Το χάος της διαπραγμάτευσης
Δείτε το γράφημα των ακυρώσεων του τελευταίου μήνα από το Μarketwatch, που βασίζεται σε στοιχεία του booking.com που το αποδεικνύει!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Marketwatch, υπάρχουν ενδείξεις πως οι μεταρρυθμίσεις και οι όροι που περιέχονται στη συμφωνία έχουν αρχίσει να “σκοτώνουν” την Ελληνική οικονομία, και ιδίως τον τουριστικό κλάδο.

Τα στοιχεία που παραθέτει το Marketwatch είναι από το booking.com, που όπως αναφέρεται είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ευρώπης και ανήκει στον όμιλο Priceline Group PCLN.

Συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα το χάος και η αναστάτωση που προκλήθηκαν για τη συμφωνία μείωσε δραματικά τον αριθμό των τουριστών που ήταν πρόθυμοι να κάνουν κρατήσεις στην Ελλάδα. Με μπλε σημειώνονται οι κρατήσεις στην Ελλάδα σε σχέση με την περασμένη χρονιά και με κόκκινο οι ακυρώσεις.

Κατά την κορύφωση των εξελίξεων, μάλιστα, το ενδιαφέρον για κρατήσεις σε Ελληνικά νησιά και ξενοδοχεία έφτασε σε μηδενικά ποσοστά, από το διάστημα μεταξύ της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος και της επιβολής των capital controls, μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο.

Ακόμα και τώρα, με την κατάσταση να δείχνει πως σταθεροποιείται, ο αριθμός των ακυρώσεων είναι περίπου 20% αυξημένος σε σχέση με την περασμένη χρονιά, βάσει του σχετικού δημοσιεύματος. Σχολιάζεται, μάλιστα, πως το πλήγμα για τον τουρισμό, που -ως γνωστόν- αποτελεί το “δυνατό χαρτί” της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλο και αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;