Το χάος της διαπραγμάτευσης «σκοτώνει» τον τουρισμό στην Ελλάδα! (Γράφημα)

Από neolaia.gr Team 24 Ιουλίου 2015

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Marketwatch, υπάρχουν ενδείξεις πως οι μεταρρυθμίσεις και οι όροι που περιέχονται στη συμφωνία έχουν αρχίσει να «σκοτώνουν» την Ελληνική οικονομία, και ιδίως τον τουριστικό κλάδο.

Τα στοιχεία που παραθέτει το Marketwatch είναι από το booking.com, που όπως αναφέρεται είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ευρώπης και ανήκει στον όμιλο Priceline Group PCLN.

Συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα το χάος και η αναστάτωση που προκλήθηκαν για τη συμφωνία μείωσε δραματικά τον αριθμό των τουριστών που ήταν πρόθυμοι να κάνουν κρατήσεις στην Ελλάδα. Με μπλε σημειώνονται οι κρατήσεις στην Ελλάδα σε σχέση με την περασμένη χρονιά και με κόκκινο οι ακυρώσεις.

Κατά την κορύφωση των εξελίξεων, μάλιστα, το ενδιαφέρον για κρατήσεις σε Ελληνικά νησιά και ξενοδοχεία έφτασε σε μηδενικά ποσοστά, από το διάστημα μεταξύ της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος και της επιβολής των capital controls, μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο.

Ακόμα και τώρα, με την κατάσταση να δείχνει πως σταθεροποιείται, ο αριθμός των ακυρώσεων είναι περίπου 20% αυξημένος σε σχέση με την περασμένη χρονιά, βάσει του σχετικού δημοσιεύματος. Σχολιάζεται, μάλιστα, πως το πλήγμα για τον τουρισμό, που -ως γνωστόν- αποτελεί το «δυνατό χαρτί» της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλο και αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον.