Βλάπτει το junk food τη συναισθηματική σου υγεία; (Έρευνα)

Από neolaia.gr Team 9 Ιουνίου 2015

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα το «comfort food» να έχει σοβαρή επίδραση στην ψυχολογία σου. Κι όταν λέμε «comfort food» εννοούμε προφανώς όλα τα φαγητά εκείνα που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πεντανόστιμα αλλά αποτελούν το λεγόμενο «junk food»! Για παράδειγμα, τα γλυκά, τα παγωτά, οι σφολιάτες, οι πίτσες, τα σουβλάκια, τα burgers κτλ.

Μια νέα έρευνα της Journal of Health Psychology κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ανθυγιεινά γαφητά μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στη συναισθηματική σου υγεία και στη γενικότερη ψυχολογία σου.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε 1,699 άντρες και 3,293 γυναίκες, οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι συμμετέχοντες δυσκολεύονταν πολύ περισσότερο να ελένξουν τη συναισθηματική τους κατάσταση στις περιπτώσεις που η διατροφή τους περιλάμβανε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

Κατέληξαν επίσης και στο συμπέρασμα ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν πλήρη άγνοια αυτών των συναισθηματικών τους διακυμάνσεων.

Ουσιαστικά δηλαδή το να τρως ανθυγιεινά φαγητά μπορεί να οδηγήσει στο να γίνεις υπερβολικά συναισθηματικός και μάλιστα εν αγνοιά σου.

Δες τη συνέχεια στο teens.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ