To έθιμο του σοκολατένιου Πασχαλινού αυγού!

Από neolaia.gr Team 6 Απριλίου 2015

Όλοι σίγουρα έχουμε φάει, κατά την περίοδο του Πάσχα, κάποιο σοκολατένιο Πασχαλινό αυγό. 

Τι ξέρεις όμως πραγματικά για το έθιμο του σοκολατένιου Πασχαλινού αυγού;

Μια νεότερη παράδοση, άρρηκτα συνδεδεμένη με το Πάσχα είναι εκείνη του σοκολατένιου Πασχαλινού αυγού, αλλά και αυτή του σοκολατένιου κούνελου/λαγουδιού.

Για την ακρίβεια, πολλά από τα έθιμα που θεωρούμε δεδομένα -πλέον- σήμερα, αποτελούν ανάμειξη χριστιανικών αλλά και εβραϊκών πεποιθήσεων.

Το background του σοκολατένιου πασχαλινού αυγού: 

Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη, κατά τον 19ο αιώνα, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να καθιερώνουν πρώτες το συγκεκριμένο έθιμο.Τα πρώτα πασχαλινά σοκολατένια αβγά παρασκευάζονταν από συμπαγή σοκολάτα, και συγκεκριμένα, από πολλές στρώσεις πάστας σοκολάτας. Η συσκευασία τους ήταν απλό χαρτί, ενώ στην πορεία εξελίχθηκε σε πολυτελείς πολύχρωμες συσκευασίες, και εντυπωσιακές συνθέσεις.

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ