27 Ιουνίου: Διεθνής Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας
Οι ομοφυλόφιλοι δεν αποζητούν ξεχωριστά δικαιώματα, αλλά ίσα! Ο έρωτας και η αγάπη άλλωστε δεν κάνουν διακρίσεις πουθενά, πόσο μάλλον στο φύλο!

Διεθνής Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας

Σήμερα, 27 Ιουνίου είναι Διεθνής Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας.

Ως Διεθνής Ημέρα είναι επίσης γνωστή και ως IDAHO (International Day Against Homophobia).

Σκοπός της είναι ο συντονισμός των διεθνών προσπαθειών που έχουν ως στόχο τους τον σεβασμό της διαφορετικότητας των ομοφυλοφίλων, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν είναι καθόλου τυχαία μιας και στις 27 Ιουνίου 1969 ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και ομοφυλοφίλων στο μπαρ «Stonewall» της Νέας Υόρκης. Η αντίδραση των θαμώνων θεωρήθηκε ορόσημο στην ιστορία του ομοφυλοφιλικού κινήματος εξ’ου και η επιλογή της ημερομηνίας.

Αυτό που πρέπει να αντιληφθείς, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, είναι ότι ανεξαρτήτως του αν συμφωνείς με τις ερωτικές προτιμήσεις κάποιου, ή αν εκείνες είναι όμοιες με τις δικές σου ή όχι, οφείλεις να τις σέβεσαι. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να επιλέγει το τι θέλει να κάνει στην ερωτική του ζωή και με ποιον. Το αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού ή λόγο περιθωριοποίησης του τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Οι ομοφυλόφιλοι άλλωστε δεν αποζητούν να έχουν ξεχωριστή μεταχείριση από τους άλλους, αλλά ίση.

Χτες, Παρασκευή 26 Ιουνίου, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, νομιμοποιήθηκε ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής, γεγονός που αποτελεί ένα σπουδαίο βήμα για την αποδοχή του, εν καιρώ, και στα υπόλοιπα κράτη του κόσμου! Γιατί ο έρωτας και η αγάπη δεν κάνουν διακρίσεις πουθενά, πόσο μάλλον στο φύλο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;