Παραλίες για γυμνισμό στην Ελλάδα: Οι 20 καλύτερες! (Λίστα)
Είτε είσαι fan του γυμνισμού, είτε σκέφτεσαι να το επιχειρήσεις φέτος για πρώτη φορά, εμείς σου φτιάξαμε μια πλήρη λίστα επιλογών!

Σου συγκεντρώσαμε σε μια λίστα τις 20 καλύτερες παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα είτε είσαι fan του είδους, είτε απλώς νιώθεις αρκετά τολμηρός για να δοκιμάσεις τον γυμνισμό, φέτος το καλοκαίρι, και θες να έχεις μάθεις ποιες είναι οι εναλλακτικές σου!

Ο γυμνισμός, ή αλλιώς κοινωνική γυμνότητα ή naturism (nudism), στηρίζεται σε μία φιλοσοφία και τρόπο ζωής που θεωρεί το γυμνό ανθρώπινο σώμα ως κάτι το απόλυτα φυσιολογικό και αποδεκτό, σε μια ευρύτερη προσέγγιση της φύσης και της ζωής μέσα σε αυτή.

Η Ελλάδα, η Γαλλία και η Κροατία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των γυμνιστών με τις οργανωμένες παραλίες και τα ειδικά ξενοδοχεία σταδιακά να αυξάνονται.
Οι γυμνιστές πιστεύουν ότι η θέα του γυμνού κορμιού δεν έλκει τους άλλους σεξουαλικά αλλά πρόκειται για μία φυσική κατάσταση.

Και τώρα μερικές info για το background του γυμνισμού:

  • Η πρώτη οργανωμένη λέσχη γυμνιστών ιδρύθηκε το 1903 κοντά στο Αμβούργο.
  • Μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το κίνημά του εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και κατά τη δεκαετία του 1920 γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση κυρίως στη Γερμανία.
  • Όταν, όμως ο Χίτλερ πήρε την εξουσία, το κίνημα τέθηκε υπό διωγμό.
  • Μερικά χρόνια αργότερα, ο γυμνισμός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ με ιδιωτικές λέσχες και κατασκηνώσεις.
  • Εκεί το 1930, ιδρύθηκε η πρώτη αποικία γυμνιστών και καθιερώθηκε την αμέσως επόμενη δεκαετία.
  • Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πήρε διαστάσεις κοινωνικού κινήματος. Οι νέοι, συγκεκριμένα, θεώρησαν τον γυμνισμό ως μια εκδήλωση κατά της κοινωνικής τάξης και γι’ αυτό τον ενίσχυσαν.
  • Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα άρχισε να προσελκύει γυμνιστές τουρίστες που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στο να κολυμπήσουν, όπως θέλουν: απόλυτα ελεύθεροι δηλαδή.

1. Η παραλία Μικρή Μπανάνα στη Σκιάθο:

Είναι ίσως η πιο φημισμένη παραλία γυμνιστών στην Ελλάδα.

2. Η παραλία Φαληράκι στη Ρόδο: 
Μετά από τρία χιλιόμετρα από τη νότια άκρης της πλαζ στο Φαληράκι φτάνει κανείς στην παραλία των γυμνιστών. Η ένδειξη Nudst Beach – FKK βρίσκεται μετά το ξενοδοχείο Muses που θα βρεις εκεί θα σε κατατοπίσει.

3. Οι παραλίες Κέδρος και Λιβάδι στη Δονούσα:
H Δονούσα, ως γνωστόν, αποτελεί τον «παράδεισο» της ελεύθερης κατασκήνωσης. Η παραλία του Κέδρου βρίσκεται σε απόσταση 1χλμ από τον Σταυρό.

4. Η Κόκκινη Άμμος κοντά στα Μάταλα στην Κρήτη:

5. Η παραλία Γύψοι Αφιάρτη στην Κάρπαθο:
Είναι προσβάσιμη με τα πόδια και είναι άκρως ερημική και ήσυχη, σε μια τοποθεσία που περιβάλλεται από βουνά.

6. Η παραλία Βελανιό στη Σκόπελο:
Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Σκοπέλου λόγω των γαλαζοπράσινων νερών της σε συνδυασμό με τα πολλά δέντρα που την περιβάλλουν.

7. Η παραλία Super Paradise στη Μύκονο:
Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, συνορεύει με τις παραλίες Paradise, Πλατύς Γιαλός και άλλες και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη κοσμοσυρροή απ’ όλες.

8. Η παραλία Χιλιαδού στην Εύβοια:
 Οι γυμνιστές προτιμούν το βόρειο άκρο της, ενώ οι πιο αθλητικοί τύποι προτιμούν την αναρρίχηση στα βράχια γύρω της. Στο παρελθόν, η Χιλιαδού υπήρξε βάση πειρατών. Στην εποχή μας έχουν αντικατασταθεί από ελεύθερους κατασκηνωτές και γυμνιστές.

9. Η παραλία Μυρτιώτισσα στην Κέρκυρα:
Η παραλία χωρίζεται σε τρία μέρη από μικρούς βράχους. Το κύριο (κεντρικό) μέρος κατοικείται από κολυμβητές με μαγιό, ενώ δεξιά και αριστερά έχουν την τιμητική τους οι γυμνιστές μόνο.

10. Η παραλία του κάμπινγκ στην Αντίπαρο:
Φτάνοντας στο λιμάνι και σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών με τα πόδια συναντάς το κάμπινγκ.

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 6 
 0 
 0 
 1