8 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Από neolaia.gr Team 7 Ιουνίου 2015

Σήμερα, 8 Ιουνίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών.

Ως Παγκόσμια Ημέρα γιορτάζεται από το 1992. Ωστόσο δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από τον ΟΗΕ. Θεσμοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Γη στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, στην οποία 150 ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Βιοποικιλλότητα. Στόχος τους ήταν  να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπανίων ειδών από το ζωικό και φυτικό βασίλειο.

Οι ωκεανοί καταλαμβάνουν πάνω από το 70% της επιφάνειας της Γης. Αποτελούν δηλαδή ένα εξαιρετικά μεγάλο τμήμα του πλανήτη μας. Οι οικονομικές δραστηριότητες που συνδέονται με αυτούς ξεπερνούν τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ωστόσο, τόσο η θαλάσσια ζωή όσο και η βιοποικιλότητα στους ωκεανούς απειλούνται λόγω της γενικότερης διασάλευσης του οικοσυστήματος, αλλά και ειδικά από τη μόλυνση, την υπεραλίευση και από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σκοπός της σημερινής ημέρας είναι η παγκόσμια επαγρύπνιση του κοινού σχετικά με την άμεση ανάγκη λήψης αποτελεσματικών μέτρων για την αναστροφή της κατάστασης, καθώς και της μελλοντικής προστασίας των ωκεανών.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ