Windows 10: Κάνουν σήμερα πρεμιέρα!
Δες εδώ τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και όλες τις πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία τους!

Από σήμερα ξεκινά η κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος των Windows 10 της Microsoft!

Τα Windows 8, που ως γνωστόν κυκλοφόρησαν το 2012, δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαιτέρως δημοφιλή στους χρήστες, γι’αυτό και η Microsoft προέβη στην εντυπωσιακή -για τα μέχρι σήμερα δεδομένα- να “προσπεράσει” τη δημιουργία των Windows 9 και να δημιουργήσει κατευθείαν τα Windows 10.

Οι χρήστες, μάλιστα, των προηγούμενων εκδόσεων Windows, και συγκεκριμένα των Windows 7 και των Windows 8/8.1 θα έχουν χρονικό περιθώριο ενός έτους για να τα αναβαθμίσουν δωρεάν, με μόνη προϋπόθεση το σύστημά τους να πληροί τις ελάχιστες αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές. Αυτή η ενέργεια, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι επίσης κάτι το πρωτοφανές για την Microsoft!

Μετά τον Ιούλιο του 2016, η αναβάθμιση των Windows όμως θα πάψει να είναι δωρεάν. Άλλωστε οι χρήστες που θα αγοράζουν νέους υπολογιστές, θα βρίσκουν προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα στη συσκευή τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, παρόλο που έως τώρα κυκλοφορούσε μια νέα έκδοση των Windows κάθε κάποια χρόνια, αυτή τη φορά θεωρεί τα Windows 10 ως την τελική έκδοση, την οποία όμως σκοπεύει να αναβαθμίζει τακτικά και δωρεάν για τους χρήστες της. 

Τα νέα Windows 10 είναι ουσιαστικά μια πολύ-πλατφόρμα, καθώς μπορούν να «τρέξουν» σε οποιαδήποτε συσκευή, είτε πρόκειται για desktop, είτε για laptop, ή για tablet, ή για smartphone, ή κονσόλα παιχνιδιών, ή για smartwatches κ.α.).

Προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η διείσδυση στα smartphones, των οποίων η χρήση ολοένα και αυξάνεται, και στα οποία όμως τα Windows Phone έχουν μερίδιο μόνο 3%.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των Windows 10;

  • Διαθέτουν ενσωματωμένη, για πρώτη φορά, μια προσωπική ψηφιακή βοηθό, την Cortana (που είναι παρόμοια με τη Siri της Apple), και η οποία είναι σε θέση να απαντά σε γραπτές ή προφορικές ερωτήσεις του χρήστη. Η διαδραστική αυτή επικοινωνία, προς το παρόν τουλάχιστον, θα γίνεται στα Αγγλικά, μιας και δεν υπάρχει διαθέσιμη η επιλογή της Ελληνικής γλώσσας. Η Cortana, στο αρχικό στάδιο της κυκλοφορίας των Windows 10,  θα είναι διαθέσιμη μόνο σε υπολογιστές και tablets, αλλά όχι σε κινητά τηλέφωνα.
  • To πρόγραμμα πλοήγησης στα Windows 10, δεν θα είναι πλέον ο Internet Explorer, αλλά το πρόγραμμα Edge.
  • Το “Start menu” επανέρχεται.
  • Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν download τα νέα Windows 10 από σήμερα το μεσημέρι.
  • Ωστόσο θα περάσουν ορισμένες μέρες ώστε το νέο λειτουργικό σύστημα να είναι διαθέσιμο σε όλους.
  • Αρχικά η δυνατότητα download των Windows 10 θα αφορά μόνο τους υπολογιστές, ενώ σταδιακά θα γίνει εφικτό και για τις υπόλοιπες συσκευές.
  • Όσοι επιθυμούν να κάνουν αναβάθμιση στα Windows τους (για εκείνους που έχουν Windows 7 ή 8/8.1) μπορούν να το επιχειρήσουν μέσω του Windows Update του υπολογιστή τους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;