Οι λόγοι που μπορεί να σε απέρριψαν σε job interview! (Λίστα)

Από neolaia.gr Team 18 Μαΐου 2015

Πήγες σε job interview και μετά από λίγο καιρό ενημερώθηκες είτε τηλεφωνικώς, είτε με mail ότι σε απορρίπτουν χρησιμοποιώντας μια ευγενική, και άκρως αόριστη ατάκα, του τύπου “δυστυχώς τα προσόντα σας δεν ταιριάζουν με τις απαιτήσεις της θέσης που θέλουμε να καλύψουμε”.

Άκρως κατατοπιστικό, δεν το λες σίγουρα!

Δες ποιοι είναι οι πιθανοί λόγοι που σε απέρριψαν σε κάποια συνέντευξη εργασίας ώστε να ξέρεις τι να προσέξεις περισσότερο την επόμενη φορά.

1. Γιατί μπορεί να μην είχε χημεία με εκείνον που σου έκανε τη συνέντευξη εργασίας. Λέγοντας χημεία εννοούμε να γελούσατε με το ίδιο αστείο και να καταλάβαινε ο ένας αυτά που του έλεγε ο άλλος αμέσως, χωρίς να χρειάζεται να δίνετε ο ένας στον άλλο ιδιαίτερες επεξηγήσεις.

2. Επειδή μπορεί να επέδειξες υπερβολικό ζήλο/ ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη δουλειά και το αν θα σε επιλέξουν για τη συγκεκριμένη θέση. Συχνά αν ένας εργοδότης αντιληφθεί ότι θες υπερβολικά πολύ μια θέση μπορεί να το θεωρήσει αποτρεπτικό παράγοντα για να σε προσλάβει, μιας και υποσυνείδητα μπορεί να θεωρήσει μια τέτοια σου συμπεριφορά ως “ύποπτη”, καθώς μπορεί να του περάσει από το μυαλό η ιδέα ότι δεν έχεις τα κατάλληλα προσόντα για να την φέρεις εις πέρας.

3. Στον αντίποδα, επειδή το παραέπαιξες cool και αδιάφορος, με αποτέλεσμα να σχηματίσει τη λανθασμένη εντύπωση ότι από τη στιγμή που φαίνεσαι έτσι εξ’αρχής, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να ρισκάρει αν όντως πρόκειται να αλλάξει σε περίπτωση που σε προσλάβει.

4. Επειδή μπορεί να είπες ψέματα για κάποιο από τα στοιχεία του βιογραφικού σου και να το εξακρίβωσαν.

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr