Εύκολο παγωτό τερίνα σοκολάτας με νουτέλα και σαντιγί
Ένα φανταστικό, γρήγορο και εύκολο παγωτό! Μια συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σοκολάτα με σαντιγί για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας…

xamos

Ένα φανταστικό, γρήγορο και εύκολο παγωτό! Μια συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σοκολάτα με σαντιγί για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας…

Υλικά συνταγής

350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα [τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια] *
1 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού [νουτέλα]
2 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη [προτιμήστε άχνη]
1 1/4 φλ. ψημένα φιστίκια [ή φουντούκια]

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 22×12 εκ. περίπου, μια λαδόκολα ή μεμβράνη και τη στρώνουμε καλά στη βάση και στα τοιχώματα φροντίζοντας να εξέχει για να ξεφορμάρουμε καλύτερα. Τη βουτυρώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου και την αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και εν” τω μεταξύ, μέχρι να λιώσει, σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το 1 1/4 φλ. τσαγιού κρέμας γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα μπεν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σκεύος με τη καυτή λιωμένη σοκολάτα τη νουτέλα, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σοκολάτας στη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Χύνουμε το μείγμα στη φόρμα και βάζουμε τη φόρμα στη κατάψυξη.

Χτυπάμε στο μίξερ χειρός την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτοντας σταδιακά το 1/4 φλ. ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.

Βγάζουμε τη φόρμα από τη κατάψυξη και προσθέτουμε το μείγμα σαντιγί βανίλιας πάνω στο μείγμα σοκολάτας. Απλώνουμε ομοιόμορφα με μια μαρίζ ή σπάτουλα και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια τους ξηρούς καρπούς. Πιέζουμε απαλά μέσα στη κρέμα σαντιγί τα φυστίκια με τα δάχτυλά μας.

Σκεπάζουμε το γλυκό μας με τη λαδόκολα ή τη μεμβράνη που προεξέχει από τη φόρμα και αφήνουμε να παγώσει στη κατάψυξη για 3 ώρες. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή τριμμένη κουβερτούρα.

* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλη σοκολάτα επιλογής σας.

Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;