Έκθεση – Αφιέρωμα στις ‘’Ηλεκτρικές Τέχνες’’

Από neolaia.gr Team 24 Μαρτίου 2015

ΒΕΤΟΝ7 | Πύδνας 7, Βοτανικός (σταθμός μετρό Κεραμικός)

Εγκαίνια | Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, ώρα 20.00

Διάρκεια έκθεσης | 29 Μαρτίου – 5 Απριλίου

Συμμετέχουν | Video – Artists

Αντώνης Αντωνίου / Άννα Παπαθανασίου / Χρυσάνθη Μπαϊράμη / Ανσίς Ντομπίσιν /Ελίνα Νιάρχου / Μυρτώ Βρατσάνου / Φωτεινή Χαντζιμιχαήλ / Κατερίνα Γιαννοπούλου

Performances / Επιτελέσεις | Θοδωρής Τράμπας, Κώστας Βούλγαρης, Ελίνα Νιάρχου, Ansis Dobicins, ΄Άννα Παπαθανασίου, James Σύμπουρας, Ελένη Τσαμαδιά.

Παρουσίαση βιβλίου N,AI / επιτέλεση | Δημοσθένης Αγραφιώτης

Οργάνωση | Palais de paris / BETON7 / Contemporary Art Showcase Athens

Το BETON7 και το Palais de paris του Tokyo, σε συνεργασία με το Contemporary Art Showcase Athens, στήνει μια γέφυρα ηλεκτρισμού ανάμεσα στην Αθήνα και το Tokyo. Η εκδήλωση ‘‘Electric Night’’ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά παράλληλα στο Tokyo της Ιαπωνίας και στο ΒΕΤΟΝ7 στον Βοτανικό. Στο πλαίσιο του ‘‘Electric Night Vol.3’’, πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου “N,AI” του διεθνούς Έλληνα ποιητή και εικαστικού των διαμέσων Δημοσθένη Αγραφιώτη, σε δίγλωσση Ιαπωνική / Αγγλική έκδοση, από την Estepa Press Editions, με σχέδια του θρυλικού Ιάπωνα εικαστικού και μέλους του κινήματος Gutai της OsakaTakesada Matsutani.

Στο ‘‘Electric Night #3’’ συμμετέχουν νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, εκθέτοντας έργα video-τέχνης σε Ιαπωνία και Αθήνα, σε μια εκδήλωση που παίρνει την μορφή δύο παράλληλων συμβάντων, που γεφυρώνονται χωροχρονικά, ηλεκτρικά.

Την Κυριακή 29 Μαρτίου, ώρα 20.00, εγκαινιάζουμε την έκθεση Electric Night Vol.3 BETON7-TOKYO με μια βραδιά αφιερωμένη στην Performance και το Video-art. Performances / Επιτελέσεις | Θοδωρής Τράμπας, Κώστας Βούλγαρης, Ελίνα Νιάρχου, Ansis Dobicins, ΄Άννα Παπαθανασίου, James Σύμπουρας, Ελένη Τσαμαδιά.

Το “Electric Night” πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων παρεμβατικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται δίνοντας νέα ζωή σε διάφορους χώρους του Tokyo της Ιαπωνίας, με εστίαση στον πειραματισμό πάνω στις ‘‘Ηλεκτρικές Τέχνες’’. Αποφεύγοντας τις ταξινομήσεις (video-art,sound-art, ψηφιακή τέχνη), οι εκδηλώσεις του ‘‘Electric Night’’, με επιμέλεια του οργανωτή τουPalais de parisFrederic Weigel, εξερευνούν το ευρύ φάσμα της τέχνης που βασίζεται, είτε άμεσα, είτε συμβολικά, στην σημαντικότερη μορφοποιητική δύναμη του αιώνα μας, την ηλεκτρική ενέργεια. Το “Electric Night #1’’ πραγματοποιήθηκε στο Denkinkan (κυριολεκτική μετάφραση: το σπίτι της ηλεκτρικής ενέργειας), το αρχαιότερο θέατρο της περιοχής του Takasaki, σε συνεργασία του Palais de paris με την Ταινιοθήκη Takasaki.

Το Palais de paris είναι ένας θεσμός που γεφυρώνει πολλούς παράγοντες της σύγχρονης τέχνης στη Γαλλία και την Ιαπωνία, όπως είναι η Σχολή Καλών Τεχνών της

Besanson, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ιαπωνίας, το Atelier Vortex, και η Jeune Création.

[Δελτίο Τύπου]

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ