Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος
Ενημερώσου, ευαισθητοποιήσου κι ασχολήσου! Η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές! Μην αδιαφορείς για την υγεία σου!

Aπό τις 4 έως τις 8 Μαΐου είναι η Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος.

Τη διοργάνωσή της έχει αναλάβει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) στα πλαίσια της το πλαίσιο της Ευρωπαϊκή Ημέρας Μελανώματος (5 Μαΐου), και αποσκοπεί στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του Ελληνικού κοινού σχετικά με την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος.

Το μελάνωμα είναι ένας κακοήθης όγκος του δέρματος και των σπλάγχνων, και του καρκίνου του δέρματος γενικά.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το 90% των μελανωμάτων, εάν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν. Τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες έχουν αυξηθεί τα κρούσματα μελανώματος εξαιτίας τόσο των περιβαλλοντικών μεταβολών, όσο και της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, και των μεταβολών στις συνθήκες ζωής.

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ένα από τα 10 πιο συχνά είδη καρκίνων που εμφανίζονται στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος, δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη την Ελλάδα εξετάζουν δωρεάν το κοινό για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Μην παραμελείς τον εαυτό σου και να μην αγνοείς το θέμα. Η συγκεκριμένη εξέταση είναι γρήγορη, χωρίς πόνο, και “ρουτίνας” για τους γιατρούς, και το κυριότερο μπορεί να σώσει ζωές. Ενημερώσου, δραστηριοποιήσου και φρόντισε τον εαυτό σου, ώστε να έχεις καθ’όλα μια καλή υγεία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;