Mason jars: η καλύτερη λύση για φαγητό
Τάπερ τέλος! Δες εδώ γιατί αυτά τα γυάλινα βαζάκια είναι η καλύτερη εναλλακτική για φαγητό "to go"!

Εσύ ακόμη παιδεύεσαι να μεταφέρεις με ταπεράκια το φαγητό σου με αποτέλεσμα να ανακατεύονται όλα τα υλικά μαζί και μέχρι να έρθει η ώρα να φας να έχουν πανιάσει; Πλέον, χάρη στα mason jars μπορείς να σταματήσεις να αντιμετωπίζεις το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Λέγονται mason jars, λόγω της εταιρείας που τα πρωτοεισήγαγε στην αγορά, αλλά εσύ ασφαλώς μπορείς να τα προμηθευτείς σε οποιαδήποτε άλλη μάρκα από διαφορετικές εταιρείες.

Τα mason jars είναι ουσιαστικά γυάλινα βαζάκια, η λογική των οποίων είναι να τοποθετείς το φαγητό σου σε στρώσεις ώστε να μην ανακατεύονται τα υλικά μεταξύ τους, κι όταν έρθει η ώρα να φας, τότε θα έχεις δύο εναλλακτικές. Είτε, αν έχεις αφήσει περιθώριο μέσα στο βαζάκι σου, να τα ανακατέψεις επί τόπου και να φας από μέσα, είτε αν δεν έχεις αφήσει χώρο για να μπορείς να τα ανακατέψεις, μπορείς πολύ απλά να αδειάσεις το περιεχόμενό του σε ένα πιάτο και να φας από εκεί.

Η λογική του να επιλέξεις ένα τέτοιο βαζάκι αντί για ένα τάπερ, προκειμένου να μεταφέρεις το φαγητό σου είναι η εξής: μέσα σε ένα τέτοιο βαζάκι, όπως θα δεις και στις παρακάτω εικόνες θα τοποθετήσεις τα υλικά του φαγητού σου σε στρώσεις. Αν π.χ. θες να φας σαλάτα, θα φροντίσεις να βάλεις την σως στο κάτω μέρος του βάζου, στη συνέχεια θα τοποθετήσεις, ως δεύτερη στρώση, κάποιο από τα υλικά της σαλάτας σου που δεν θα μαραθεί από την σως, αλλά αντίθετα θα μαριναριστεί, π.χ. καλαμπόκι, ή κόκκινα φασόλια, ή τόνο, ή τοματίνια, και θα συνεχίσεις κάνοντας ομοιόμορφες στρώσεις, με τα υπόλοιπα συστατικά της σαλάτας σου. Έτσι δεν θα διατρέχεις τον κίνδυνο να μαραθεί π.χ. το μαρούλι από την σως.

Ασφαλώς μπορείς να τοποθετήσεις και το φαγητό σου σε αυτά, ή ακόμη και το πρωινό σου, όπως γιαούρτι με φρούτα και ξηρούς καρπούς, ή ακόμη και κάποια γλυκιά παρασκευή, όπως κέηκ μαρμελάδα και κρέμα.

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
9'
0 - 0
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;