Βλάπτει το junk food τη συναισθηματική σου υγεία; (Έρευνα)
Λες και το ότι είναι ανθυγιεινό και παχαίνει δεν ήταν αρκετά από μόνα τους!

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα το “comfort food” να έχει σοβαρή επίδραση στην ψυχολογία σου. Κι όταν λέμε “comfort food” εννοούμε προφανώς όλα τα φαγητά εκείνα που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πεντανόστιμα αλλά αποτελούν το λεγόμενο “junk food”! Για παράδειγμα, τα γλυκά, τα παγωτά, οι σφολιάτες, οι πίτσες, τα σουβλάκια, τα burgers κτλ.

Μια νέα έρευνα της Journal of Health Psychology κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ανθυγιεινά γαφητά μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στη συναισθηματική σου υγεία και στη γενικότερη ψυχολογία σου.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε 1,699 άντρες και 3,293 γυναίκες, οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι συμμετέχοντες δυσκολεύονταν πολύ περισσότερο να ελένξουν τη συναισθηματική τους κατάσταση στις περιπτώσεις που η διατροφή τους περιλάμβανε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

Κατέληξαν επίσης και στο συμπέρασμα ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν πλήρη άγνοια αυτών των συναισθηματικών τους διακυμάνσεων.

Ουσιαστικά δηλαδή το να τρως ανθυγιεινά φαγητά μπορεί να οδηγήσει στο να γίνεις υπερβολικά συναισθηματικός και μάλιστα εν αγνοιά σου.

Δες τη συνέχεια στο teens.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;