Μύλος με τις φοιτητικές εκλογές στο ΟΠΑ! Πάμε για δύο διαφορετικές διαδικασίες!
Πάμε για δύο διαδικασίες που θα γίνονται ταυτόχρονα σε διαφορετικά κτίρια!

opa_1

 

Μύλος με τις φοιτητικές εκλογές στο ΟΠΑ.

Ενώ ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ (που μαζί όντως έχουν αυτό που ονομάζει η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ, “συντριπτική πλειοψηφία”) αποφάσισαν συνέχιση των εκλογών την Τετάρτη, ΔΑΠ, ΠΚΣ και ΑΡΕΝ προγραμματίζουν επανάληψη της διαδικασίας εντός πανεπιστήμιου έχοντας και αυτοί δυνατά επιχειρήματα!

Αναλυτικά οι δύο πλευρές:

Ανακοίνωση από την paspasoee.gr:

Με απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών ΑΣΟΕΕ “Σωτήρης Πέτρουλας”

οι φοιτητικές εκλογές θα συνεχιστούν την Τετάρτη 20 Μαΐου για τα τμήματα:

  • -Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων,
  • -Πληροφορικής,
  • -Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών,
  • -Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας,
  • -Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής,
  • -Οικονομικής Επιστήμης (κάλπη Α΄ και Β΄ έτους)

και επανάληψη στα τμήματα:

  • -Οικονομικής Επιστήμης (Γ΄ έτος, Δ΄ έτος και επί πτυχίω),
  • -Στατιστικής,
  • -Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας,

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Παννεληνίου Γυμναστικού Συλλόγου πίσω απο την ΑΣΟΕΕ Ευελπίδων 2.

asoee foititikes ekloges 2015

 

Την ίδια ώρα, ΠΚΣ, ΔΑΠ και ΑΡΕΝ διαφωνούν με τη λογική της συνέχισης της ψηφοφορίας και καλούν σε πραγματοποίηση επαναληπτικών εκλογών από την αρχή, στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου:

φοιτητικές εκλογές ασοεε

 

Συγκεκριμένα.

Ανακοίνωση ΑΡΕΝ:

Θεωρούμε απαραίτητο να διεξαχθούν από την αρχή οι εκλογές στην ΑΣΟΕΕ. Ο σύλλογος έχει ανάγκη την ύπαρξη οργάνων και ειδικά εν όψει της επαναφοράς της συνδιοίκησης. Θεωρούμε πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν απ’ την αρχή, ως ενιαία διαδικασία και όχι απλώς να συνεχιστούν, όπως επιμένει η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ. Είναι αδιανόητο με 3 κάλπες να λείπουν και με τις υπόλοιπες να είναι όλες υπό τον έλεγχο και την κατοχή της να συνεχιστεί η διαδικασία. Πως εξασφαλίζεται ότι δεν θα γίνει (ή δεν έχει ήδη γίνει) νοθεία, ειδικά όταν η ίδια η ΠΑΣΠ διαθέτει και τις λίστες; Μιλάμε για την ίδια δύναμη που κάποτε ήταν κατά της τοποθέτησης παραβάν στις αίθουσες ψηφοφορίας και την πρώτη χρονιά που αυτά τοποθετήθηκαν, τα έσκισε και τα πέταξε από τα παράθυρα.

Ακόμη θεωρούμε πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν είτε στην ΑΣΟΕΕ είτε σε χώρο με ακαδημαϊκό άσυλο. Δεν νοείται διαδικασία φοιτητικού συλλόγου μακριά από τον κοινωνικό χώρο των φοιτητών. Δεν γίνεται οι σύλλογοι να φοβούνται να δράσουν στο Πανεπιστήμιό τους με δημοκρατικό τρόπο.

Τέσσερις στις έξι δυνάμεις του συλλόγου (ΑΡΕΝ, ΠΚΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΔΑΠ)  συμφώνησαν στην εκ νέου διεξαγωγή των εκλογών στην ΑΣΟΕΕ και η διαφύλαξη της διαδικασίας εναπόκειται πλέον σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις των συλλόγων της Αθήνας. Η ΠΑΣΠ επέλεξε να επιμείνει στην πρόταση της να διεξαχθούν στον Πανελλήνιο και να συνεχιστεί από εκεί που είχε μείνει, γεγονός που δεν μας ξάφνιασε ιδιαίτερα. Αυτό που μας ξαφνιάζει ωστόσο είναι η στάση των συναγωνιστών της ΡΑΣ – ΕΑΑΚ  που είναι προσκείμενοι στην άποψη της ΠΑΣΠ. Κρίνουμε πως η στάση αυτή είναι αδιανόητη για μια δύναμη με αναφορά στην αριστερά με την οποία έχουμε δώσει από κοινού πολλούς κρίσιμους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, των μνημονίων, της καταστολής. Η στάση τους δεν προσβάλει μόνο το σύλλογο και τις διαδικασίες του αλλά και το ίδιο το σχήμα τους και τη μέχρι στιγμής πορεία του.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πριν τη διαδικασία της 13ης Μάη, οι αριστερές δυνάμεις του Φοιτητικού Συλλόγου συγκρούστηκαν με τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, προκειμένου οι φοιτητικές εκλογές να μην διεξαχθούν στον Πανελλήνιο με εγγυητή τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά στον χώρο του ασύλου υπ’ ευθύνη του συλλόγου φοιτητών. Η τωρινή τοποθέτηση της ΡΑΣ – ΕΑΑΚ λειτουργεί μηδενιστικά απέναντι στον αγώνα που όλοι μαζί δώσαμε! Δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ. Απευθυνόμενοι στο σχήμα της ΡΑΣ – ΕΑΑΚ και στην ΕΑΑΚ συνολικά, θεωρούμε αυτονόητη την αλλαγή της θέσης του προκειμένου να επαναληφθούν οι εκλογές της ΑΣΟΕΕ την επόμενη βδομάδα, με το αυτονόητο σκεπτικό που κάθε αριστερή δύναμη θα έθετε!

Η ανακοίνωση των ΡΑΣ ΕΑΑΚ για τη στήριξη στην πρόταση της ΠΑΣΠ

Αυτήν την στιγμή το σχήμα μας, η ΡΑΣ-ΕΑΑΚ, αποτελεί τη μόνη ειλικρινή δύναμη του φοιτητικού συλλόγου ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» επειδή τα όσα εκφράζουμε στον φοιτητικό σύλλογο δεν αποτελούν συνδικαλιστικά τρικς και μικροπολιτικές διαμάχες για να τσιμπήσουμε καμιά ψήφο ή για να εντάξουμε κόσμο στο πολιτικό μας σχέδιο. Αντίθετα, αποφασίσαμε να βάλουμε πάνω από όλα τον φοιτητικό σύλλογο και άρα την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, μία μάχη από την οποία άλλωστε ποτέ δεν βγαίνουμε κερδισμένοι. Για εμάς έτσι και αλλιώς, η περηφάνια κρίνεται στους δρόμους και μόνο εκεί. Έτσι, με τα μάτια στραμμένα στο σύλλογο, πήραμε την πολιτική απόφαση να συνυπογράψουμε με την ΠΑΣΠ μια απόφαση που καλεί τον φοιτητικό σύλλογο, την Τετάρτη 20 Μαΐου, σε συνέχιση της εκλογικής διαδικασίας της περασμένης Τετάρτης, στον Πανελλήνιο. Δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες ότι η ΠΑΣΠ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δύναμη που τόσα χρόνια αποσυγκροτεί τον φοιτητικό σύλλογο μέσω της ανάθεσης, του μποϊκοταρίσματος των Γενικών Συνελεύσεων και των πελατειακών σχέσεων. Η ΠΑΣΠ είναι εκείνη που προηγούμενα χρόνια καταστρέφοντας τα παραβάν, εκβίαζε την ψήφο των φοιτητών, που έφερνε πεθαμένους να ψηφίζουν. Έτσι είχαμε δύο επιλογές μπροστά μας. Ή να υπογράψουμε την πρόταση των ΔΑΠ, ΠΚΣ, ΑΡΕΝΑ, να προσποιηθούμε ότι οι δυνάμεις αυτές, θα εγγυηθούμε τις φοιτητικές εκλογές και ο σύλλογος να μείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς αποτέλεσμα και άρα συλλογικά όργανα ή να συγκροτήσουμε ισχυρή πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο υπογράφοντας μαζί με την ΠΑΣΠ, μια κίνηση που καταλήγει σε φοιτητικές εκλογές. Ο πρώτος δρόμος ήταν ο εύκολος, που θα μας γλύτωνε από την αντιπαράθεση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και θα μας έκανε να φαντάζουμε καθαροί και ακέραιοι, ο δεύτερος δρόμος ήταν ο δύσκολος, που θα μας έβαζε να βουτήξουμε σε βαθιά νερά αλλά θα συνέβαλε στο να μην έρθουμε το χρόνου αντιμέτωποι με μια διαλυτική κατάσταση για τον φοιτητικό σύλλογο και τον φοιτητικό συνδικαλισμό και αυτόν ακριβώς το δρόμο επιλέξαμε! Για αυτόν το λόγο πήραμε την πολιτική ευθύνη αυτή, που είναι μεγαλύτερη από ότι μας αναλογεί όσο οι άλλες δυνάμεις πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα. Ως ΡΑΣ-ΕΑΑΚ βάζουμε τον φοιτητικό σύλλογο, τις διαδικασίες του και τη δημοκρατία εντός του πάνω από τον δρόμο της στείρας καταγγελιολογίας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 20/5, ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ
ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ, ΡΑΣ-ΕΑΑΚ/ΑΡΔΙΝ, ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΕΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ

ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ!

Τι θα γίνει τελικά; Θα μάθουμε την Τετάρτη μάλλον…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;