Απομακρύνθηκαν οι Τζιχαντιστές από την Παλμύρα της Συρίας
Οι Τζιχαντιστές εκτέλεσαν τουλάχιστον 49 πολίτες κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Παλμύρα

Οι Τζιχαντιστές αποσύρθηκαν από τις περιοχές της ιστορικής πόλης Παλμύρας στη Συρία, τις οποίες είχαν καταλάβει το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ένας Σύρος αξιωματούχος και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση της ένοπλης οργάνωσης στην Παλμύρα, γνωστή και ως Ταντμούρ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, προκάλεσε ανησυχίες για το αν αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, θα έχει την ίδια τύχη με άλλους αρχαιολογικούς χώρους τους οποίους κατέστρεψαν οι Τζιχαντιστές στο Ιράκ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι Τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους αποσύρθηκαν από τα βόρεια τμήματα της πόλης, τα οποία είχαν καταλάβει χθες, Σάββατο, αλλά εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους ένα χωριό στα βόρεια της Παλμύρας.

Ο Μααμούν Αμπντουλκαρίμ, επικεφαλής της υπηρεσίας αρχαιοτήτων της συριακής κυβέρνησης, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ο στρατός επανέκτησε τον έλεγχο ολόκληρης της πόλης και ότι τα αρχαία ερείπια στα νοτιοδυτικά της Παλμύρας είναι άθικτα.

Η κρατική συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι ο στρατός σκότωσε δεκάδες Τζιχαντιστές στα ανατολικά της Παλμύρας και «καταδιώκει τους εναπομείναντες (μαχητές) στην περιοχή που υποχωρούν με διαφορετική κατεύθυνση».

Ο αρχαιολογικός χώρος της Παλμύρας, μιας από τις σημαντικότερες πολιτισμικές κοιτίδες του αρχαίου κόσμου, βρίσκεται στο νοτιο-δυτικό τμήμα της πόλης. Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους ξεκίνησαν την επίθεση κατά της Παλμύρας την Τετάρτη και προωθήθηκαν προς τον αρχαιολογικό χώρο την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι Τζιχαντιστές εκτέλεσαν τουλάχιστον 49 πολίτες κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η Παλμύρα είναι στρατηγικής σημασίας για το Ισλαμικό Κράτος, καθώς ανοίγει τον δρόμο προς την μεγάλη συριακή έρημο που συνορεύει με την επαρχία Αλ-Ανμπαρ, του Ιράκ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Οι πληροφορίες που αξιοποιήθηκαν για την εκπόνηση του άρθρου, προέρχονται από το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;