Παθολογική ζήλια στη σχέση: πώς να την αντιμετωπίσεις! (Λίστα)

Από neolaia.gr Team 8 Μαΐου 2015

Δες στη λίστα που ακολουθεί τα 8 καλύτερα tips για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την παθολογική ζήλια που νιώθεις όταν έχεις σχέση με κάποιον.

Γιατί ακόμη κι αν δεν το αντιλαμβάνεσαι, αυτή σου η ζήλια είναι ικανή να καταστρέψει τη σχέση σου μακροπρόθεσμα.

1. Αρχικά ξεκίνα με το να αναγνωρίζεις το πότε παρολογίζεσαι από τη ζήλια. Παραλογισμός είναι για παράδειγμα όταν ο άλλος δεν σου δίνει «πατήματα»/αφορμές για να ζηλέψεις, αλλά εσύ «ζηλεύεις ακόμη και τη σκιά» του. Οπότε καλό είναι να αρχίσεις να καταλαβαίνεις πότε γίνεσαι παράφρων από τη ζήλια σου.

2. Προσπάθησε να δεις τη ζήλια σου, από την οπτική γωνία ενός τρίτου. Επιχείρησε δηλαδή να εκλογικεύσεις το όλο συναίσθημα με το να σκεφτείς το τι θα συμβούλευες κάποιον να κάνει αν σου περιέγραφε ότι υποφέρει από την παθολογική ζήλια που νιώθει όταν είναι σε σχέση.

3. Επικέντρωσε την προσοχή σου στο πόσο καλά περνάς εντός της σχέσης σου, και στο πόσο πολύ ερωτευμένη είσαι, κι αναλογίσου σοβαρά το ενδεχόμενο ότι η παθολογική ζήλια οδηγεί σε παράλογες αντιδράσεις και συμπεριφορές από μέρους σου, πράγματα που μπορούν από το να «διασαλεύσουν τα θεμέλια» της σχέσης σου, μέχρι να την οδηγήσουν στη διάλυση.

4. Συνειδητοποίησε ότι με το να ζηλεύεις παθολογικά δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα. Για την ακρίβεια, χαλάς οικειοθελώς την ψυχολογία και τη διάθεσή σου.

Δες τη συνέχεια στο teens.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ