Κως: Αστυνομικός χαστούκισε μετανάστη κρατώντας μαχαίρι

Από neolaia.gr Team 11 Αυγούστου 2015

Έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω απαθανατίστηκε αρχιφύλακας να χαστουκίζει μετανάστη ενώ παράλληλα κρατούσε μαχαίρι. Το συμβάν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από τον εγχώριο όσο και από τον διεθνή Τύπο.

Συγκεκριμένα, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω είχαν συγκεντρωθεί Πακιστανοί και Σύριοι πρόσφυγες περιμένοντας να παραλάβουν τα έγγραφα τους.

Ο Αρχιφύλακας -πρωταγωνιστής του συμβάντος- υπηρετούσε στο αεροδρόμιο της Κω και ο οπλισμός του, δηλαδή το μαχαίρι που φαίνεται στο video όσο και στη photo, δεν προβλέπεται στον ατομικό οπλισμό ενός αστυνομικού.

Κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων μεταβαίνει στην Κω για να επιληφθεί της υπόθεσης, ενώ τα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. ενοχλήθηκαν έντονα από τις ενέργειες του αστυνομικού.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε να διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική έρευνα για το συμβάν. Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχει επιληφθεί της προανάκρισης, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εντάσεις στην Κω αποτελούν ένα καθημερινό φαινόμενο μιας και βρίσκονται εκεί γύρω στους 5.500 μετανάστες.

Δες το παραπάνω video όπου έχει καταγραφεί το συμβάν.

Δες εδώ το σχετικό tweet που ανέβασε στον λογαριασμό του ο Dalton Bennett, συνοδευόμενο από την εξής λεζάντα: «Έλληνας αστυνομικός κρατώντας μαχαίρι, χαστουκίζει τρομοκρατημένους Πακιστανούς και Σύριους, καθώς περιμένουν για τα χαρτιά τους. Καλώς ήρθατε στην Κω».