Οι τροφές για να έχεις τέλεια επιδερμίδα! (Λίστα)
Με αυτές τις τροφές θα πεις "τέλος" στις ρυτίδες, στα σπυράκια, στη θαμπάδα του δέρματος και στι φλεγμονές! Ένταξε τες στη διατροφή σου για να δεις "άσπρη μέρα"!

Κι όμως υπαρχουν κάποιες τροφές που- πέρα από όλα τα άλλα- κάνουν καλό και στην επιδερμίδα σου!

Οι 8 αυτές τροφές είναι:

1. H κόκκινη στρογγυλή πιπεριά

Μπορείς να τις απολαύσεις είτε μαγειρεμένες είτε ωμές (σε σαλάτα ή σε sticks). Μια τέτοια πιπεριά καλύπτει παραπάνω από το 100% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C. Περιέχει επίσης σημαντικά ποσοστά διατιτικών ινών και βιταμίνης Β6. Προλαμβάνει έτσι την εμφάνιση ρυτίδων και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, βοηθώντας το να μοιάζει νεότερο.Τέλος βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής.

2. Ο σολωμός

Αποτελεί εξαιρετική τροφή για την καταπολέμηση του άγχους,του στρες και της κατάθλιψης. Καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των ημερήσιων αναγκών σου για βιταμίνη D. O σολωμός είναιεπίσης πλούσιος σε Ω3 λιπαρά οξέα, που είναι άριστα για την καταπολέμηση φλεγμονών, ρυτίδων και ακμής. Το πλούσιο σε Ω3 περιεχόμενο του βοηθά επίσης στην ενυδάτωση του δέρματός  σου από μέσα προς τα έξω. Επιπλέον, η κατανάλωση σολωμού διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής σου ενυδατωμένο και συντελέι σε γερά, υγιή μαλλιά.

3. Η μαύρη σοκολάτα

Μια από τις πιο γευστικές τροφές (ειδικά για τους γλυκατζήδες) που κάνει θαύματα για το δέρμα!Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, λιπαρά οξέα και φλαβονόλες που προωθούν το λαμπερό δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά στην μαύρη σοκολάτα, συμβάλλουν στη μείωση της τραχύτητας στο δέρμα σου και στην προστασία του από τη ζημιά του ήλιου. Επιπλέον, το κακάο χαλαρώνει τις αρτηρίες, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος που οδηγεί σε πιο υγιή επιδερμίδα. Προσοχή όμως! Όλες αυτές οι ευεργετικές δράσεις αφορούν τη μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 80% περιεκτικότητα σε κακάο, ώστε να αποφευχθεί η προσθήκη γάλακτος και πρόσθετων σακχάρων.

4. Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές κορεσμένου λίπους με περίπου 90%  θερμίδων, όπως τα κορεσμένα λιπαρά. Περιέχει λαυρικό οξύ, ένα ισχυρό αντιβακτηριακό καιιοκτόνος παράγων που κρατά μακριά ιούς, μολύνσεις, φλεγμονές και ακμή. Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, η οποία είναι ιδανική για να κρατάς το δέρμασου ενυδατωμένο, απαλό και χωρίς ρυτίδες. Χρησιμοποίησε  λάδι καρύδας ως κρέμα σώματος, ή κατανάλωσε 1 κουταλιά της σούπας. ακατέργαστου ελαίου καρύδας καθημερινά.

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;