Φιλιά: 10 πράγματα που δεν ξέρεις γι'αυτά part 2! (Λίστα)
Άλλα 10 πράγματα για τα φιλιά που λογικά αγνοείς!

Τα φιλιά είναι ίσως μία από τις πιο ωραίες εκφράσεις των ανθρωπίνων συναισθημάτων.

Αποτελούν ένδειξη πάθους, ή αγάπης, και βασικά από εκεί -ίσως- ξεκινούν όλα.

Δες στη λίστα που ακολουθεί το part 2 με άλλα 10 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για τα φιλιά.

1. Οι Ρωμαίοι όπως και οι Έλληνες είχαν την τάση να τα αναγάγουν όλα σε διανοητικό επίπεδο, κι αυτό ακριβώς έκαναν και για τα φιλιά.Τα χώρισαν σε 3 κατηγορίες:το φιλί στο μάγουλο, το φιλί στα χείλη, και το παθιασμένο φιλί.

2. Το γαλλικό φιλί μοιάζει να είναι μια εξαιρετικά διασκεδαστική κι ευχάριστη εμπειρία, αλλά αυτή του η ονομασία δεν σήμαινε αυτό, που σημαίνει στις μέρες μας, εξ’αρχής. Η σημερινή σημασία του όρου προέκυψε το 1923 ως ένδειξη της Γαλλικής κουλτούρας, και της υπερσεξουαλικότητας για την οποία φημίζονταν οι Γάλλοι.

3. Πολλοί ακαδημαϊκοί αναρωτιούνται αν το φιλί είναι κάτι που το μαθαίνεις, ή αν είναι κάτι το διανοητικό. Επειδή στις περισσότερες κουλτούρες του κόσμου δεν εξασκούνται στα φιλιά, οι περισσότεροι συμφωνούν στο δεύτερο ενδεχόμενο.

4. Μπορεί στις μέρες μας να βλέπουμε ταινίες που περιλαμβάνουν πολλά περισσότερα πράγματα από φιλιά, αλλά δεν ίσχυε το ίδιο πάντοτε. Σύμφωνα με τον Hays Code, ο οποίος εφαρμόστηκε από το 1930 έως το 1968, τα φιλιά on-screen υπόκεινταν αυστηρών ρυθμίσεων, και επιτρέπονταν μονάχα αν διαρκούσαν μονάχα μερικά δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια του φιλιού, αν το ένα άτομο βρισκόταν ξαπλωμένο, τότε το άλλο έπρεπε να είναι είτε όρθιο, είτε καθιστό. Αν επρόκειτο να φιληθούν σύζυγοι στο κρεβάτι (οι κινηματογραφικοί σύζυγοι κοιμούνταν σε ξεχωριστά μονά κρεβάτια), ο ένας, ή και οι δύο έπρεπε να έχουν το ένα τους πόδι -τουλάχιστον- ακουμπισμένο στο πάτωμα.

5. Αν και πολλοί θεωρούν τα φιλιά των «Εσκιμώων» ανόητα, στους περισσότερους αρέσουν. Ένα ποσοστό της τάξης του 95% των αντρών και των γυναικών παραδέχονται ότι απολαμβάνουν το να τρίβουν τις μύτες τους που και που.

Δες τη συνέχεια στο teens.gr

Δες επίσης το part 1.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
0'
50 - 40
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;