Γλώσσα του σώματος: Ερμηνεύοντας την αντρική συμπεριφορά!
Τι γίνεται όμως όταν κάποιος άλλα λέει… κι άλλα δείχνει;

#couples-love2

Μερικές φορές οι ανθρώπινες σχέσεις παγιδεύονται στις κοινωνικές συμβάσεις και οι ανθρώπινες συμπεριφορές σταματούν να είναι αυθόρμητες παραμένοντας εγκλωβισμένες στις πεποιθήσεις και τις σκέψεις του συνειδητού νου. Μπορεί όμως κάποιος να κρατήσει για πάντα κρυφά τα αληθινά του συναισθήματα; Για πόσο μπορεί άραγε να κρύβεται συνειδητά πίσω από μια μάσκα;

Είναι αλήθεια πως κάποιοι από εμάς έχουμε εκπαιδευτεί να κρύβουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα εξαιτίας του φόβου της αποκάλυψης τους. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και πίστης στον εαυτό μας είναι η κυριότερη αιτία του φόβου αυτού. Όσο όμως καλός κι αν είναι κάποιος στο «καμουφλάζ», υπάρχει πάντα ένας υποσυνείδητος γλωσσικός κώδικάς οποίος επικοινωνεί αυτόματα τον πραγματικό εσωτερικό κόσμο.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Όσο κι αν πιστεύουμε πως εμείς οι άνθρωποι επικοινωνούμε κατά κύριο λόγο λεκτικά, στην πραγματικότητα τον κυρίαρχο ρόλο στην επικοινωνίας των διαπροσωπικών σχέσεων παίζει η γλώσσα του σώματος. Η οποία μεταφέρει αυτόματα και πηγαία το σύνολο των υποσυνείδητων μηνυμάτων, ακόμα κι αυτών που θέλουμε συνειδητά να κρύψουμε από φόβο, από άγχος ή από ντροπή.

Πολλές φορές πιστεύουμε ότι η γλώσσα του σώματος είναι ένας ακατανόητος επικοινωνιακός κώδικας για ειδικούς. Στην πραγματικότητα όμως αποτελεί μια έμφυτη ανθρωπινή ικανότητα η οποία λειτουργεί ενστικτωδώς από την πρώτη στιγμή της ζωής μας. Είναι τόσο ενδογενής όσο η όραση, η ακοή, η αφή… ακόμα κι αν δεν συνειδητοποιούμε ή αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία της, είτε στους άλλους είτε σε εμάς τους ίδιους, στην πραγματικότητα τη χρησιμοποιούμε διαρκώς και την αποκρυπτογραφούμε ασυνείδητα στα μηνύματα των άλλων.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιος άλλα λέει… κι άλλα δείχνει;

Είναι αλήθεια πως κάποιες φορές η ασυνείδητη έκφραση του σώματος λέει κάτι άλλο από αυτό που εκφράζει κάποιος λεκτικά. Πολλές φορές αυτή η αντίφαση μας μπερδεύει και μας μπλοκάρει. Κι αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στα πλαίσια της ερωτικής επικοινωνίας.

Πολύ συχνά άνδρες και γυναίκες κρύβονται πίσω από μισό..λογα αφήνοντας ερωτηματικά στον άλλο σε σχέση με το τι σκέπτονται και το τι θέλουν. Κλειδώνονται επικοινωνιακά και μπλοκάρουν το παιχνίδι. Αρνούνται να δείξουν αυτό που νιώθουν, το παίζουν άνετοι και αδιάφοροι ενώ στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ

Είναι γεγονός πως οι άνδρες μπερδεύονται περισσότερο σε σχέση με το τι θέλει μια γυναίκα, έτσι μπλοκάρουν και κλειδώνονται περισσότερο αφού φοβούνται μήπως και δεν βρουν ανταπόκριση. Αντίθετα με τους άνδρες, οι γυναίκες έχουν μία έντονη κλίση προς τη γλώσσα σώματος και μια σημαντική υπεροχή στην αποκρυπτογράφηση της συμπεριφοράς των άλλων. Αυτό συμβαίνει διότι σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ οι γυναίκες διαθέτουν 14 με 16 περιοχές του εγκεφάλου για να εκτιμούν τη συμπεριφορά των άλλων, σε αντίθεση με τους άνδρες που έχουν μόνο 4 με 6.

Πότε ένας άνδρας ενδιαφέρεται;

Ακόμα κι αν ένας άνδρας δε λέει τι πραγματικά θέλει, μια γυναίκα μπορεί πολύ εύκολα να αποκρυπτογραφήσει τις προθέσεις του αρκεί απλά να συμβουλευτεί το ένστικτο της και τις δυνατότητες που τις παρέχει η ενδογενής τάση της στην γλωσσική επικοινωνία. Αρκεί μια προσεκτική παρατήρηση.

1.«καμαρώνει»

Σύμφωνα με τη γλώσσα του ανδρικού σώματος όταν ένας άνδρας ενδιαφέρεται για μια γυναίκα, θέλει να επιβάλλεται σωματικά στο χώρο. Θέλει να φαίνεται ψηλότερος, με το πετάει έξω το στήθος του και να ρουφάει μέσα την κοιλιά του. Γενικά περιποιείται την εμφάνισή του και καμαρώνει.

2. «Ο προσανατολισμός»

Η στάση του σώματος ενός άνδρα δείχνει τις ερωτικές του προθέσεις. Συνήθως προσανατολίζει το σώμα του ανάλογα με το στόχο του. Ανάλογα με το που είναι γυρισμένος φαίνεται και το μέρος στο οποίο βρίσκεται το ενδιαφέρον του. Τα πόδια του δείχνουν πάντα το στόχο. Αν κάποιο πόδι του αγγίζει το πόδι μιας γυναίκας δείχνει πολύ έντονο ενδιαφέρον για τη γυναίκα αυτή.

3. «Τα μάτια»

Το πιο δυνατό σημείο της ανδρικής σωματικής γλώσσας είναι τα μάτια. Το ερωτικό βλέμμα του άνδρα είναι γενικά οφθαλμοφανές, έντονο και δείχνει ασυνείδητα την εικόνα της ψυχής αλλά και το αντικείμενο του πόθου του. Ο τρόπος που κοιτάει αλλά και η ένταση της εστίασης του βλέμματος ακόμα κι ένα δευτερόλεπτο παραπάνω από το κανονικό, ειδικά αν συνδυάζεται με διεσταλμένη την κόρη, είναι το σίγουρο σημάδι! Ένας άνδρας όταν ενδιαφέρεται γίνεται παρατηρητικός και προσέχει κάθε λεπτομέρεια.

4. «Η Ακρόαση»

Ένας άνδρας όταν ενδιαφέρεται γίνεται και πολύ καλός ακροατής. Ακούει με ενδιαφέρον όσα ακούει και ταυτόχρονα μιλάει για τον εαυτό του.

5. «Μειώνει τις αποστάσεις»

Ένας άνδρας όταν ενδιαφέρεται προσεγγίζει το αντικείμενο του πόθου του. Μειώνει την απόσταση και χρησιμοποιεί την τεχνική του «δικαιολογημένου αγγίγματος» ως μέσου ανίχνευσης των ερωτικών προθέσεων. Το τυχαίο άγγιγμα αποτελεί το τέλειο μέσο, αλλά και την ιδανική ευκαιρία για ανταπόκριση. Η απάντηση στο άγγιγμα, αλλά και η επιμήκυνση του αγγίγματος δείχνουν στον άνδρα αν οι προθέσεις του βρίσκουν ανταπόκριση κι αν μπορεί να συνεχίσει πιο βαθειά τη σωματική του επικοινωνία. Απαλό, δυναμικό, έντονο, παιχνιδιάρικό ή ενοχλητικό, το άγγιγμα ενός άνδρα αποτελεί τη σφραγίδα της ερωτικής του επικοινωνίας. Δείχνει πάντα τον τύπο του και καθρεφτίζει τις προθέσεις του.

Σε κάθε περίπτωση η σημασία των μηνυμάτων της γλώσσας του ανδρικού σώματος είναι πολύτιμη αφού προδίδει την πραγματική στάση ζωής του άνδρα, την προσωπικότητα, τον τρόπο που πραγματικά σκέπτεται αλλά και το πώς αντιδρά στις σκέψεις των άλλων.

Ειρήνη Μεσσήνη
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
irinimessini@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 3