Η Μπιενάλε εγκαινιάστηκε στην Αθήνα
Και θα διαρκέσει μέχρι το 2017.

BIENALE

Την Πέμπτη πρωί (25-5-15) στο Δημαρχιακό Μέγαρο ανακοινώθηκε η σύμπραξη ή μάλλον η συνδιοργάνωση της Μπιενάλε της Αθήνας με το Δήμο Αθηναίων. Η είδηση πέρασε στα ψιλά λόγω της έντονης πολιτικής επικαιρότητας, αλλά η Μπιενάλε και συγκεκριμένα η πρώτη φάση της εγκαινιάστηκε ήδη προχθές. Για τα εγκαίνια ήρθε μάλιστα στην χώρα μας και η Πριγκίπισσα Laurentien της Ολλανδίας, πρόεδρος του European Cultural Foundation, χωρίς φυσικά να λείπουν οι συνιδρυτές της Μπιενάλε Ξένια Καλπακτσόγλου και Poka–Yio.

Η Athens Biennale εγκαινιάστηκε στο Μπάγκειο της Ομόνοιας με δυο εικαστικές δημιουργίες του Νίκου Κεσσανλή και της εικαστικής ομάδας Under Construction Group. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιστορικό Μπάγκειο, έργο του Τσίλερ, παραμένει άδειο εδώ και πολλά χρόνια και ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί χρόνια τώρα να αξιοποιήσει το ακίνητο, ωστόσο το κόστος είναι απαγορευτικό.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία αυτής της ιστορίας είναι φυσικά η σύμπραξη της Μπιενάλε με το Δήμο Αθηναίων. Η Μπιενάλε «αποσκοπεί να αποκτήσει μια σταθερή βάση από όπου θα κατευθύνει το πρόγραμμά της και θα παράγει δράσεις που θα έχουν αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας. Στόχος της είναι να δημιουργήσει υποστηρικτικές συνθήκες για την καλλιτεχνική παραγωγή, τη συνεργασία, τον κριτικό διάλογο και την ενεργό συμμετοχή του κοινού στην τέχνη, αλλά και την ευκαιρία ανάπτυξης ανθεκτικών συμμαχιών με τοπικούς και διεθνείς φορείς», δήλωσαν οι συνιδρυτές της Μπιενάλε της Αθήνας Ξένια Καλπακτσόγλου και o Poka–Yio.

Καμίνης

Το σχέδιο είναι μακροπρόθεσμο μιας και όπως είπε και ο Γιώργος Καμίνης, «η Μπιενάλε της Αθήνας, με το συμβολικό όνομα ΟΜΟΝΟΙΑ, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της τον Οκτώβριο του 2015 – και σε αντίθεση με το μοντέλο των Μπιενάλε- θα διαρκέσει για δύο ολόκληρα χρόνια, έως το 2017, συνεργαζόμενη έτσι με την μεγάλη, διεθνή διοργάνωση, σύγχρονης τέχνης, documenta 14, που θα φιλοξενηθεί το 2017 στο Κάσελ και την Αθήνα, αρχής γενομένης από την πόλη μας».

Πληροφορίες

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 16.00 έως τις 19.00 και το Σάββατο από τις 12.00 έως τις 16.00. Οι πόρτες της άνοιξαν την περασμένη Πέμπτη και θα μείνουν ανοιχτές έως τις 31 Ιουλίου και μετά την ανάπαυλα του Αυγούστου, από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;