3 έξυπνες απαντήσεις για να μην τα "κάνεις θάλασσα"!" class="article-title">“Ποιες είναι οι αδυναμίες σου;”: 3 έξυπνες απαντήσεις για ένα job interview

Από Ράνια Στρατάκη 6 Μαΐου 2015

Σε job interviews συνήθως κάνουν κάποιες ερωτήσεις-«παγίδα» με σκοπό να δοκιμάσουν την ειλικρίνεια και την εξυπνάδα των υποψηφίων για τη θέση.

Δες στη λίστα που ακολουθεί ποιες είναι οι 3 έξυπνες απαντήσεις στην πολύ συχνή ερώτηση-“παγίδα”: “Ποιες είναι οι αδυναμίες σου;”, την οποία θέτουν πολύ συχνά σε job interviews!

Κατά την αναζήτηση εργασίας, όταν φτάσεις στο επίπεδο να ξεκινήσεις να περνάς από συνεντεύξεις, θα διαπιστώσεις ότι αρκετές από τις συνήθεις ερωτήσεις που σου κάνουν είναι ερωτήσεις -“παγίδα”.

Λέγοντας ερώτηση-παγίδα εννοούμε τις ερωτήσεις που από τη μια, αν εξαντλήσεις την ειλικρίνειά σου απαντώντας τες, μπορεί -πολύ απλά- να μη σε προσλάβουν, και που από την άλλη, δεν μπορείς να πεις και ψέματα, γιατί είναι η φύση της ερώτησης τέτοια, επειδή αυτό θα γίνει εύκολα αντιληπτό.

Μια τέτοιου είδους ερώτηση είναι η “Ποιες είναι οι αδυναμίες σου;”, κι αυτό γιατί, αφενός, είναι δύσκολο το να παραδεχτείς κάποια από τα ελαττώματά σου, κι αφετέρου, δεν θες και μειώσεις τις πιθανότητες του να σε προσλάβουν, λέγοντάς τους οφθαλμοφανώς ψέματα.

Γι’αυτό κι εμείς σου προτείνουμε 3 έξυπνες απαντήσεις στη συγκεκριμένη, εξαιρετικά συνήθη ερώτηση, ώστε να δώσεις τις καλύτερες εντυπώσεις στην συνέντευξη εργασίας σου:

1. Δώσε ένα παράδειγμα κάποιας δύσκολης εργασιακής περίστασης στην οποία βρέθηκες στο παρελθόν, επισημαίνοντας παράλληλα το πώς την διαχειρίστηκες, δείχνοντας έτσι την ικανότητά σου στο να διαχειρίζεσαι σωστά κι αποδοτικά “κρίσεις” που προκύπτουν. 

Για παράδειγμα: “Το διάστημα κατά το οποίο έκανα την πρακτική μου άσκηση, βρέθηκα με υπερβολικά μεγάλο φόρτο εργασίας. Ήμουν πολύ κοντά στο να πάθω υπερκόπωση, ώσπου αποφάσισα να μιλήσω για αυτό στον ανώτερό μου, προτείνοντάς του τη λύση του να μοιραστώ μέρος των καθηκόντων μου με κάποιον άλλο εργαζόμενο που έκανε κι εκείνος πρακτική στην εταιρεία κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Η πρότασή μου έγινε δεκτή τελικά και υλοποιήθηκε. Από αυτό το γεγονός αντιλήφθηκα ότι το να παραδεχτώ την αλήθεια, δεν με καθιστούσε ανίκανο ή ανεπαρκή, αλλά -αντίθετα- βελτίωσε την αποδοτικότητα και την ποιότητα της δουλειάς μου, γεγονός που ωφέλησε και την ίδια την εταιρεία.”

Αυτή είναι μια εξαιρετική απάντηση καθώς ουσιαστικά παραδέχεσαι μεν ότι αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα, αλλά πως τελικά κατάφερες να το ξεπεράσεις.  Με αυτό το παράδειγμα δείχνεις ταυτόχρονα ότι διαπνέεσαι από ομαδικό πνεύμα, και ότι είσαι ικανός να διατηρείς καλές σχέσεις με τους ανωτέρους σου.

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ