Μπορείτε πια να ενοικιάσετε δωμάτια στο σπίτι του Kurt Cobain
Ένα διαμέρισμα με μεγάλη ιστορία και λίγους θαυμαστές...

kurt

Αν είστε fan των Nirvana και τυχαίνει να ετοιμάζετε ένα ταξιδάκι στο Los Angeles στο άμεσο μέλλον, ίσως σας ενδιαφέρει ένα πολύ συγκεκριμένο διαμέρισμα στην περιοχή του Fairfax.

Πρόκειται για το διαμέρισμα που έμενε ο Kurt Cobain μαζί με την Courtney Love κατά τη χρονική περίοδο 1991-1992, την περίοδο δηλαδή που οι Nirvana βρίσκονταν στο απόγειο της δόξας τους. Ο Brandon Kleinman, ο τωρινός ενοικιαστής, ο οποίος μένει στο διαμέρισμα από το 2011, νοικιάζει ένα από τα υπνοδωμάτιά του και μίλησε στο Vulture για την εμπειρία του να μένεις σε ένα χώρο που, λίγο-πολύ, γράφτηκε μουσική ιστορία.

«Περίπου μια φορά στις 60 μέρες, έρχεται ένας περίεργος, ηλικιωμένος κύριος, ο τύπος του ροκά, κάπως «καμένος», και μου χτυπά την πόρτα λέγοντας “Ξέρεις τι συνέβαινε κάποτε εδώ πέρα;”», λέει χαρακτηριστικά ο Kleinman.

AIRBNB

Απ’ ότι φαίνεται, ωστόσο, η ιστορία του διαμερίσματος δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην εύρεση ενοικιαστών. Ο Kleinman λέει πως έχει καταφέρει να νοικιάσει το δωμάτιο και ένα τμήμα του μπάνιου «τέσσερις ή πέντε φορές το χρόνο» και πως ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν τον είχε ενημερώσει καν πως αυτό ήταν κάποτε το σπίτι του Cobain και της Love, παρά μόνο όταν υπέγραψε το συμβόλαιο. «Το κράτησε μυστικό γιατί δεν μπορούσε να βρει καλούς ενοικιαστές όταν διαφήμιζε το ιστορικό του διαμερίσματος», λέει ο Kleinman. Αν κρίνουμε από τον τύπο που του χτυπά την πόρτα κάθε μήνα, μπορούμε να καταλάβουμε την ανησυχία του ιδιοκτήτη.

Στην αγγελία που έχει ανεβάσει ο Kleinman στο site της Airbnb, ισχυρίζεται πως ο Cobain έγραψε το «Heart-Shaped Box» στην μπανιέρα αυτού του διαμερίσματος, μια ιστορία που δεν έχει εξακριβωθεί ποτέ. Η ίδια μπανιέρα, πάντως, φαίνεται πως ήταν η αφορμή που το διάσημο ζευγάρι άφησε το διαμέρισμα (η Love ήταν 8 μηνών έγκυος με την Frances Bean τότε), καθώς είχε πρόβλημα διαρροής.

Αν από την άλλη δεν σκοπεύετε να πάτε στο Los Angeles κάποια στιγμή άμεσα, μπορείτε να περιμένετε τις 4 Μαΐου, όταν θα κάνει πρεμιέρα το «Kurt Cobain: Montage of Heck» στο HBO, ώστε να περάσετε χρόνο με τον Cobain και τη Love. Όσοι τουλάχιστον ενδιαφέρεστε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;