σε επανεξέταση:

Υπήρξαμε αρκετά γενναιόδωροι ως σήμερα;

Σπάταλοι; Χάσαμε τον χρόνο μας;

Εδώ ο Δίας πλέον δεν επιτρέπει παρόμοια λάθη…

 

Η επεκτατική του δύναμη, προσδιορίζεται εκ νέου:

Έχουμε μελετήσει σωστά τα δεδομένα του έργου μας;

Διαθέτουμε την γνώση, τον σχεδιασμό, την μελέτη;

Πρέπει να δράσουμε με σύνεση και γερές βάσεις.

 

Η αισιόδοξη πλευρά του Δία δεν είναι προτεραιότητά μας:

Μήπως θεωρήσαμε πως όλα θα έρθουν δίχως προσπάθεια;

Μήπως δεν εστιάσαμε σε λεπτομέρειες;

Μήπως έως τώρα θέλαμε να έχουμε μόνο μία ευχάριστη ενασχόληση;

Η λεπτομέρεια, η ανάλυση των πληροφοριών, η σταχυολόγηση των στοιχείων, θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο αυτή την εποχή.

 

Η πορεία του Δία στην Παρθένο:

Θα κινηθεί ως το τέλος του 2015 σε ευθεία πορεία και θα φθάσει στις 31 Δεκεμβρίου την 23η μοίρα.

Ανάδρομος θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου του 2016 και θα ορθοδρομήσει ξανά στις 9 Μαΐου στην 13η μοίρα.

Παραμένει στο ζώδιο της Παρθένου ως την 9η Σεπτεμβρίου 2016.

 

Τρεις είναι οι σημαντικές όψεις που θα δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της πορείας του:

–          Τετράγωνο προς τον Ποσειδώνα, τον Σεπτέμβριο του 2015, κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του μήνα, με κορύφωση γύρω στα μέσα του Σεπτεμβρίου. Θα αναφερθούμε διεξοδικά επ’ αυτού. Η υπερβολή στα όνειρα, στις προσδοκίες, στον οραματισμό, μπορεί να προκαλέσει μεγάλες απογοητεύσεις, αναβολές, αναστολές και απομυθοποίηση. Είναι μία περίοδος με αρκετά σημαντικές προβολές ψευδών ειδήσεων, μηνυμάτων, αλλά και παραπλάνησης σε φυσικά ή μεταφυσικά ζητήματα.

–          Τρίγωνο προς τον Πλούτωνα, από 18 Σεπτεμβρίου ως τέλος Οκτωβρίου, με κορύφωση 13 ως 16 Οκτωβρίου. Μία ευνοϊκή συγκυρία για δύναμη, φυσική, ψυχολογική, υλικών ή συναισθηματικών επιτευγμάτων. Στα πρακτικά ζητήματα, θα έχουμε αυτοπεποίθηση, πείσμα, άποψη και ιδέες που οδηγούν σε μία πρόοδο (αν το ατομικό μας ωροσκόπιο φυσικά συναινεί)- (η όψη επαναλαμβάνεται με την αναδρομή του Δία κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου του 2016, ενώ στην ορθοδρόμηση του Δία, την συναντάμε ξανά, από τον Ιούνιο ως τα μέσα Ιουλίου 2016).

–          Χιαστί προς τον Ουρανό από 25 Οκτωβρίου ως 15 Νοεμβρίου, μία ανατροπή υπόγεια σε ευκαιρίες, πρόοδο και ενδεχομένως δυνατότητες για προώθηση των συμφερόντων μας. Κατά την περίοδο αυτή, ίσως πρέπει να κάνουμε σημαντικές αναθεωρήσεις και να προσγειωθούμε. (η όψη επαναλαμβάνεται με την αναδρομή του Δία από 25/2 ως 19/3/16 και σε ορθή πορεία εκ νέου από 1 ως 26/8/16)

 

Σύντομες συμβουλές για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο:

Κριός

Η εργατικότητά σας, η επιμονή και υπομονή, αναστέλλουν τον ενθουσιασμό, αλλά διευκολύνουν ιδιαίτερα την γνώση και την δεξιότητά σας Έχετε στρατηγικό νου, ας κάνετε μία υπαναχώρηση στην ταχύτητα, προκειμένου να βρείτε την τακτική της μάχης. Η υγεία θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, η διατροφή, οι κανόνες υγιεινής, αλλά δίχως να γίνετε υποχόνδριοι. Η καθημερινότητά σας μπαίνει σε τάξη.

Ταύρος

Ευνοϊκός ο Δίας προς το ζώδιό σας, αναζητά λύσεις σε θέματα αισθηματικά, ισορροπεί την ζωή σας και το ενδιαφέρον για κάθε αγαπημένο σας πρόσωπο, φέρνει γαλήνη και χαρά. Μπορεί να ενδιαφερθείτε να κάνετε ένα δημιουργικό χόμπι, που θα αναδείξει την υπομονή και τη γνώση σας, αλλά και μία δεξιοτεχνία. Κάποιοι από εσάς, θα επιθυμήσετε να αποκτήσετε παιδάκι ή αν είστε ήδη γονείς, θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο παιδί σας. Μην ρισκάρετε σε τυχερά παιχνίδια, παρά μικρά ποσά.

Δίδυμοι

Αν θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας είναι η κατάλληλη εποχή με τον Δία να βρίσκεται στον τομέα αυτό. Ωστόσο, το άγχος επικρατεί και ίσως φέρνει προβλήματα στην επικοινωνία με την οικογένεια. Η ζωή σας μπαίνει σταδιακά όμως σε τάξη και οργανώνετε τα πάντα από τη βάση τους. Στις θετικές γωνίες του Δία, θα ενδυναμωθείτε. Κέρδη μπορούν να έρθουν από την ακίνητη περιουσία ή από την καλλιέργεια της γης. Θα είστε φιλόξενοι και περιποιητικοί στον χώρο σας.

Καρκίνος

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις σχέσεις με το κοντινό περιβάλλον και τους συγγενείς. Στις συναντήσεις,  θα ανταλλάσσετε απόψεις και θα κάνετε ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Θα υπάρξουν μικρές μετακινήσεις γιατί θα αναλαμβάνετε καθήκοντα που το απαιτούν. Ο τρόπος σκέψης θα είναι πιο αντικειμενικός, πρακτικός, αναλυτικός. Θα παρατηρείτε πολλά από αυτά που γίνονται γύρω σας. Θα είστε ικανοί να προσαρμοζόσαστε στις συμβατικότητες  με την ισχυρή σας διαίσθηση. Αποφύγετε όμως την υπερβολή στην κριτική.

Λέων

Η προσοχή εστιάζεται στον τομέα των οικονομικών σας και τις ευκαιρίες που σας προσφέρει για να τα αυξήσετε το εισόδημα σας, θα απαιτούν προσπάθεια, προσήλωση και λεπτομέρεια. Άρα δεν είναι εύκολα τα κέρδη, γι’ αυτό μην κινείστε βιαστικά ή δίχως σχεδιασμό. Υπάρχουν έξοδα προφανώς, αλλά με σύνεση θα διαχειριστείτε σωστά το εισόδημά σας. Οι αξίες αλλάζουν και γίνονται πρακτικές και περισσότερο απλές, είναι αξίες ουσίας. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις υπερβολές.

Παρθένος

Υποδέχεστε τον Δία στο ζώδιο σας. Ήρθε η ώρα που θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων και θα καταφέρετε να πραγματοποιήσετε στόχους σας. Ανοίξτε τα φτερά σας και προγραμματίστε σημαντικά σχέδια που έχετε στο μυαλό σας. Θα προσελκύσετε την επιτυχία και θα σας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξετε τα ταλέντα και τη γνώση σας, με τον  πλέον εποικοδομητικό τρόπο. Η αισιοδοξία ίσως σας οδηγήσει σε σπατάλη δυνάμεων και η ανάγκη να φανείτε «τέλειοι» μπορεί να σας προσθέσει άγχος. Δεν υπάρχει τελειότητα στον ατελή μας κόσμο, αλλά προσπάθεια εξελισσόμενη… Προσοχή στο βάρος και στην διατροφή σας.

Ζυγός

Θα βιώνετε εσωτερικά τις προκλήσεις της εποχής. Θα σας ταλαιπωρούν ευαισθησίες και συναισθήματα, όπως η συμπόνια προς τους άλλους. Θα ψάξετε να βρείτε την αλήθεια για την ίδια σας την ύπαρξη. Θα ενδιαφερθείτε ίσως για την εσωτερική σας εξέλιξη, αναζήτηση και ενδεχομένως θα έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που είναι περιθωριοποιημένοι, έγκλειστοι, ταλαιπωρημένοι και θα συνδράμετε με τον τρόπο που μπορείτε, στην ανακούφισή τους. Εκτονώστε το εσωτερικό σας άγχος με ένα δημιουργικό έργο.

lilian

Σκορπιός

Οι φίλοι γίνονται συνοδοιπόροι σας αυτή την εποχή. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξετε τις σκέψεις σας και  να ανταλλάξετε απόψεις μαζί τους. Θα έχετε την δυνατότητα να γίνετε πιο τολμηροί, ενώ θα μπορέσετε να δουλέψετε ομαδικά. Θα βάλετε στόχους που θα ανταποκρίνονται πιο πολύ σε αυτά που θέλετε εστιασμένοι στην λεπτομέρεια. Τα κέρδη σας έρχονται από άτομα που έχουν καλή κοινωνική θέση και σας βοηθούν. Οι φιλοδοξίες επιτυγχάνουν, καθώς έχετε  την υποστήριξη των φίλων σας.

Τοξότης

Ήρθε η κατάλληλη περίοδος προκειμένου να ασχοληθείτε με την καριέρα σας και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται εκεί. Επειδή θα σας καταβάλει η υπέρ αισιοδοξία καλό θα ήταν να μην προσπαθήσετε να διεκδικήσετε δίχως σχεδιασμό, λεπτομερή ανάλυση και προετοιμασία.  Η τύχη  και οι σωστοί άνθρωποι από τον κοινωνικό σας χώρο, θα προωθήσουν την επαγγελματική σας εξέλιξη. Θα έχετε ευχέρεια να αναλάβετε  ηγετικό ρόλο, αλλά ελέγχετε το άγχος.

Αιγόκερως

Ο Δίας ευνοεί το ζώδιό σας και αυτό δημιουργεί μία δυναμική για σας, ειδικά όταν τριγωνίζει τον Πλούτωνα που φιλοξενείτε εδώ και χρόνια στον χώρο σας! Ενδυνάμωση λοιπόν, υγεία, ευεξία και αυτοπεποίθηση, θα είναι τα δώρα για τη νέα αυτή περίοδο! Μην αφήσετε τον χρόνο να πηγαίνει χαμένος. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη και πρέπει να την εκμεταλλευτείτε παραγωγικά. Η γνώση διευρύνεται και εστιάζεστε στην ουσία και στην λεπτομέρεια. Ίσως διαμορφώσετε διαφορετική άποψη και φιλοσοφία.

Υδροχόος

Ήρθε η κατάλληλη εποχή,  προκειμένου να διαχειριστείτε τα αποταμιεύματά σας, ή θα ρυθμίσετε δάνεια,  χρέη και υποχρεώσεις που χρονίζουν. Μία επένδυση σε γη θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα, αλλά τώρα μπορεί να προσθέσει άγχος στη ζωή σας. Προσέχετε την διατροφή και την υγεία σας. Ενώ αποφύγετε ό,τι σας επιβαρύνει ψυχολογικά. Κάποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει το ταίρι σας. Ο Δίας στηρίζει θέματα  που αφορούν κληροδοτήματα.

Ιχθείς

Η ζωή σας συνδυάζεται με εκείνη των συνεργατών ή του/της συντρόφου. Είναι μία περίοδος κατά την οποία θα δώσετε την μάχη της ισορροπίας δυνάμεων σε κάθε σημαντική σχέση. Αφοσιωθείτε στην λεπτομέρεια, αποφύγετε την αυστηρή κριτική από και προς τους άλλους και ενδιαφερθείτε να γειώσετε το συναίσθημα, δίχως να αποποιείστε την ευαισθησία σας. Μην αποφεύγετε τις ευθύνες σας απέναντι στους ανθρώπους με τους οποίους έχετε τακτική συναλλαγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
73 - 77
ΟΣΦΠ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;