10 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Από neolaia.gr Team 10 Μαΐου 2015

Σήμερα, 10 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας!

Η προέλευση του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας έχει αρχαιοελληνικέςαναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος (“Κυβέλα, Μάτερ θεών”).

Η Αμερικανίδα κοινωνική ακτινίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις ήταν εκείνη που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμήν της μητέρας. Η πρωτοβουλία της έγινε τελικά πραγματικότητα στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη,βάσει της οποίας η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Το λευκό γαρύφαλο είναι το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, μιας και το «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και την φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης, το άρωμά του, την μνήμη και τις προσευχές της», σύμφωνα με την Τζάρβις.

Σήμερα λοιπόν είναι μια εξαιρετικά καλή αφορμή, δράττοντας την ευκαιρία της Γιορτής της μητέρας, να θυμηθείς να ευχηθείς στη δική σου μητέρα «Χρόνια πολλά και καλά», να της δώσεις ένα φιλί και μια αγκαλιά, δείχνοντας της έτσι πόσο πολύ σημαντική είναι στη ζωή σου!

Να χαίρεσαι τη δική σου μανούλα!

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ