Γιατί αρέσουν στις γυναίκες οι άντρες με τατουάζ και μούσια;
Η επιστήμη έρχεται να δώσει την εξήγηση.

04dea733de13708b27371eaba8df8f51

Μούσια. Μούσια μακριά, κοντά, περιποιημένα, άγρια, καστανά, ξανθά, κοκκινωπά, μαύρα. Και τατουάζ. Απλά, πολύπλοκα, με χρώμα ή χωρίς, old-school ή minimal, ένα-δύο ή δύο ντουζίνες. Η τάση αυτή για τατουάζ και μούσια, φαίνεται να έχει ιδιαίτερη πέραση στα αρσενικά άνω των 20 ετών, μιας και έτσι εξασφαλίζουν (σχετικά εύκολα) την εύνοια των γυναικών, ασκώντας τους την πολυπόθητη γοητεία.

Πώς φτάσαμε όμως στο σημείο οι γυναίκες να έλκονται από τέτοιου είδους άντρες;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Evolution and Human Behavior», διαπιστώθηκε πως τα αρσενικά πρωτεύοντα θηλαστικά που ζουν σε μεγάλες, πολυεπίπεδες κοινωνίες χρησιμοποιούν επιδεικτικούς και εμφανείς δείκτες για να σηματοδοτήσουν την «ταυτότητα, την τάξη, την κυριαρχία ή την ελκυστικότητά τους» στα θηλυκά. Η έρευνα έγινε πάνω σε 154 είδη πιθήκων για να δουν πώς χρησιμοποιούν τα σωματικά τους «στολίδια» και «διακριτικά» ώστε να ξεχωρίσουν.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους, με τα γένια και τα τατουάζ να λειτουργούν ως τα διακριτικά που χρησιμοποιούν οι άντρες για να ανταγωνιστούν μεταξύ τους, ώστε να τραβήξουν την προσοχή. Όσο πιο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός και όσο πιο μεγάλη η πίστα που προσφέρει ευκαιρίες για τη δημιουργία ρομαντικών σχέσεων (και όλοι ξέρουμε πως το ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κάνει αυτή την πίστα μεγαλύτερη από ποτέ), τόσο πιο επιδεικτικοί τείνουν να γίνονται οι άντρες, με βοήθεια από τα μουστάκια τους και τα διάφορα τατουάζ ή piercing που κουβαλάνε πάνω τους. Αυτά τα δευτερεύοντα σεξουαλικά χαρακτηριστικά μάλλον ενισχύουν τις πιθανότητες επιτυχίας στην αναζήτηση ενός συντρόφου. Αν κρίνουμε από πόσα βλέπουμε γύρω μας, θα αντικαθιστούσαμε το «μάλλον» με το «σίγουρα».

«Σε μεγάλες ομάδες, όπου το άτομο περιτριγυρίζεται από αγνώστους, χρειαζόμαστε ένα γρήγορο, αξιόπιστο εργαλείο που θα αξιολογεί την δύναμη και την ποιότητα του άλλου, και εδώ είναι που κάνουν την εμφάνισή τους τα περίτεχνα στολίδια», λέει ο επικεφαλής ερευνητής Cyril Grueter, και συνεχίζει λέγοντας ότι «στην περίπτωση των ανθρώπων, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επίσης φαινοτυπικές επεκτάσεις όπως η διακόσμηση του σώματος, τα κοσμήματα και τα αντικείμενα γοήτρου».

Το στιλιστικό κίνημα των «hipsters» εκτόξευσε αυτή την τάση μας για «στολισμό» σε νέα επίπεδα, κυρίως στο θέμα της γενειάδας και των τατουάζ. Μια έρευνα του 2010 από το Pew Research Center ανακάλυψε πως σχεδόν 4 στους 10 millennials (όπως ονομάστηκε η νέα γενιά που καλύπτει τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1980-2000) έχουν τουλάχιστον ένα τατουάζ και σχεδόν 1 στους 4 έχει ένα piercing σε άλλο σημείο του σώματός του εκτός από το αυτί. Το να ξεχωρίζεις, δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλές, κάτι το οποίο εξηγεί την πρόσφατη τάση στην αντρική μόδα που προστάζει πολύχρωμες κάλτσες, φουλάρια, περίτεχνα διπλωμένα μαντήλια σε τσέπες σακακιών και κοσμήματα.

Πέρα όμως από το τι είναι ή δεν είναι στη μόδα, η ανάγκη του ατόμου να ξεχωρίζει από το πλήθος για να προσελκύσει με αυτόν τον τρόπο άλλους ανθρώπους, και κυρίως σεξουαλικούς συντρόφους, είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει σχεδόν από την εμφάνισή του στον πλανήτη. Όλοι αυτοί οι άντρες (και γυναίκες, φυσικά) με τα εξεζητημένα ρούχα, τις γενειάδες, τα μουστάκια, τα περίτεχνα χτενίσματα, τα τατουάζ, τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ, παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως κάτι «μοναδικό» και «ιδιαίτερο» γιατί, κατά βάση, έχουν ανάγκη οι ίδιοι να νιώσουν έτσι. Και αυτό δεν είναι κακό, αλλά απολύτως ανθρώπινο. Πλέον, άλλωστε, το υποστηρίζει και η επιστήμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;