Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής υπαλλήλου; (Λίστα)

Από neolaia.gr Team 22 Μαΐου 2015

Δες στη λίστα που ακολουθεί βάσει ποια είναι τα κριτήρια επιλογής υπαλλήλου από τους σύγχρονους εργοδότες, ώστε να ξέρεις ποια σημεία πρέπει να προσέξεις, τόσο στο βιογραφικό σου, αλλά κυρίως στη συμπεριφορά σου.

1. Βάσει του συγκερασμού των θετικών και των αρνητικών στοιχείων, τόσο εκείνων που προέρχονται από το βιογραφικό των υποψηφίων υπαλλήλων, όσο και από από τη συνέντευξη εργασίας από όπου τους κρίνουν face to face.
Για την ακρίβεια, οι εργοδότες προσπαθούν να κατανοήσουν και να αξιολογήσουν με τους δύο αυτούς τρόπους (aka. το βιογραφικό και το interview) τα πλεονεκτήματα, και τα μειονεκτήματα του κάθε υποψήφιου υπαλλήλου τους ώστε να δουν σε ποια πλευρά “κλίνει η ζυγαριά” και αν όντως αξίζει να τον προσλάβουν. Το ενδεχόμενο να δείξει κάποιος εν δυνάμει υπάλληλος ότι δεν έχει κανένα ελάττωμα ισοδυναμεί με προσπάθεια εντυπωσιασμού ή εξαπάτησης στα μάτια ενός εργοδότη.

2. Βάσει του αν ταιριάζει αρκετά ο τρόπος σκέψης και οι αξίες του υποψηφίου για τη δουλειά με τις αξίες της εταιρείας.
Πράγμα που γίνεται κυρίως περισσότερο ξεκάθαρο κατά τη διεξαγωγή της συνέντευξης εργασίας. Κρίνουν δηλαδή οι εργοδότες από το εάν, από τον τρόπο που μιλάει και από αυτά που λέει ο υποψήφιος, έχει στόχους αυτό-βελτίωσης, εξέλιξης και φιλοδοξίες ανέλιξης στο εργασιακό του περιβάλλον ή αν βλέπει το επάγγελμά του ξεκάθαρα βιοποριστικά ή χρησιμοθηρικά.

3. Βάσει της αξιολόγησης της προσωπικότητας και της εκδήλωσης των συναισθημάτων τους.
Ανεξαρτήτως των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των προσόντων ενός υποψήφιου εργαζόμενου που είναι υπό αξιολόγηση, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η προσωπικότητά του, το αν φαίνεται δηλαδή να έχει αυτοπεποίθηση, το αν είναι επικοινωνιακός και το αν μπορεί να ελέγχει ή όχι αποτελεσματικά το άγχος του.

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486