Με ποια λέξη αηδιάζουν οι γυναίκες;
Εσείς πόσα γνωρίζετε για την λεξιλογική αποστροφή;

Τόσο το άκουσμά της όσο και η σημασία της προκαλούν αυθόρμητα στις γυναίκες μια γκριμάτσα αποστροφής σαν να έχουν μυρίσει ξινισμένο γάλα!

Με τη βοήθεια του γλωσσολόγου Μαρκ Λίμπερμαν από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, η εταιρία εσωρούχων Knix Wear μελέτησε το φαινόμενο της λεξιλογικής αποστροφής (word aversion) σε δείγμα περίπου 500 γυναικών.

Ως λεξιλογική αποστροφή ορίζεται το αίσθημα της έντονης, παράλογης απέχθειας στο άκουσμα ή στη θέα μιας συγκεκριμένης λέξης ή φράσης, όχι λόγω κάποιου γραμματικού σφάλματος, αλλά επειδή η ίδια η λέξη προκαλεί δυσαρέσκεια ή και αποστροφή.

«Νικήτρια» με διαφορά αναδείχθηκε η λέξη υγρός (moist), τόσο επειδή θεωρείται λέξη ηχητικά δυσάρεστη, αλλά και επειδή φέρνει άσχημες σκέψεις στο μυαλό των γυναικών.

Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνει τα ευρήματα παλαιότερης δημοσκόπησης που είχε διεξαχθεί από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μισισίπι και η οποία είχε δείξει ότι η συγκεκριμένη λέξη είναι μία από τις χειρότερες της αγγλικής γλώσσας.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τη λέξη “υγρός” τόσο δυσάρεστη για τις γυναίκες;

Ένας από τους λόγους είναι η κατάληξη -oist της λέξης στην αγγλική γλώσσα. Επειδή δύο φωνήεντα συνδυάζονται και προφέρονται μαζί, για να εκφωνηθεί η λέξη πρέπει το πρόσωπο να κάνει συγκεκριμένους σπασμούς, οι οποίοι υποσυνείδητα συνδέονται με το αίσθημα της απέχθειας.

Οι συνειρμοί που συνοδεύουν τη λέξη όσον αφορά σωματικές λειτουργίες –απεκκρίσεις συγκεκριμένα– φαίνεται να είναι ένα ακόμη γνώρισμα που κάνει τη λέξη τόσο δυσάρεστη, σύμφωνα με τους γλωσσολόγους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;