Οι πέντε καλύτερες λιποδιαλυτικές τροφές!
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που "καίνε" το λίπος.

λιποδιαλυτικές τροφές

Κάποιες τροφές έχουν εξαιρετικές ιδιότητες θερμογένεσης, δηλαδή μας βοηθούν να καίμε περισσότερες θερμίδες με κάθε μας μπουκιά! Αυτό σημαίνει ότι ενισχύουν σημαντικά τις μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού μας κι έτσι συμβάλλουν στο αδυνάτισμα με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι πέντε τροφές που πρέπει να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας.

1. Προϊόντα ολικής άλεσης

Το σώμα μας χρειάζεται να καταναλώσει τη διπλάσια ενέργεια, δηλαδή τις διπλάσιες θερμίδες, για να διασπάσει αυτές τις τροφές, ιδιαίτερα όσες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως η βρώμη και το καστανό ρύζι, σε σύγκριση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

2. Καθαρό κρέας

Η πρωτεΐνη μεταβολίζεται με αργό ρυθμό και για αρκετή ώρα. Καταναλώνουμε περίπου το 30% των θερμίδων του καθαρού κρέατος κατά την πέψη, δηλαδή για να μεταβολίσουμε ένα φιλέτο κοτόπουλο 300 θερμίδων καίμε αυτόματα 90 θερμίδες.

3. Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά

Πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D, τα γαλακτοκομικά συμβάλλουν στην ανάπτυξη αλλά και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Έτσι είναι απαραίτητα, ώστε ο μεταβολισμός να λειτουργεί ομαλά και αποτελεσματικά. Συνιστάται προσοχή βέβαια για όσους παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη.

4. Φακές

Μία κούπα φακές παρέχει το 35% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας σιδήρου. Στα άτομα που παρουσιάζουν έλλειψη σιδήρου, ο μεταβολικός ρυθμός επιβραδύνει σημαντικά, καθώς το σώμα δε λαμβάνει όλα τα συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

5. Καυτερή πιπεριά

Η καψαϊκίνη, το συστατικά που δίνει στην πιπεριά την καυτερή της γεύση, ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος κι έτσι καταναλώνονται περισσότερες θερμίδες. Μπορούμε να απολαύσουμε την πιπεριά ωμή, ψημένη, αποξηραμένη ή σε σκόνη ως μπαχαρικό σε κάθε γεύμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;