Σύνταγμα: 10
Στην Πραξιτέλους, στην Κολοκοτρώνη και γενικά εκεί τριγύρω γίνεται χαμούλης, και νότιος να είσαι δηλαδή επιβάλλεται να πας.

clumsies_1

Όμως να ξέρεις ότι πίσω από το Σύνταγμα υπάρχουν κάτι μαγαζιά που θα σε κάνουν να κολλήσεις. Που μαζεύουν τους πιο ωραίους ανθρώπους της πόλης, που παίζουν μουσικάρες, που φιλοξενούν καλούς ντιτζέι, που θα μιλάς για τις βραδιές που πέρασες εκεί πολλές μέρες μετά. Και το καλύτερο από όλα είναι που βρίσκονται τόσο κοντά στο μετρό και γενικότερα σε συγκοινωνίες, που ίσως και να γίνουν (αν δεν είναι ήδη) η πρώτη σου σκέψη όταν θες να βγεις.

La Vie En Rock

lavieenrock

Ροκάδικο, όπως μαρτυρά και το όνομά του. Στους τοίχους, ανάμεσα σε άλλους, θα δεις τους AC/DC και τον (όμορφο) Κερτ, τον Κομπέιν ντε. Αλλά και εικόνες από ταινίες, όπως την μορφή του Αλ Πατσίνο στον Σημαδεμένο. Αν κάτσεις πολύ κοντά στον ντιτζέι θα είσαι εξίσου πολύ κοντά και στο σημείο που μπαινοβγαίνουν οι σερβιτόροι. Με τους δίσκους τους να κινδυνεύουν να σκάσουν στο κεφάλι σου. Αλλά είναι ευγενικοί οπότε ok τους συγχωρείς. Θα γίνεις μια παρέα με του δίπλα, θα ακούσεις το Seven Nation Army, Placebo αλλά και Doors. Θα κουβεντιάσεις και λίγο στο πασάκι που βλέπει στον πεζόδρομο. Α ναι εκεί έξω έχει κι άλλο. Και απέναντι ένα μικρό δωματιάκι. Γιατί το κυρίως το μέσα δεν το λες και τεράστιο. Αλλά έχει παλμό μέχρι νωρίς το πρωί. Και τι άλλο να ζητήσεις από ένα μαγαζί;

Κολοκοτρώνη 11, Αθήνα, τηλ.: 210 3229452

The Bank Job

thebankjob

Έχει όνομα που σου φέρνει στο μυαλό χρέη ρε φίλε, ναι το ξέρω. Αλλά το μόνο που του χρωστάς είναι μια επίσκεψη. Τις ήσυχες μέρες είναι λίγο μπίζνες η φάση, δεν ξέρω γιατί. Ακόμη και χαλαρό πάρτι να γίνεται εκεί, θα νιώθεις ότι είναι επαγγελματικό. Αν πας όμως Σάββατο, θα χορέψεις και θα κάνεις χαμό. Σκοτεινότατο είναι, άρα ενδείκνυται και για να έρθεις πιο κοντά με το έτερον ήμισυ ή με κάποιον που το θέλεις τέλος πάντων. Ο χώρος είναι μίνιμαλ, φέρνει σε λοφτ, στον τοίχο έχει τούβλα, σερβίρει ωραία κοκτέιλ, γενικά είναι ένα μαγαζί που μαζεύει ωραίες φάτσες και γεμίζει πάντα.

Κολοκοτρώνη 13, Αθήνα, τηλ.: 6940 634363

The Clumsies

clumsies

Δεν είναι και ακριβώς πίσω από το Σύνταγμα, θέλει και λίγο περπάτημα να φτάσεις μέχρι την Πραξιτέλους, αλλά αξίζει τον κόπο. Όταν το βρεις όμως θα κολλήσεις. Έχει ένα κουδούνι απ’ έξω που λέει το όνομά του. Τίποτα άλλο δεν δείχνει ότι πρόκειται για αυτό το μαγαζί. Εκτός ίσως από τον κόσμο που συρρέει στο σημείο τα Παρασκευοσάββατα (και όχι μόνο).

Ο Νίκος μας έχει περιποιηθεί στον πριβέ χώρο με το (με κόκκινη τσόχα) μπιλιάρδο, που μοιάζει λίγο σαν να είσαι σε πύργο στο Λονδίνο. Bar tender είναι το παιδί, που έχει νικήσει κιόλας σε διαγωνισμούλη σχετικό και δούλευε παλιά στο Gin Joint μαζί με άλλον έναν της παρέας. Των πέντε. Οι άλλοι τρεις είναι ιδιοκτήτες του χαλανδριώτικου Theory. Αδέξιους (αυτό σημαίνει το Clumsies, ακόμη δεν το έμαθες;) καθόλου πάντως δεν τους λες. Έχει κι εκείνα τα κρεμαστά φαναράκια πάνω από το μεγάλο ξύλινο τραπέζι και τον πιο καλό κόσμο της Αθήνας.

Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ.: 210 3232682

Bartesera

bartesera

Είναι πάντα λύση για όλα. Για λευκή σοκολάτα (με κάτι σαν τρούφα μέσα, γιάμι) με τους φίλους σου, για σαντουιτσάκι εξαιρετικό με έναν σούπερ σκύλο να αράζει δίπλα σου στον καναπέ και εννοείται για να δεις τις εκθέσεις εικαστικών που φιλοξενεί. Φωτογραφίες, πίνακες και τέτοια. Είναι μια στοά πους σε οδηγεί σε κάτι σαν μικρή γειτονιά. Είναι λίγο ιντάστριαλ, αλλά ειδικά στον μεσαίο χώρο έχει μία ζεστασιά που σε φέρνει πιο κοντά με τον άλλο. Ήταν λέει παλιά περιστεριώνας. Τώρα είναι bar, art, sera (λόγω του αιθρίου της εσωτερική αυλής του) και tesera λόγω των τεσσάρων ιδιοκτητών του. Ναι όλα αυτά. Και τονίζεται στην λήγουσα. Ναι Μπαρτεσέρα. Επιτέλους.

Κολοκοτρώνη 25, Αθήνα, τηλ.: 210 3229805

Όμικρον

omikron

Όταν ανακάλυψα ότι έκλεισε το Capu, έπρεπε κάπου να πνίξω τον πόνο μου, ήμουν με μία φίλη την Κατερίνα τότε, που είχα πολύ καιρό να την δω καθότι ξενιτεμένη, και διαλέξαμε τούτο εδώ το μπαράκι. Έχει στη μέση ένα πελώριο τραπέζι. Έχει και έναν κήπο μέσα ολόκληρο, αμέ. Παίζει swing, έχει ωραίο κόκκινο κρασί και ψαγμένο κόσμο. Πρέπει να είναι από πίσω και κάτω από τη στοά Ίχνη Εμπορίου (ναι αυτή την χιλιοφωτογραφισμένη με τις πολλές πινακίδες από παλιά εμπορικά καταστήματα). Έχει και happy hour στα κοκτέιλ. Πήγαινε γρήγορα.

Λέκκα 12, Αθήνα, τηλ.: 210 3222559

Booze Cooperativa

booze

Έλα δεν παίζει να μην έχεις πάει ποτέ, έχω πάει και για σεμινάριο (Άγγελε πες). Συστήνεται χρόνια τώρα, από το 1989 για την ακρίβεια, ως ο πρώτος εναλλακτικός καλλιτεχνικός συνασπισμός της Αθήνας. Μπορείς να πάρεις το λάπτοπ σου και να δουλέψεις εκεί, να παίξεις σκάκι με την παρέα σου, να δεις ωραία προχώ events, να ακούσεις ενδιαφέρουσα μουσική. Γενικά ο κόσμος στο μαγαζί τούτο συνήθως αγαπάει την τέχνη και το νιώθεις αυτό στην ατμόσφαιρα. Και μία χαλαρότητα νιώθεις, είτε αράζεις στις χειροποίητες πολυθρόνες είτε στους πάγκους. Τόπος εφαρμοσμένης αισθητικής λέει στο λογότυπο. Ιδιοκτήτης ο Αθηναίος Μπουκόφσκι, ο Νίκος ο Λούβρος. Μορφάρα.

Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, τηλ.: 210 3240944

The Speakeasy

speakeasy

Θα το βρεις μόνο αν ξέρεις για αυτό και αν ακόμη δεν ξέρεις, θα μάθεις τώρα. Παίζει New York New York και άλλα τζαζίστικα και σε μεταφέρει σε άλλη εποχή. Speakeasy λέγονταν τα μπαρ την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης. Αυτή είναι η φάση. Κάπως vintage, σκοτεινά και ατμοσφαιρικά. Α δεν σου είπα πώς θα το αναγνωρίσεις. Είναι πίσω από μία πόρτα που νομίζεις ότι οδηγεί σε κάποιο σπίτι, στην Λέκκα, είναι μαύρη (αν θυμάμαι καλά), είναι παλιά και όταν χτυπήσεις το κουδούνι, σου ανοίγουν και αφού μπεις, κατεβαίνεις κάτι σκάλες και έφτασες. Και μόνο για την περιπέτεια αξίζει.

Λέκκα 12, Αθήνα

Drunk Sinatra

drunksinatra

Αν ο Φρανκ ο Σινάτρα τα είχε πιει (όχι ότι δεν το έκανε, μεταξύ μας), εδώ θα ερχόταν. Όμως επειδή αυτό σήμερα είναι κομματάκι αδύνατον, κάθε βράδυ το μαγαζί γεμίζει με άλλους υποψήφιους drunk. Ο δρόμος και η στοά δίπλα στο μαγαζί είναι πάντα πήχτρα, καλοκαίρι χειμώνα. Δεν θα βρεις να καθίσεις, ξέχασέ το. Θα κάτσεις με ένα ποτό στο χέρι, ανάμεσα όμως σε πολύ καλό κόσμο. Χιπστερίζει αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι τα πάρα πολύ ωραία χρώματα και τα παλιά αντικείμενα τύπου 60s, ε και η τεράστια φωτογραφία του Φρανκ που σου κλείνει το μάτι και σε προ(σ)καλεί να μπεις.

Θησέως 16, Αθήνα, τηλ. : 21 0331 3733

Key Bar

key

Γίνονται ωραία πάρτι εδώ, με ντιτζέι που θες να ακούσεις. Είναι ένα μαγαζί με 8 χρόνια ιστορία και με όνομα που το πήρε από το διπλανό μαγαζί με τα χρηματοκιβώτια. Urban φάση όσο δεν πάει. Αυτή την αίσθηση σου δίνει. Μόνο και μόνο από το σημείο που βρίσκεται δηλαδή και με εκείνο να ξεπηδάει εναλλακτικό και γεμάτο ζωή ανάμεσα σε παλιά και ήσυχα μαγαζιά. Για ξέφρενες νύχτες αλλά και για πιο χαλαρές στιγμές και για συναντήσεις με κόσμο που θες να δεις. Ο χώρος είναι απλός και όμορφος και η διάθεση πάντα χτυπάει κόκκινα.

Πραξιτέλους 37, Αθήνα, τηλ.: 210 3230380

7 Jokers

7jokers

Το λες κυρίως αφτεράδικο. Όχι ότι δεν μπορείς να πας νωρίς. Βάζει πολύ ωραία μουσική, ροκιές και λοιπά που σε κάνουν να το αγαπάς με πάθος. Είναι στην περιοχή της παλιάς Βουλής. Είναι στενόμακρο (όπως συνήθως έχει στο μυαλό σου τα κλασικά μπαράκια) και μικράκι, που αυτό καθόλου δεν σε πτοεί, γιατί πίστεψέ με θα προσπαθήσεις να μπεις και θα θες να κάτσεις ακόμη και αν είναι φίσκα. Είναι και ψηλοτάβανο γιατί κάπως πρέπει να παίρνεις αέρα και γνωστό για την χαλαρή του ατμόσφαιρα, που φέρνει τον κόσμο κοντά. Σαν διακόσμηση θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Παρίσι Μεσοπολέμου και σε αποικιακό μπαρ άλλης εποχής. Να πας τέλος πάντων.

Βουλής 7, Αθήνα, τηλ.: 210 3219225

Πηγή: Nou-pou.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;