Όλη η αλήθεια για τις selfie φωτογραφίες!
Τα selfies είναι ένα είδος αυτο-εξερεύνησης και κοινωνικού πειραματισμού, που παρουσιάζουν τόσο μεγάλη απήχηση, διότι έτσι αισθανόμαστε ασφαλείς,

#selfie - monalisaducklips

Το Αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης, ανέδειξε ως “Λέξη της χρονιάς 2013” τον όρο «selfie», καθώς είναι αδύνατο πια να περιηγηθεί κάποιος στα κοινωνικά δίκτυα και να μη δει μία τουλάχιστον selfie φωτογραφία.

Αυτή η μορφή αυτοαπεικόνισης αποκαλύπτει στην πραγματικότητα πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε, όπως δήλωσε στο BBC η κλινική ψυχολόγος Δρ. Lisa Orban και μέλος του British Psychologists Association.

Η ψυχολόγος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα selfies είναι ένα είδος αυτο-εξερεύνησης και κοινωνικού πειραματισμού, που παρουσιάζουν τόσο μεγάλη απήχηση, διότι έτσι αισθανόμαστε ασφαλείς, νιώθουμε αυτοπεποίθηση να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο και διατηρούμε τον έλεγχο. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται, μπορεί να αντιπροσωπεύουν μία πιο αληθινή εικόνα του φωτογράφου, από μία τυπική φωτογράφιση που θα του έκανε οποιοσδήποτε άλλος».

Ο ψυχολόγος Dr. Andrew Przybylski προσέθεσε στη συνέχεια, μιλώντας στο BBC, ότι «η selfie φωτογραφία μπορεί να θεωρηθεί ως ναρκισσιστική, επειδή έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει και να εντυπωσιάσει ένα φανταστικό κοινό, αλλά δίνει έμφαση στην έντονη ανάγκη του φωτογράφου για προσωπική ικανοποίηση και την επιθυμία του να ανήκει. Έτσι λοιπόν, καθίσταται ζωτικό κοινωνικό εργαλείο και μία μέθοδος για να συνδεθεί κανείς με τους άλλους».

«Αυτός είναι ίσως ο λόγος που τα “selfies” είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους εφήβους, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν ως μέρος της διαμόρφωσης της ταυτότητας τους», κατέληξε η Dr. Orban.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΗΜ
40 - 32
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;