Παθολογική ζήλια στη σχέση: πώς να την αντιμετωπίσεις! (Λίστα)
Τα 8 καλύτερα tips για να πάψεις να ζηλεύεις παθολογικά τον/την σύντροφό σου!

Δες στη λίστα που ακολουθεί τα 8 καλύτερα tips για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την παθολογική ζήλια που νιώθεις όταν έχεις σχέση με κάποιον.

Γιατί ακόμη κι αν δεν το αντιλαμβάνεσαι, αυτή σου η ζήλια είναι ικανή να καταστρέψει τη σχέση σου μακροπρόθεσμα.

1. Αρχικά ξεκίνα με το να αναγνωρίζεις το πότε παρολογίζεσαι από τη ζήλια. Παραλογισμός είναι για παράδειγμα όταν ο άλλος δεν σου δίνει «πατήματα»/αφορμές για να ζηλέψεις, αλλά εσύ «ζηλεύεις ακόμη και τη σκιά» του. Οπότε καλό είναι να αρχίσεις να καταλαβαίνεις πότε γίνεσαι παράφρων από τη ζήλια σου.

2. Προσπάθησε να δεις τη ζήλια σου, από την οπτική γωνία ενός τρίτου. Επιχείρησε δηλαδή να εκλογικεύσεις το όλο συναίσθημα με το να σκεφτείς το τι θα συμβούλευες κάποιον να κάνει αν σου περιέγραφε ότι υποφέρει από την παθολογική ζήλια που νιώθει όταν είναι σε σχέση.

3. Επικέντρωσε την προσοχή σου στο πόσο καλά περνάς εντός της σχέσης σου, και στο πόσο πολύ ερωτευμένη είσαι, κι αναλογίσου σοβαρά το ενδεχόμενο ότι η παθολογική ζήλια οδηγεί σε παράλογες αντιδράσεις και συμπεριφορές από μέρους σου, πράγματα που μπορούν από το να «διασαλεύσουν τα θεμέλια» της σχέσης σου, μέχρι να την οδηγήσουν στη διάλυση.

4. Συνειδητοποίησε ότι με το να ζηλεύεις παθολογικά δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα. Για την ακρίβεια, χαλάς οικειοθελώς την ψυχολογία και τη διάθεσή σου.

Δες τη συνέχεια στο teens.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;