Νέα πυρκαγιά στη Σκύρο!

Από neolaia.gr Team 18 Ιουλίου 2015

πυρκαγιά

Εβδομήντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06.00 σήμερα το πρωί, ωστόσο η εικόνα από τα μεγάλα μέτωπα είναι ώρα με την ώρα καλύτερη. Οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες είναι σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας και σήμερα, καθώς δεν φαίνεται να κοπάζουν οι ισχυροί άνεμοι.

Στη Λακωνία τα πράγματα είναι σήμερα πολύ καλύτερα και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές μικρές εστίες τις οποίες ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 132 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 οχήματα ΟΤΑ.

Στον Καρέα το μέτωπο δεν φαίνεται να προκαλεί ανησυχία. Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο, 61 υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής βρίσκεται επίσης σε ύφεση. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 65 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα ΟΤΑ.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ν. Αρτάκη, στην Εύβοια έχουν σπεύσει 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα των ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:10 σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486