Δημοψήφισμα 2015 - ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ και liveblogging
Μαζί θα παρακολουθήσουμε την πορεία της διαδικασίας του δημοψηφίσματος! Live Ροή!

kalph

Την Κυριακή 5 Ιουλίου ο ελληνικός λαός καλείται να συμμετέχει σε ένα κρίσιμο δημοψήφισμα 2015 το οποίο θα κρίνει την πορεία της χώρας.

Μαζί θα παρακολουθήσουμε την πορεία της διαδικασίας του δημοψηφίσματος.

01:26. Δηλώσεις Σουλτς!

01:08. Επιστολή Μπουτάρη στον Αλέξη Τσίπρα

00:45. Ανακοίνωση του Γ. Βαρουφάκη για δήλωσή του στο

00:15. Σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες, ώστε να συζητηθεί τι μέλλει γεννέσθαι μετά το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος. 00:00. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού: Αύριο το πρωί σύγκλιση πολιτικών αρχηγών! 23:32. Πριν από λίγο δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης στον Alpha:

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Ντράγκι. Αύριο ίσως δούμε μια χειρονομία από την πλευρά του. Το θέμα είναι να ανοίξει τον ELA για να έχουμε ρευστότητα. Είναι υποχρέωση του να το κάνει. Ελπίζω για το καλύτερο.

23:23. Δηλώσεις Π. Καμμένου: 23:15. Δηλώσεις Σταύρου Θεοδωράκη Έχω δύο επιλογές. Η μία είναι να πω πως ο λαός μίλησε και περιμένουμε από τον Αλέξη Τσίπρα να φέρει συμφωνία σε 48 ώρες. Η άλλη επιλογή είναι να πω την αλήθεια. Η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν Γολγοθά. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Ο πρωθυπουργός να μην βάλει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας στο ευρώ. 23:07. Παραίτηση Σαμαρά! Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναλαμβάνει προσωρινά!

Κράτησα αυτή τη στάση για να έχουμε συσπείρωση του ναι. Καταλαβαίνω πως η παράταξη μας χρειάζεται νέα αρχή. Παραιτούμαι από την ηγεσία και ζήτησα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος.

23:05. Οι δηλώσεις Βαρουφάκη: 23:00. Με το όχι ήταν όλος ο λαός. Μονόπλευρα τα ΜΜΕ εκφόβιζαν τον λαό. Οι συνθήκες που διεξήχθη το δημοψήφισμα ήταν πρωτοφανείς για μια πολιτισμένη χώρα. Έκλεισαν τις τράπεζες με προτροπή της αντιπολίτευσης. Απειλούσαν τους πολίτες με κούρεμα καταθέσεων. Χιλιάδες απολύθηκαν και απειλήθηκαν αν αποφασίσουν να ψηφίσουν όχι. 22:48. Live εικόνα από τους πανηγυρισμούς στο Σύνταγμα 22:31. Δηλώσεις Βαρουφάκη: Την 25η Ιανουαρίου είπε “όχι πια” σε πέντε χρόνια υποκρισίας. Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε για όχι νέα δάνεια πριν αναδιαρθρωθούν τα προηγούμενα μη βιώσιμα δάνεια, ναι στις μεταρρυθμίσεις και όχι στις περικοπές. Η αναδιάρθρωση του χρέους και το τέλος της λιτότητας, ήταν ο στόχος μας. Πέντε μήνες τώρα, οι δανειστές αρνήθηκαν κάθε επίσημη συζήτηση. Ήθελαν να μας επιβάλλουν δήλωσε μετανοίας για την κριτική που ασκήσαμε αρθρώνοντας επιστημονικό λόγο στον οποίο ουσιαστικά δεν υπήρχε αντίλογος. Από αύριο, με το “όχι” του λαού κόντρα στον φόβο που δημιούργησαν με τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας και το κλείσιμο των τραπεζών, θα καλέσουμε έναν έναν τους εταίρους μας να βρούμε λύση. Προς τιμήν του ΔΝΤ εξέδωσε έκθεση που δικαιώνει το αίτημα μας για ανάγκη εξεύρεσης λύσης. 22:24. O Υπουργός Εσωτερικών τόνισε:

Ιστορική μέρα για τον ελληνικό λαό και την Ευρώπη. Καθήκον να προσέξουμε το λαό που μα έδωσε εμπιστοσύνη. Να περάσουμε γρήγορα τις πολύ δύσκολες συνθήκες Αυτό είναι το πρώτο μας καθήκον.

22:22. Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Φρανσουά Ολάντ για την επανέναρξη των διαβουλεύσεων έτσι ώστε να τονωθεί η διαδικασία εν όψει της αυριανής συνάντησης του Γάλλου προέδρου με την Άνγκελα Μέρκελ 22:21. Ο επικεφαλής του ισπανικού κινήματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας δήλωσε ότι “η δημοκρατία νίκησε στην Ελλάδα”, με μήνυμά του στο Twitter 22:20. Ρένα Δούρου: Συντριπτική η ετυμηγορία του ελληνικού λαού 22:10. Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κα Λούκα Κατσέλη σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «η πρόσβαση των πελατών στις θυρίδες που διατηρούν σε υποκαταστήματα τραπεζών θα προσδιοριστεί χρονικά από την επικείμενη έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Υπενθυμίζεται ότι το περιεχόμενο των θυρίδων αποτελεί προσωπικό δεδομένο των πελατών και πρόσβαση σε αυτές έχουν αποκλειστικά και μόνον οι ίδιοι». 22:08: Ο κ. Μάρδας διέψευσε τις δηλώσεις Βαλαβάνη. 21:57. Παραίτηση του παλιού πολιτικού κόσμου ζητά ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ιωαννίδης 21:50. «Δεν συζητάμε ένα παράλληλο νόμισμα». Τη δήλωση αυτή έκανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως πρόσθεσε «δεν νομίζω ότι θέλουν μας…πετάξουν έξω. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με τους εταίρους το συντομότερο». 21:13. Τηλεφώνημα Μπακογιάννη σε Σαμαρά: Παραιτήσου, αν το θέμα είναι προσωπικό παραιτούμαι κι εγώ απο τη διεκδίκηση O Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε να παραιτηθεί και ήδη στελέχη από τη Συγγρού ζητούν ανοικτά την παραίτησή του. 20:56. Λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, τη Δευτέρα. 20:52. Σάλος από δήλωση της κ. Βαλαβάνη στον Alpha: Η κ. Βαλαβάνη είπε:

“Οποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα”.

20:40. Αποτελέσματα Δημοψήφισμα 2015 – Συγκεντρωτικά 20:10. Ν. Βούτσης: Πάνω από 50% η συμμετοχή 20:00. Εκτίμηση για πάνω από 60% ΟΧΙ έδωσε ο Alpha! 19:45. Πανηγυρικό tweet από τον Π. Καμμένο

19:30. Δημοψήφισμα 2015: Υπουργική ομάδα έτοιμη να μεταβεί στις Βρυξέλλες!

19:10. Δείτε live τα αποτελέσματα ανά περιφέρεια στο: LIVE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ανά ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

19:08. Εκτίμηση από ΑΝΤ1

19:05. Εκτίμηση από Alpha, Mega και Star

19:00. Οι κάλπες έκλεισαν

18:00. Κατεπείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με το τι ισχύει για την εγκυρότητα ή όχι του ψηφοδελτίου σε περίπτωση που ο σταυρός έχει τοποθετηθεί εντός του πλαισίου ή παραπλεύρως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «θεωρείται έγκυρο το ψηφοδέλτιο το οποίο φέρει σταυρό προτίμησης σημειωμένο κακότεχνα, ο οποίος δεν έχει τις γραμμές του εντελώς κάθετες μεταξύ τους ή απόλυτα ευθείες ή τις τέσσερις πλευρές του ισομεγέθεις ή σχηματίστηκε με περισσότερες από μία προσπάθειες του εκλογέα».

Σύμφωνα με τη νομολογία του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου άκυρο θα πρέπει να θεωρείται μόνο το ψηφοδέλτιο που φέρει διακριτικό γνώρισμα «που παραβιάζει το επιβαλλόμενο από το άρθρο 51 παρ. 3 του Συντάγματος απόρρητο της ψηφοφορίας». Τέτοιου είδους διακριτικό γνώρισμα αποτελεί μόνο εκείνο το σημείο το οποίο μπορεί σύμφωνα με τα διδάγματα της λογικής και της εμπειρίας να προσδιορίσει άμεσα ή έμμεσα τον εκλογέα που ψήφισε με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.

17:30. Αναστέλλει τη συμμετοχή του στις ενημερωτικές εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι ο ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες και οι ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Εξαιτίας της πρωτοφανούς εκστρατείας εκφοβισμού των πολιτών από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος έφτασε στο σημείο να παραβιάσει την εκλογική νομοθεσία διοργανώνοντας εκπομπές το Σάββατο με εκπροσώπους του “ΝΑΙ”, ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει τη συμμετοχή του στις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού σήμερα και αύριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει με τη στάση του, εδώ και χρόνια, ότι δεν φοβάται αλλά αντίθετα επιζητά την σκληρή πολιτική αντιπαράθεση. Είναι αδιανόητη, όμως, αυτή η απροκάλυπτη και χυδαία στράτευση μέσων ενημέρωσης ενάντια σε κάθε δεοντολογία και αντικειμενικότητα».

16:50. Ομαλά και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται το δημοψήφισμα στη χώρα. H, η συμμετοχή των ψηφοφόρων αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 (είχε κυμανθεί κοντά στο 65%), και πάντως, σίγουρα πάνω από το όριο του 40% που απαιτείται από τον νόμο για να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα.

16:00. Στις 7 κλείνουν οι κάλπες.

15.06. Ζωή Κωνσταντοπούλου:

Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που διαδήλωσαν σε όλη την Ευρώπη υπέρ της Ελλάδας

14:31. Σήμερα το βράδυ αναμένεται να υποβληθεί μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος νέα αίτηση για αύξηση της ρευστότητας μέσω του ELA, κάτι που θα εξεταστεί στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

14:27. «Σήμερα, όπως γράφει μια μεγάλη γαλλική εφημερίδα “Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στην Αθήνα”. Πράγματι, το μέλλον αυτό περνάει σήμερα μέσα από την αξιοπρέπεια του λαού μας που αρνείται τα τελεσίγραφα και κοιτάζει μπροστά, μαζί με τους λαούς της Ευρώπης – εκείνους που εκφράζουν τούτες τις μέρες την αλληλεγγύη τους στο λαό μας. Από αύριο, με ελπίδα και σκληρή δουλειά, ξεκινάμε όλοι μαζί την ανοικοδόμηση της πατρίδας και την ανάταξη της οικονομίας», δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

14:27. Την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στα Χανιά. Ο κ. Σταθάκης είπε ότι με το «όχι» ενισχύεται η κυβέρνηση για να επιδιώξει μια γρήγορη συμφωνία επωφελή και για τις δύο πλευρές, σαφώς βελτιωμένη με ότι υπήρχε μέχρι χθες.

Η συμφωνία θα κλειστεί εντός της εβδομάδος συνέχισε.

14:00. «Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, θα πρέπει και ο πρωθυπουργός να το αντιληφθεί και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ότι πρέπει μαζευτούν όλοι μαζί για να δώσουν ένα στίγμα αξιοπιστίας. Για να αντιλφθούν και οι εταίροι ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί μία βιώσιμη συμφωνία. Μια συμφωνία που θα μας οδηγήσει, με δυσκολίες, σε ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

13:09. «Ο λαός δεν φοβάται» υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στις δηλώσεις του εξερχόμενος από το 1986ο εκλογικό τμήμα στη Γλυφάδα, όπου ψήφισε.

12:52. Επιτέλους. Έχουμε τους ΣΩΣΤΟΥΣ υποστηρικτές των ΟΧΙ/ΝΑΙ!

12:30. Οι δηλώσεις του Υπουργού

12:18. Αυτήν την ώρα ψηφίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης

12:10. Ψήφισε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

11:42. «Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Ο ελληνικός λαός ενωμένος ψηφίζει σήμερα για την ελπίδα, για τη δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε μια βιώσιμη συμφωνία και αντιστεκόμαστε στους ακραίους κύκλους της Ευρώπης που θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρώ. Στέλνουμε ένα ηχηρό “ναι” στην Ελλάδα, την Ευρώπη, το ευρώ με ομοψυχία και ενότητα» δήλωσε η κ. Γεννηματά εξερχόμενη από εκλογικό τμήμα στο Ν. Κόσμο.

11:38. Χωρίς απρόοπτα συνεχίζεται η διαδικασία. Εξαίρεση ένα εκλογικό τμήμα στη Ναύπακτο.

11:20. Με αποδοκιμασίες ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης

11:15. Το video της ημέρας είναι αναμφίβολα ο Μπογδάνος που κλαίει live!

11:00. “Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας με ενότητα, σε συμμαχία, με ετοιμότητα κι εγρήγορση πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις οποιεσδήποτε εξελίξεις, είτε αυτές οδηγήσουν σε μία νέα συμφωνία-καρμανιόλα, μνημόνιο ουσιαστικά με σκληρά μέτρα είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου από το ευρώ διπλού νομίσματος με χρεοκοπημένο τον λαό μας”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.

10:50. Ψήφισε ο Πρωθυπουργός. Δείτε τι έγινε!

10:30. Ψήφισε στο Ψυχικό ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος:

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος οφείλουμε να διανύσουμε τον δύσκολο δρόμο του αύριο με ενότητα – Προχωράμε όλοι μαζί

Σήμερα είναι η μέρα του πολίτη και μόνο, ο οποίος καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του τόπου

10:00. Πάμε να δούμε τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής:

Στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, λίγο πριν τις οκτώ το πρωί της Κυριακής, ο Κώστας Καραμανλής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στις 7:10 το πρωί – «Το να χάσουμε το στρατηγικό μας πλεονέκτημα να χάσουμε τη θέση μας στην ευρωζώνη θα είναι στρατηγικό πλήγμα», είπε χαρακτηριστικά

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης με τη δήλωσή του έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό δηλώνοντας: «Σήμερα ψηφίζουμε και αύριο όλοι μαζί δουλεύουμε».

Ο όρος δημοψήφισμα εισάγεται για πρώτη φορά στο Σύνταγμα του 1925 και του 1927. Η εθνική συνέλευση «δύναται να υποβάλει την περί αναθεωρήσεως απόφασίν της εις Δημοψήφισμα». Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 7 δημοψηφίσματα τα οποία έκριναν το μέλλον της Ελλάδας. 

Πάμε να δούμε όμως, όσα πρέπει να ξέρετε για το δημοψήφισμα 2015


Δημοψήφισμα 2015: Πως ψηφίζω – Όλη η διαδικασία

Δημοψήφισμα 2015: Πώς μπορεί να ακυρωθεί!

Δημοψήφισμα 2015: Τι ώρα θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα 

Δημοψήφισμα 2015: Πότε ένα ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο

Τέλος, ανεξάρτητα με το τι θα ψηφίσετε την Κυριακή, από τη Δευτέρα ξημερώνει μία νέα ημέρα. Να θυμάστε πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από όλο αυτό.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;